Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Sci-Fi

Obľúbené seriály (10)

Bratstvo neohrozených

Bratstvo neohrozených (2001)

Milujem vojnové filmy z obdobia druhej svetovej vojny a tomuto seriálu sa nedá skoro nič vytknúť. Dokonalý vojnový mini seriál z produkcie Stevena Spielberga. Technická stránka je bezchybná s množstvom drsných vojnových scén. Herecké výkony a scenár taktiež. Všetko pôsobí dosť reálnym dojmom. Asi najdokonalejší vojenský snímok aký kedy bol natočený.

Hrozba z temnoty

Hrozba z temnoty (2005)

Rozhodne jeden z najlepších seriálov, aký som kedy videl. Geniálne herecké obsadenie, najmä v podaní hlavných postáv. Je to taký vyvážený mix hororu, komédie, drámy a thrilleru. Dejovo je to tiež dobre vymyslené a pri poslednej sérii to všetko do seba skvelé zapadne. Seriál má ale podľa mňa zbytočných 15 sérii, čo vo väčšine prípadov je to na škodu, pretože si nedokáže udržať vysoko nastavenú látku počas všetkých sérii a mnohokrát dosť vybočí z dejovej línie. Aj v tomto prípade sa našli aj o niečo slabšie série, no ale aj cez to všetko to zanechalo vo mne pozitívny dojem, a určite si tento seriál ešte v budúcnosti rád pozriem.

Walking Dead

Walking Dead (2010)

Tomuto seriálu som sa dlho vyhýbal až som sa jedného dňa odhodlal si ho pozrieť. Prvá séria bola fajn, ale nijak zvlášť nezaujala. Herecké obsadenie mi prišlo tiež také nevýrazné. Ale nemal som veľmi čo pozerať, tak som sa pustil do dvojky. Druhá séria bola výrazne lepšie ako tá prvá, ale tiež to nebolo ono a mal som to chuť vzdať. Ale ku koncu tejto sérii akoby by to chytilo druhý dych a začalo ma to baviť. Praktický od tretej série som sa už nemohol odtrhnúť od obrazovky. Veľmi sa mi zapáčili jednotlivé postavy, keďže v neskorších sériách autori priblížili jednotlivé vzťahy medzi nimi bližšie. Začalo to byť akčnejšie, napínavejšie, od tretej série sa z toho stal thriller ktorý ani na minútu nenudil! Neskoršie série ako 4 a 5 boli tiež skvelé a zachovali si tempo predošlých časti. Bohužiaľ koniec piatej a polka šiestej série znovu začínala nudiť, ale znova prišli noví záporáci, ako výborná postava Negana a seriál opäť ožil. Na to že autori už začali točiť siedmu sériu, tak si to stále zachováva slušné tempo. Pre mňa sa stal tento seriál srdcovkou a označím ho ako jeden z najlepších aký som kedy videl, ak nie najlepší. Musím vyzdvihnúť aj skvelý slovenský dabing. Čo sa týka hercov, tak vyzdvihnem najmä tých, ktorí stvárnili postavy: Rick, Daryl, Michonne, Negan, Shane, Guvernér, Carol. Pre mňa top postavy ako aj herci! Ale samozrejme aj ostatní boli skvelí. Bohužiaľ od siedmej série to začalo byť takmer nepozerateľné a nudné, ale i tak zaradím medzi moje top seriály. Nedá sa donekonečna točiť aby to bolo stále zaujímavé. 1. séria: /60%/, 2. séria: /75%/, 3. séria: /100%/, 4. séria: /100%/ 5. séria: /80%/ 6. séria: /65%/ 7. séria: /40%/

American Horror Story

American Horror Story (2011)

Hodnotím len prvé dve série. Všetky ostatné sú jeden veľký nepozerateľný odpad. Pri pozeraní prvej a druhej sérii som sa doslova nemohol odtrhnúť od obrazovky. Už dávno ma tak nejaký seriál nezaujal. Veľmi kvalitné prepracovaný dej, výborné zvolení herci, dobré napísaný scenár a pútavá hudba. Takže pre mňa top seriál. škoda len že ďalšie série boli takým veľkým sklamaním. Každá séria ma iný dej, postavy, ale toto už nemalo ani hlavu ani pätu.

Vlčí mládě

Vlčí mládě (2011)

Veľmi vydarený seriál, ktorý sa s každou sériou zlepšoval. Bohužiaľ štvrtá séria ostala za očakávaniami. Dejovo to bolo trochu slabšie oproti predchádzajúcim dielom. Tiež mi tam chýbali niektoré staré postavy a tie nové ich nedokázali prevýšiť. Aj cez to všetko patrí tento seriál k mojím TOP10. Keď trochu počítam len série 1,2,3, tak seriál neustále napredoval. Už úvodná séria zo stredoškolského prostredia si ma hneď po prvom zhliadnutí získala. V druhej sérii mi prišli niektoré masky trochu vtipné vzhľadom nato akú mali nabudiť atmosféru, hlavne čo sa týka Jacksona a záver tiež nebol najlepšie zvládnutý. To oživenie zápornej postavy mi trochu skazilo celkový dojem. Ale už tam boli aspoň nejaké náznaky, že by sa mohlo jednať o hororový seriál. Najmä narodeninová časť nemala chybu. Tretia séria mala neskutočne mrazivú atmosféru, s výbornými hercami. Stiles ako "dark spirit" bol výborný. Celkovo legenda o Nogitsune bola skvelá. Veľmi sa mi páčil herecký výkon Holland Roden a v tretej sérii sa naplno ukázal aj Dylan O´Brien. Skvelá hudba, strih, kamera, scenár. 5 séria ma opäť dostala. Geniálne záporne postavy v podaní hrozivých doktorov. Od začiatku to malo slušnú hororovú atmosféru, dej sa stupňoval. Bohužiaľ približne v polovici tejto sérii prišiel obrat a tieto postavy išli výrazne do pozadia a na slnko sa dostala nová záporná postava "beštia", ktorej príbeh ma už tak nezaujal. Ak by som mal ohodnotiť polku série tak je to rozhodne 100%, druhej polke už chýbala atmosféra a časť kedy Beštia naháňa tínedžerov vškole po lacrosovom zápase bola hrozna, takže okolo 80%. Potešili ma ešte nové postavy, ktoré príjemne zapadli do kolektívu aj jedna staro nová (Allison) . Naopak chýbal mi tu Derek a Peter. 1. séria: /75%/, 2. séria: /85%/, 3. séria: /100%/, 4. séria: /60%/ 5. séria: /90%/

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Na odporúčanie som sa na tento seriál pozrel a neľutoval som toho. Ide o výborne spracovanie knižnej predlohy. Výborne postavy, scenár, kostýmy a kulisy taktiež. Prvé dve série sú takmer bezchybné, u ďalších dvoch sérii už mi to príde veľmi stereotypne a miestami až nudné. Najväčším problémom tohto diela je neukončenosť série. Neviem ako to bolo v knižkách, ale jedná epizóda jednoducho skončila bez toho, aby sa akákoľvek príbehová línia uzavrela, alebo aspoň niečo vyriešilo. // Tento seriál je dosť nevyspytateľný a 5. & 6. séria ma zas nedokázala odtrhnúť od obrazovky.

Grimm

Grimm (2011)

Ďalší seriál, ktorý ma presvedčil, že tieto hodnotenia na CSFD nie sú vždy dôveryhodné. Neočakával som preto od neho nič, no bol som milo prekvapený. Strašne charizmatickí herci (Až na Hannah R. Loyd, malú herečku, ktorá hrala Dianu, toto bol fakt slabý - neherecký výkon), výborný príbeh, ktorý sa odštartuje niekde na konci druhej sérii, žiadna časť ani na sekundu nenudí, stále to graduje, miestami som sa aj dobre pobavil. Za mňa spokojnosť, určite sa to zaradilo medzi moje TOP seriály, ktoré si v budúcnosti vždy rád pozriem. Táto sympatická skupinka ľudí mi bude chýbať, škoda že to nemalo viac sérii.

Motel Bates

Motel Bates (2013)

Veľmi zaujímavý seriál, ktorý ma držal v napätí od začiatku do konca. Výborné herecké výkony, skvelá výprava, scenár, po dlhej dobe seriál, ktorý sa oplatilo pozerať. Prvá séria mi síce prišla trochu "suchá" a trochu menej zaujímavá, ale postupne ďalšími sériami to gradovalo a štvrtá séria bola ozaj skvelá! Teším sa na ďalšie pokračovania.

Stranger Things

Stranger Things (2016)

Bezkonkurenčne doposiaľ to najlepšie čo som za rok 2016 videl. Výborná napínavá atmosféra s nádychom osemdesiatych rokov, ktorú dopĺňal skvelý soundtrack. Dejovo ma to už od pilotnej časti veľmi chytilo a už dávno som sa tak netešil na ďalšie časti. Herecký takisto výborné obsadené a zahraté. Pre mňa obrovské prekvapenie. Už teraz sa teším na druhú sériu, pretože doposiaľ nemám čo tomu vytknúť.

Černobyl

Černobyl (2019)

Bravúrne natočená rekonštrukcia skutočnej udalosti. Už dlho ma niečo tak nezaujalo, aby som si to musel pozrieť v priebehu týždňa dvakrát. Klobúk dole pred tvorcami. Po technickej stránke to bolo priam dokonalé. Jediné čo by som vypichol je možno trochu hluché miesto vo štvrtej časti, dejová línia kde čistili mesto od nakazených zvierat ma až tak osobné nezaujala, no ostatné časti si u mňa vyslúžili najvyššie hodnotenia. Skutočne človeka až mrazí pri niektorých scénach, čo samozrejme umocňuje hlavne fakt, že toto sa skutočne stalo. Herci boli tiež výborní a skvelá atmosféra je podčiarknutá priam ,,hororovou" hudbou. Seriál núti človeka premýšľať, rozhodne po dopozeraní som mal dosť zmiešané pocity.