Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

"Kto zachráni jeden život, ten zachráni celý svet". Silný zážitok, skvele natočený film s vynikajúcim hudobným sprievodom od Johna Williamsa. Človeka až mrazí pri niektorých scénach. Vrcholné dielo Spielberga a určite najlepší film o holokauste, aký som doposiaľ videl.

Armageddon

Armageddon (1998)

Aj po toľkých rokoch môžem povedať, že je to pre mňa jeden z najsilnejších a najlepších filmov, čo som kedy videl. Dokonalé sci-fi prevedenie od majstra Michaela Baya, ktorý už veľa krát dokázal, že je jeden z najlepších režisérov tohto žánru. Veľmi slušné herecké obsadenie na čele s Bruceom Willisom a charizmatickou Liv Tyler. Na svoju dobu má veľmi dobre spracované vizuálne efekty a taktiež dokonalé prevedenie hudby od Trevora Rabina. Najlepší katastrofický film, aký kedy bol natočení. Neverím, že už to niekedy niečo prekoná. Tiež dokonalý slovenský dabing, bez ktorého si už ani neviem predstaviť tento film.

Gladiátor

Gladiátor (2000)

Nedávno som si opäť pozrel Gladiátora a človek zisťuje, že je to film na ktorý sa dá pozerať stále. Síce film je trocha historicky nepresný, ale zato emočné bohatý s úchvatnými akčnými scénami. Takisto má výborné epické pasáže, ktorým sekunduje krásna hudba od Hansa Zimmera, ktorá dodáva filmu tu správnu atmosféru. Obsadenie je tiež veľkolepé. Maximus v podaní Russella Crowa je dokonalý. Pre mňa jeden z najlepších historických veľkofilmov vôbec.

Temný rytier

Temný rytier (2008)

Christopher Nolan natočil filmový klenot. Tento film je proste dokonalý. Vysoko nastavená látka z prvého dielu bola prekonaná. Tu sa pravidlo o zlých dvojkách nepotvrdilo, ba naopak je ešte lepší a temnejší než prvý diel. Strhujúce akcie, dokonalá atmosféra, dobrý scenár, úžasné efekty, hudba, postavy a samozrejme musím vyzdvihnúť excelentný výkon Heatha Ledgera a Christiana Balea. Akurát dávam veľké mínus za herečku Maggie Gyllenhaal, ktorá nahradila krásnu Katie Holmes. Veľmi nesympatická žena, s nulovou charizmou.

Nedotknuteľní

Nedotknuteľní (2011)

K tomuto filmu nie je potrebný žiadny komentár. Má to srdce, dušu, vtip. S výbornou hudbou od Ludovica Einaudiho dotvára tu správnu atmosféru. Takéto filmy nútia človeka zamýšľať sa. U mňa sa rozhodne zaradil ako jeden z najlepších filmov poslednej doby.

Maurice Richard

Maurice Richard (2005)

Silné strhujúca športová dráma o hokejovej legende menom Maurice Richard tiež prezývaný "The Rocket". Výnimočný hráč, ktorý ako prvý pokoril métu 50 gólov a dodnes sa pod jeho menom udeľuje cena pre najlepšieho strelca NHL. Veľmi dobre zobrazený príbeh tohto hráča, ktorý už od mala sníval o veľkej aréne v Bell Centre. Výborný Roy Dupuis v hlavnej úlohe, stvárnil Maurica dokonale. Veľmi dobre je aj zobrazená psychologická stránka hráča nielen ku športu, ale aj k jeho rodine. Vo filme sa taktiež objaví aj zopár súčasných hráčov akým je napríklad Vincent Lecavalier, Pascal Dupuis či známy provokatér Sean Avery. Spolu s Hokejovým zázrakom je tento snímok nielenže jeden z najlepších filmov o hokeji, ale tiež jeden z najlepších športových filmov vôbec.

Rivali

Rivali (2013)

Nikdy som nebol veľký fanúšik F1, ale tento film bol tak geniálne natočený, že si ma získal hneď po úvodných minútach. Prvý krát keď som videl tento film tak sa mi celkom páčil, no po opätovnom pozretí som celé dve hodiny sedel s otvorenou sánkou a pozeral na toto veľkolepé dielo. Nikdy by som si ani nepomyslel, že filmové spracovanie formuly by ma niekedy dokázalo tak zaujať. Dokonalý príbeh o dvoch legendách, Niky Lauda a James Hunt dve mená, ktoré si už navždy budem pamätať. Okrem príbehu má film úžasne spracovanú vizuálnu stránku, scenár, hercov a čo musím najviac vyzdvihnúť je hudobná stránka, s opäť neskutočným Zimmerom. Spolu so soundtrackom "Lost But Won" dokázal vytvoriť dokonalú atmosféru. Musím len odporúčať tento film, ktorý určite stojí za pozretie a zaujme aj takých divákov ako som ja, ktorých F1 vôbec nezaujíma.

Pod pieskom

Pod pieskom (2015)

Tak tento film bol obrovským prekvapením pre mňa. Už dávno som nevidel podobný film, ktorý by ma tak nadchol. Veľmi emotívna dráma, krásne exteriéry, skvelé herecké výkony a úžasná hudba! Mám rád podobné filmy z obdobia druhej svetovej vojny, alebo povojnového obdobia, ktoré sa netočia len o holokauste a "hrdinských" osloboditeľov. Veľmi silný príbeh mladých nemeckých chlapcov, ktorí po vojne museli v Dánsku odstraňovať míny, ktoré tam Nemci pár rokov dozadu sami dali. Pre mňa jeden z top filmov za rok 2015. Veľmi realistický natočené, bez nudnejších a zbytočných scén. Rozhodne odporúčam pozrieť.

14 vrcholů: Nic není nemožné

14 vrcholů: Nic není nemožné (2021)

Ako veľký milovník horskej turistiky a horolezectva, už nejaký ten čas Nirmala sledujem na sociálnych sieťach. To čo dokázal je jednoducho neuveriteľné. Opäť posunul ľudské hranice niekde ďalej.  Po technickej stránke je natočené geniálne, bez akýchkoľvek pasáži, ktoré by mohli diváka nudiť. Ja som bol počas celého filmu v napätí a vychutnával si každý jeden moment.

The Alpinist

The Alpinist (2020)

Neskutočný frajer to bol. Veľká škoda, že je jeho príbeh nemal šťastný koniec. Po filmovej stránke tomu nemám čo vytknúť. 5* paráda.

Ovládací panel
4 body