Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenzie (84)

plagát

The End of the F***ing World (2017) (seriál) 

Dá sa obľúbiť si niekoho, kto vám správaním lezie na nervy, chová sa absolútne amorálne a ešte je aj evidentne psychopat? Dokonca keď to vynásobíte dvomi? Dá a v tomto prípade to má aj riadne gule!

plagát

Trhlina (2019) 

Nemám rád slovenskú filmárčinu. Štve ma na nej snaha kopírovať niektoré už inde zabudnuté filmárske zručnosti a často tak okato, že sa cítim trápne za samotných tvorcov. Štvú ma hlasy slovenských hercov, ktoré znejú v každom filme naozaj až príliš hrané. No a dialógy, ktoré už vôbec nepôsobia autenticky. Aj Trhlina je tohoto plná. Napriek tomu to mám za, na slovenské pomery, výborné dielo. Dokázali spraviť atmosféru, ktorá ma nemala problém vtiahnuť Tríbečských hôr spolu s Maštalírom aj keď ho fakticky nemám rád. Blair Witch v slovenskom ponímaní.

plagát

Zaklínač (2019) (seriál) 

Ja vlastne ani neviem, čo k tomu napísať. Nadchlo ma to asi ako... trepem, nenadchlo ma to. Nútil som sa dopozerať to, pretože scény super, kamera super, tá čarodejnícka potvora super a nie preto, že by hrala ktovieako slávne, no a tým to asi končí. Hru si nezahrám, knihu si neprečítam. O čom to vlastne bolo?

plagát

Černobyl (2019) (seriál) 

Nič pre divákov sklamaných z pádu bývalého režimu. Hľadanie západnej propagandy je badateľné aj tu v komentároch, útočiac na množstvo neprávd a odkazovaním sa na obsahovo kvalitnejšie dokumenty. Napriek tomu, že produkcia HBO ma bohaté skúsenosti aj s tvorbou dokumentárnych diel, toto nieje dokument. Je to film, ktorého úlohou je dramatizácia priebehu politického a spoločenského pozadia tejto nelichotivej udalosti. Tvorcovia tu umne doplnili známe fakty o kvalitný a napínavý príbeh. A že sa postavy v skutočnosti nechovali tak ako to seriál podáva? Vďaka HBO za to, inak by som sa pravdepodobne nudil.

plagát

Tajemství smrti slečny Neznámé (2016) 

Toto je presne ten typ filmu, ktorý chcete vidieť hneď po prečítaní obsahu. Od samého začiatku ste v napätí a čakáte nejaké bububu. A to nám na to stačí overené. Márnica, mrtvola a štandardná hrmavica v pozadí. Naviac dvaja udivení mäsiari, čo sa majú vŕtať v niečom, čo sa im tak úplne nezdá vhodné na pitevný stôl. Ľakačky prídu, ale nie keď ich čakáte. No a keď sa Vám to už bude zdať absurdné, tak sa začne pomaly vynárať logické vysvetlenie celého toho cirkusu. Atmosferická pecka s typickými prvkami hororu, čo sa oplatí pozrieť.

plagát

S láskou, Rosie (2014) 

Klasická nedeľná romantika, kde je už na začiatku jasné, ako to zasa skončí. On je učebnicový príklad ideálneho muža, ona zasa roztomilá no trocha nedospelá baba. Ako býva zvykom, než si táto dvojica nájde cestu jeden k druhému, aj tu sa musí prekonať nejaká tá prekážka. Vlastne dve. Nie, tri, štyri... Bolo ich toľko, že by sa z nich dala poskladať viacdielna argentínska telenovela. No ale dá sa to. Stačí bagatelizovať všetko to pozadie, prekonať nejaké predchádzajúce vzťahy, tehotenstvá, svadby a hľa, happyend je na svete. Tu to funguje i keď sa zdá, že už to zachrániť nejde. Hlavná dvojica ale namiesto mozgu používala srdce a tento dezert je určený práve takto zmýšľajúcej skupine divákov.

plagát

Legendy zločinu (2015) 

Ja som fakt až do záverečných titulkov netušil, že Reggie a Ron sú jeden a ten istý Tom! Dostali ste ma, fakt! Nebolo to dokonalé, ale dokonale to zapasovalo do tej diery, ktorá tu akosi po takýchto tituloch vznikla.

plagát

Papierové mestá (2015) 

Teenagerská láska k dievčaťu, rebelujúcom na živote, ktorý považuje väčšina z nás za akýsi "štandard". Celé to je vlastne trocha tragické, ale tú stratenú babu som hľadal spolu s hlavným hrdinom dúfajúc v happyend. Dostavil sa ale skôr spomínaný "štandard".

plagát

Ex Machina (2014) 

Zaujímavý rozbeh, ale nejako sa to zaseklo krátko po úvode a potom sa to vlieklo pomalým tempom do nie príliš zaujímavého konca. Prvky sci-fi som hľadal márne, ano, bola tam nejaka inteligentná mašina, no kľudne by ju mohol nahradiť inteligentný splachovaci záchod a na atraktivite filmu by sa nič nezmenilo. Miestami trocha nelogické správanie sa postáv, ktoré mi boli od začiatku nesympatické a dej ľahko predvídateľný. Možno by to bolo zaujímavejšie, nebyť obmedzeného priestoru a trocha toho príbehu "okolo".

plagát

Terapia láskou (2012) 

Chudák Pat, ťažko skúšaný nepriaznivými okolnosťami sa z blázinca vrátil do sveta, kde sa zbláznil. V jeho snahe znovu žiť ho nepotopil ani papá, ktorý bol prissámzemi oveľa väčší blázon, ani strata milovanej osoby a dokonca ani ďalšia bláznivá ženská, ktorá sa mu zavesila na krk. Pat si za svojim cieľom neoblomne kráčal ďalej i cez prekážky v podobe krútiaceho sa zadku príťažlivej Tiffany. No a to bolo už 3/4 príbehu v háji a romantika stále nikde. Napokon to prišlo, Pat zakopol vo svojej ceste a happyendu sa už štandardne nedalo vyhnúť. Veď to bolo jasné všetkým už takmer od začiatku.