Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Romantický

Obľúbené filmy (10)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Film, bez ktorého pre mňa nie sú Vianoce. Film, ktorý poznám naspamäť a predsa si ho pozriem vždy znovu. Film, ktorého hlášky denno denne používam v bežnom živote. Film, ktorý nemá bohvieaký dej, ale je tak nádherne nostalgický na ťažkú dobu, ktorú som ani nezažila... Film, ktorý milujem.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Ja mám na filmy z väzenského prostredia slabosť no a toto je ako taká pomyselná najsladšia čerešnička na torte. Úžasný film, ktorý mi prikoval riť k sedačke a dokedy neskončili titulky, som ju nezdvihla. S kamošom sme strávili x hodín na lanovkách len večným opakovaním replík tohto filmu a rozoberaním jednotlivých scén, postáv a zvratov. Tim mi do hlavnej role nesmierne sedel a verila som mu aj falošné mrknutie. Celý čas som obdivovala trpezlivost a úžasné sebaovládanie Andyho, ja už by som asi bola niekde v blázinci... Toľké roky makať na pláne jak sa odtiaľ dostať, nikomu to neprezradiť, to chce ozaj oceľovú vôľu. Za zmienku stojí určite aj Red a ostatní osadlíci väznice, ktorí spolu vytvorili celkom príjemní kolektív väzňov, pri ktorých som mala problém uveriť im nejaký zložin. Tomu všetkému kraľoval ten najprísnejší bachar aký kedy v Shawshanskej väznici bol, ktorému by som najradšej vyklovala oči za niektoré jeho činy, ale v jeden moment som mu bola oazj vďačná, a síce keď zbavil Andyho toho odporného slizkého buzíka (bez urážky)

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

Ak poviem, že je ten film úžasný, vyznie to vzhľadom na jeho obsah dosť divne. Tak len poviem, že je to jeden z najlepšie nakrútených filmov opierajúcich sa o skutočnú udalosť. Jednu hviezdu má Fiennes za tak dokonalé stvárnenie Amona, že aj tí čo ho (Goetha) zažili (a prežili) mali z Ralpha v uniforme strach... druhá za tú trpko-krásnu hudbu... Kto nevidel, určite pozrieť!!!

Dogma

Dogma (1999)

Pre mňa jedna z TOP komédií... "Takže Bettany je sčásti černoška?" Myšlienkové pochody Jaya ma skrátka vždy dostanú do kolien. A čo na tejto komédii fakt milujem je, že pri každom pozretí objavím predtým nezachytenú hlášku... Je to skrátka valiaca sa lavína debilných pripomienok, sexistických narážok a čierneho humoru a to všetko ja môžem keď je to tak pekne podané. Me gusta ;)

Bílá paní

Bílá paní (1965)

Nadčasový snímok, výborný scénár, nezabudnuteľné trefné hlášky, skvelé vykreslenie absurdity danej doby a režimu, herecká elita danej doby pod vedením mojho oblúbenca Podskalského... prosto skvelé dielko!!! "Věř, ale komu věříš měř" či "Drž hubu a plav" platí vždy a všade