Reklama

Reklama

Papierové mestá

  • Česko Papírová města (viac)
Trailer 1

Po úspešnom filme Na vine sú hviezdy prichádza do kín film Papierové mestá, ďalší snímok natočený podľa románu spisovateľa Johna Greena... Hrdinom príbehu je Quentin Jacobsen (Nat Wolf), normálny trochu bojazlivý chlapec, ktorý má od detstva rád svoju susedku s menom dlhým ako jej nohy: Margo Rothovou Spiegelmanovou (Cara Delevingne). Quentin je pravidelným svedkom jej neuveriteľných dobrodružstiev a takisto jej tajným ctiteľom. A to až do jednej noci, keď mu Margo zaklope na okno a vytiahne ho na podivuhodnú trestnú výpravu namierenú proti jej bývalému priateľovi spojenú s vtipnou a niekoľkonásobnou pomstou. Vďaka tejto nočnej výprave sa Quentonovi  nie len splní sen o zblížení s tajnou láskou, ale prežije aj dobrodružstvo, ktorému sa skôr vyhýbal. Lenže druhý deň ráno ich dobrodružstvo skončí a nastane nový deň. Margo v škole chýba. A aj ďalšie dni. Quentin začne pátrať a skoro si uvedomí, že Margo miluje záhady a takisto, že pre neho zanechala určité stopy a zašifrované odkazy. Ako veľmi ju vlastne pozná? A čo sú to tie papierové mestá o ktorých Margo hovorila? A tak ho vďaka Margo čaká ďalšia dobrodružná výprava, na ktorej ho tentokrát sprevádzajú jeho najlepší kamaráti. Ale už to nie je výprava za pomstou, ale cesta za záhadou menom Margo Roth Spiegelmanová a možno takisto za veľkou láskou. (Barracuda Movie)

(viac)

Videá (18)

Trailer 1

Recenzie (335)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Teen indie romantika pre divákov vo veku hlavných predstavitelov. Na tom samozrejme nie je nič zlé, očakával som však niečo viac. Problémy dospievania podané mierne pateticky, ale v konečnom dôsledku ide o to, že postavy prejdú solídnym vývojom, trochu dospejú, čo to pochopia a stretnú sa všetci na záverečnom plese (kto to považuje za spoiler, nikdy nevidel podobný typ filmu, alebo ani Carrie :)). Margo mi ako miestna tajomná múza prišla príliš obyčajná, ale tak ak ste ako teenager zamilovaný, nedostatky nevidíte a ste schopný všetkého, napríklad nezmyselnej cesty cez polovicu štátov. ()

DwayneJohnson 

všetky recenzie používateľa

Vůbec nic jsem neočekal, ale o to bylo moje překvapení a to hlavně na konci příjemnější. Vkusná, netuctová pohodovka se sympatickými herci a pro mě trošku neočekávaným koncem. A byl jsem za něj moc rád, stejně jako za song od Bona Ivera, který mě úplně rozrhřál. Kdyby mi bylo. ... náct, asi bych topkoval, nebo lepil plakáty na stěnu, takhle asi zůstane jen u jedné, nenápadné vzpomínky, že i v tomhle žánru, čas od času najde se film, který potěší i starého pardála Dwejna. Stejně jako Paper Towns. ()

Reklama

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Střední škola nikdy nezklame. Green stvořil zábavnou partičkou outsiderů, kterou cloumají hormony. Třešničkou na dortu má být záhadná Margo, kterou hraje modelka s obočím neandrtálce Delevingne. Naštěstí pro diváky dostane prostor hlavně na začátku a poté až v úplném závěru, který je v rámci žánru překvapivě originální a velmi emotivní. Hlavní hvězdou je ale jednoznačně. Wolff. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Predlohu som nečítal a po filme už ani nemám chuť. Príbeh taký o ničom - mladíček sa šialene zaľúbi do dievčinky, ktorá evidentne nevie čo so sebou, a ktorá nechce žiť podľa zaužívaných konvencií. Jediné čo na dejovej linke trochu zaujalo bol záver. Aj keď doposiaľ mi akosi uniklo, čo dievka chcela v tom pajzli akože robiť. Z jedného pajzla do druhého, to si teda pomohla. Jej zmýšľanie je úplne iracionálne a hlúpe, čo poznačilo aj celý film. Slabší priemer. 55/100 ()

Happens 

všetky recenzie používateľa

Film ze středoškolského amerického prostředí, kde hlavní hrdinka musí lézt na nervy všem a vším, ať už jde o neuchopitelnou vizáž prapodivného obočí s kombinací zvláštně postaveného nosu nebo o sobeckou nutnost ukájet potřeby ega na úkor ostatních. Hlavní hrdina též zapadá do mozaiky nesympatických svým zženštilým přístupem k životu. Ale láska hory přenáší. ()

Galéria (62)

Zaujímavosti (11)

  • John Green, který je autorem knižní předlohy, byl i výkonným producentem filmu. (kklepkaa)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach po celých Spojených štátoch. Filmári pracovali v predovšetkým v Kalifornii, Severnej Karolíne a na Floride. (MikaelSVK)

Súvisiace novinky

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

Záporácká týmovka od Marvelu našla režiséra

10.06.2022

Nejdůležitějším projektem Marvelu v příštích pár letech bude podle všeho reboot Fantastické čtyřky. Do třetice všeho dobrého to totiž chce mít Kevin Feige správně, a podle posledních drbů by se… (viac)

Reklama

Reklama