Reklama

Reklama

VOD (1)

Bez milosti zabíjela v Tokiu, ale při poslední misi jí podstrčili jed. Teď má necelých 24 hodin na to, aby zjistila, kdo si objednal její smrt, a pomstila se. (Netflix)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (246)

agentmiky 

všetky recenzie používateľa

Na začátku musím přiznat barvu: Čekal jsem to o dost horší. Kate je nakonec docela příjemnou, adrenalinem našlapanou, netflixovskou podívanou se zajímavým zasazením (neonově prosvětlené uličky Tokia) i obsazením. "Winsteadka" odvedla kus práce, její roli female vražedkyně jsem jí věřil v zásadě po celou stopáž, takže v tomhle ohledu za mě obří palec nahoru. Na druhé straně bohužel nechápu obsazení Woodyho, tak výbornému herci dát tak minoritní roli, kde nemůže naplno ukázat svůj talent, to považuji za hrdelní zločin. Akce krvavá (useknuté prsty, sťatá hlava atd.), nešetří též zajímavými nápady, bitky choreograficky ucházející. Jasně, scénáristicky nic inovativního, ale narozdíl od žánrově podobných příspěvků nedávné minulosti (Old Guard, Jolt) mělo tohle setsakra šťávu! Takže si těch svých 6,5/10 v pohodě obhájím :D P.S. Ale Charlize Theron se svou Atomic Blonde kvalitativně úplně jinde ()

choze 

všetky recenzie používateľa

Scénář je ta největší klišé rutina (a motiv otravy jen vede ke srovnávání s Crankem, který nabízí úplně jiný level nápaditosti a zběsilosti), motivace hrdinky mi přišla chabá (já bych si prostě někam zalezl a chcípl), tu autohoničku na začátku snad vystřihli z počítačové hry a neónový vizuál je už těžký provar. Ale přestřelky a bitky jsou solidně ochoreografované, natočené i brutální (jen to finále je docela nuda) a Winstead ta unavená zabijákyně sedí. Žádný zázrak, ale za mě nejlepší z vlny filmů o zabijákyních posledních let. ()

Reklama

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Dámska wickovka, mierne moralizovaná, pokúšajúca sa o emotívnejší presah. Tam kde fungujú skvelé akčné sekvencie, nefunguje interakcia medzi postavami. Ale odpúšťam. Ako priaznivec žánru som sa bavil a od takejto produkcie som ani viac ako pár dobre mierených úderov a strelných zásahov, natočených v dynamickom tempe nečakal. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Zdala sa vám zápletka prvého Wicka o pomste za smrť psíka príliš komplikovaná? Tak tentoraz tu máme niečo ešte jednoduchšie. Nájomná vrahyňa sa mstí za vlastnú smrť, ktorá nastane behom pár hodín. Chodí z miesta na miesto a riedi japonskú yakuzu až dôjde do finále v ktorom si zatancuje povinný twist v ktorom si niektoré postavy vymenia strany. Z tohtoročných girls with guns akčniakov je tento rozhodne zatiaľ najlepší. Mary Elizabeth Winsteadová je uveriteľná v akcii jak typovom tak aj tým čo predvádza. Nejde síce do toho až tak natvrdo ako Reeves, ale namiesto náročnej choreografii v bitkách to doháňa v brutalite. Krvi a rôznych lahôdkových nechutností si tu užijeme neúrekom. Okrem Kate zaujme ešte charizmatický bastard Harrelson. Japonské krovie vrátanej malej Ani tam je len do počtu. Akcia je špičkovo prevedená a je jej tak akurát, aby film nenudil, čo sa aj vďaka rýchlemu tempu nestane. Napriek tomu som na konci nebol dostatočne namlsaný. Proste v každom ohľade tam toho mohlo byť viac. Je to len príjemná jednohubka, ktorú som si rád pozrel, ale nemám potrebu ju vidieť znova. 6/10. ()

anderson 

všetky recenzie používateľa

Akčný film definovaný súčasnými tvorcami sa scvrkol na kombináciu nekvalitných počítačových efektov (napr. nerealisticky pôsobiaca automobilová naháňačka vrcholiaca digibordelovou haváriou) a bezemocionálnych kontaktných - hoci choreograficky precíznych - súbojov. Ak sa k tomu všetkému pridá pomerne nesympatická Winsteadka a otravná japonská tínedžerka, je dielo skazy dokonané. Za tri bezkatarzné dávky polónia IV. (12.9.2021) ()

Galéria (5)

Zaujímavosti (7)

  • V úvodných záberoch filmu je naozaj vidieť Osaku. Najprv je to južná časť mesta so svojou dominantou - najvyšším mrakodrapom v Japonsku Abeno Harukas a oblasť Tennoji, v ďalšom zábere je pre zmenu vidieť Osackú zátoku a ruské koleso nachádzajúce sa v blízkosti Osackého akvária. (beso74)
  • Film se natáčel v USA, Japonsku a Thajsku. (Grimaldi)

Reklama

Reklama