Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (88)

plagát

Duna: Časť druhá (2024) 

Šiel som na dvojku preto, lebo jednotku dali na HBO. Knihu som nečítal, netuším pozadie celej 26 knihovej story.. A jednotka mi prišla ako trailer na dvojku. Zimmer klasika, konečne objavil Duduk, a bolo to dokonale citeľné.. Za mňa 10 z 5, dokonalosť.. Samozrejme, iba v kine. Už dlho dlho som nemal zimomriavky z filmu.

plagát

Neznesiteľná váha obrovského talentu (2022) 

Možno by mi niekto dal facku za 5*, ale zhliadnuť tento film, po sérii old school filmov s Nick Cageom (Lovci pokladov, Skala, Con Air) a hlavne, zažiť pecku s Pedrom Pascalom po dokončení prvej série Last of Us (áno, videl som predtým Kingsman: Zlatý kruh), a Mandalorian, inak mi to nedalo, len tam jebnúť plnú paľbu.. Totižto, filmy sú o pocitoch.. a táto Béčková komédia, mi ich melancholicky naservírovala až až..

plagát

The Last of Us - Long Long Time (2023) (epizóda) 

Ale no... Bola to pecka. Osobne nejak agendu LGB a neviem čo neriešim, ale takto si predstavujem jej tlaky.. Love is in the air, a je kurva jedno či pes jebe psa. V tomto postapokalyptickom podaní tá romantika mala svoje kurevské čaro. Opäť len dodám, natočené to bolo fantasticky. Tento diel zapadol do skladačky ako riť na šerbel... Klobúk dole.

plagát

Sandman - Zvuk jejích křídel (2022) (epizóda) 

SaDman.. netuším, o čo tu celkovo ide.. Teda, netušil som prvú časť.. Väčšinou dávam dobre hodnoteným seriálom šancu, t.j. tak prvé tri diely (nie žeby som nechcel, ale nemám v tomto živote veľa času).. Vcuclo ma to, a 6 diel, to som už plakal.. Tak smutné, kruté, pravdivé.. Interstellar, je Lev zlý, keď zožerie gazelu?

plagát

Predátor: Korisť (2022) 

Môj nepodstatný názor (keďže som už dlho nedával žiaden koment).. Skromné, no plnohodnotné oživenie tohto Predator žánru. Drobné detaily, nadväzujúce na časovú premisu, Hi-tech (ne)vychytávky Predátora, surová krása nepoškrvnenej prírody, odkaz na dobývanie Ameriky v tej dobe.. Krása, naozaj krása. Hudba nevtieravo dotvárajúca celkovú myšlienku filmu, a na záver dokonalá prešmyčka na originál Predator 2.. A to som sa ani nerozbehol. Konečne film, ktorý ma prekvapivo vtiahol (v dnešnej dobe) do filmového universa.. Bravo

plagát

Nie je čas zomrieť (2021) 

Celé zle.. Craig je doslova utopený v slede akejsi pojebanej mytológii dnešnej doby moderna, pretláčať nasilu ľuďom že byť FAT (tlstý v ženských bokoch ako prasa) a DUMB (hlúpy ako Blaha) je v podstate IN, niečo moderné... Tvorcovia zaspali dobu, osobne v mojom ponímaní, zdecimovali kult 007 na úroveň Farmy alebo oveľa nižšie, online sledovania politickej voľnej rozpravy... Nepomohlo ani chúďa dievča, ktoré doslova reflektovalo celý dej (akože, čo do piče tu stvárate...)

plagát

Moře klidu (2021) (seriál) odpad!

V živote som nevidel väčšiu sračku ako je tento šikmooký počin... Každú minútu prvej časti som sa musel pýtať sám seba, ktorý idiot to písal, vedel som že to písal na záchode pri najväčšej sračke svojho života po opici, ale že to prekoná to obrovské vodnaté hovno, som ani len netušil... To nikomu neprídu ani trocha divné fyzikálne zákony? Základné fyzikálne zákony aj pri tej najväčšej sračke sci fi aká kedy bola vytvorená, tu v tomto hovne prerážajú absolútne dno... Posledné týždne doslova premýšľam nad ukončeným predplatným Netflixu, pretože po grcaní z ich počinu "K zemi hleď!" (Di Caprio ešte kvôli tomu zaplače, chudák) som im dal šancu s ďalším sci fi, no dali ma do kolien hrubou silou... Toto nie vážení, toto bolí. Snažím sa prehliadať akési naučené klišé neodborného kritika, no toto nedám, sorry...

plagát

Duna (2021) 

Vložiť do tak "krátkej" 2 a pol hodinovej stopáže všetko, je pre mňa, v dnešnom svete komercie doslova umenie. A tento počin umením je. Politické pozadie, lásku, sklamanie, akčnosť, a v neposlednom, no dôležitom merítku, zradu, to sa len tak nevidí. Zimmer v podstate zaostáva, postavy pre mňa osobne priemer, ale dej predčil všetky očakávania. Hrátky s časom, jeho líniou, dovolím si povedať, paralelnými svetami, toto tu hrá na dokonalý nástroj. A pritom v konečnom dôsledku je to tak jednoduché.. Počkáme si, čo bude ďalej. Musím však prehryznúť chuť kúpiť si knižné dielo... Na záver, Verbal, ten kokot, nám akosi zmäkol, ako 45 ročný penis po druhom týždňovom sexe s 55 ročnou susedou..

plagát

Noc v Roxbury (1998) 

Človek po 40tke, 4 deti ako tak na krku, od 15tich po 3 mesačného (každé samozrejme s inými ženami, každé dieťa si predsa zaslúži vlastnú matku, haha), si jeden večer pozrie (na HBO GO od operátora) takúto blbosť ako Night at Roxbury, no a smeje sa od ucha k uchu po celý čas.. pre mňa stupídne Béčko ako sa patrí, oddych, relax, vypnutie systému. Poslednú dekádu som odchovaný na ťažkých filmoch od Nolana, je to fajn, len veľa premýšľania a žiadna zábava. Toto by som osobne púšťal na každom možnom filmovom festivale namiesto alkoholu

plagát

Kate (2021) 

Mňa osobne film milo prekvapil.. Samozrejme som váhal s pozretím (po návšteve tejto stránky samozrejme), no neľutujem. Zakaždým rozoberať scenár, strih, efekty (scéna s "autohoničkou" a.k.a NFS.. really?) nemá cenu, dejovo veľmi milo prekvapil. Netflix biznis plán bojkotujem (pritom si Netflix platím pravidelne), ale občas sa im zadarí (u mňa osobne). Preto 4*