Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (75)

plagát

Hovor so mnou! (2023) 

Po prečítaní recenzie na Moviezone nešlo odolať návšteve kina. Hodnotenie zaslúžené. Mrazivosť doručená. Horor perfektný. Určite si ho pozri človeče. Žiadne budovanie atmosféry hodinovým zoznamovaným sa s podstatou strašenia, tu sa ide hneď na vec! Paprča sa chytá hneď na začiatku. Bubáci prichádzajú po pár handshakeoch. Takto sa to robí do psej matere.

plagát

The First Slam Dunk (2022) 

Recenziu na film píšem po rokoch abstinencie, prosím cteného čitateľa o zhovievavosť. Tú ale určite nebudete potrebovať pri sledovaní Slam Dunku, pretože tento smeč je priamo do srdiečka. Mám rád basket a mam rád anime a keď túto záležitosť premietal aj môj filmový klub, povedal som mladej, že chcem večer pre seba. Toto je totiž čisto chlapčenská záležitosť. O emócie som sa sa neobával, pretože vysačka made in japan ich väčŠinou doručí. Čoho som sa obával, bola animácia pohybu. Priatelia ... lepšie rozpohybovaný animovaný film som ešte nevidel. A keby len to, ja som nevidel ani lepší športový film. Cely dej je vlastne jeden basketbalový súboj dvoch stredných škôl, kde každá postava ma vlastný príbeh, ktorý sa vo flashbackoch odhaľuje a pozerá sa na to veľmi dobre, pretože motiváciu ma kazdý rozdielnu a rozdielny je aj herný prejav jednotlivých borcov. Z kina som odchádzal nabudený ako už dávno nie a budem tuto energiu čerpať aj v nasledujúcich dňoch. Tak neváhaj a ak máš rád basket, musíš si tento hit jednoznačne pozrieť. Neoľutujes.

plagát

Půjčovna masa (2018) (seriál) 

Maximálne hodnotenie je trochu prepálené, ale nemohol som si pomôcť, za všetky tie nápady, za odvahu urobiť cyberpunk so všetkým, čo k tomu patrí. Bude sa hackovať, budú sa prenášať duše, bude sa zabíjať a bude sa šukať. A to všetko v silnom kontraste medzi upršaným, špinavým povrchom mesta Bay City a nablýskaným Aeriom týčiacim sa v oblakoch, kde žije nesmrteľná kasta Methov. Dej? Fajn detektívka na spôsob staručkého Blade Runnera. Ale to nieje až také podstatné. Podstatné sú tu práve tie kulisy. Vyfetovaný Takeshi Kovacs uveznený vo virtuálnej realite. Hotel, ktorý je vlastne umelá inteligencia. Digi bordel (teraz nemyslím zlé cgi, ale reálny bordel s dievčatami). Tvorcovia sa mohli inšpirovať v desiatkach diel, ale dať to celé dokopy tak, aby to fungovalo? Good job Netflix

plagát

Prízrak (2017) 

Nedostal som, čo som chcel. Casey, schovaný pod plachtou väčšinu príbehu, sa očividne snaží dotiahnuť svoj minimalistický prednes do dokonalosti. Počas filmu som myslel na to, kam až bude ochotný vo svojej honbe zájsť. Predstavoval som si, ako hraje strom v parku. Nie chodiaceho Enta z Pána prsteňov, ale normálny strom. Pri tom strome sa budú odohrávať príbehy ľudí a Casey bude pod vrstvou kôry načúvať. Na konci filmu zašepká nejakú báseň. Strih. Začne hrať song od Yeah Yeah Yeahs a do toho záverečné titulky. Na Ghost Story som sa nevedel vôbec koncentrovať, bohužiaľ dej išiel mimo mňa a druhú šancu tomu asi nedám. Ale ja milujem indie! Tak prečo? Alibistické 3*

plagát

Miesto pri mori (2016) 

Herecký koncert Caseyho Afflecka. Ten používa svoj overený repertoár minimalistického verbálneho prejavu s bublajúcim "niečím vo vnútri". Proste celý film sa poflakuje a povie pár viet, aby nakoniec v jednej scéne trochu zvýšil hlas a v ten moment si uvedomíte, aké je to celé o ňom. Nepíšem veľa komentárov a tento film som videl už dávnejšie, ale stále na neho musím myslieť. Na to, ako to Casey zvládol. Vítam ho do mojej top ten hercov a teším sa na jeho ďalšie projekty. A vy si pozrite tento film, vďaka mladému Affleckovi za 5*

plagát

Agentka budúcnosti (2017) 

Máš rád Kyberpunk? Máš rád pôvodné anime? Chceš vidieť Scarlett nahú? Nerieš omáčku okolo toho a choď na tento film do kina, pretože, drahý divák, ak budeš Ghost in the Shell pozerať na zaprdenom monitore, tak ťa napadne len jediné ... že ako dobre by to vyzeralo na plátne. A pozor! Funguje aj na anime-nedotknutých jedincov. U mňa veľká spokojnosť s prezentovaným materiálom. Mesto plné hologramov a neónov, korporácie bažiace po moci, Scarlett (ice-cold) nadopovaná vylepšeniami ... pokojne sa ešte raz ponorím do tohto temného príbehu, ktorý začína pátraním po záhadnom zločincovi - teroristovi, ale končí nájdením niečoho úplne iného. Tento film má ducha.

plagát

Kostený tomahawk (2015) 

Hybridné filmy sa podaria málokedy a kombinácia Horroru a Westernu musí dopadnúť prinajlepšom trápne. Už to neplatí, priatelia! Bone Tomahawk je film, ktorý chcete vidieť, len o tom neviete. Ani ja som nevedel. Pozeral som zoznam filmov Patricka Wilsona, pretože ten fičúr klope na brány mojej Top10 a objavil som túto záležitosť. Skupinka kovbojov v zložení: mrzák, dedo, šerif a pištoľník sa vydajú na sebevražednú misiu do údolia neandertálskych Indiánov. Cestu si krátia takým poctivým chlapským klábosením, ktorého sa nevzdávajú ani po príchode do miesta určenia, z ktorého sa vyklube hnusný jaskynný brloh. Tu sme svedkami viacerých akčných scén, ktoré väčšinou končia šípom v ramene, ale priestor dostáva aj kostená sekerka s ktorou Indiáni zručne manipulujú (hádzanie, sekanie a dokonca aj pitvanie). Tákže ... za mňa určite áno, ale odporúčam skôr chalanom a chlapom, prípadne fanúšikom Raw jedál.

plagát

Batman vs. Superman: Úsvit spravodlivosti (2016) 

Do kina som išiel po prečítaní recenzí, takže som čakal, že to bude veľmi slabé, ale našťastie som sa mýlil ... Batman vs Superman určite nie je zlý film! Herecké výkony úplne v poriadku, snaha a príprava hercov je hmatateľná (prekvapil najmä Affleck - pozitívne, a Eisenberg - naopak sklamanie, napriek jeho snahe). Dej smeruje k vysnívanému duelu dvoch hrdinov, ktorý je bohužiaľ ukončený veľmi odfláknutou premisou a v podstate od toho momentu kvalita filmu klesá raketovou rýchlosťou. Na scénu totiž prichádza veľký škaredý bubák a hrdinovia sa musia spojiť, aby ho porazili (spojí sa v podstate Superman s Wonder Woman, pretože Batman len očumuje z diaľky). Film stál veľa pekných bubákov, takže ak chcete vidieť na plátne veľkú mlátičku, určite choďte do toho. Ja si radšej pustím Watchmenov, vtedy Snyderovi išla karta. Teraz sa nechal namočiť do hry, v ktorej sa podľa mňa necíti dobre.

plagát

Predestination (2014) 

Jednoznačné 4*. Vždy som nadšený, keď malá produkcia robí veľké veci, na ktoré veľké štúdiá nemajú odvahu. A vždy som nadšený, keď sa u toho motá Ethan Hawke. Jeho herecká kolegyňa Sarah Snook vyzerá ako klon Emy Stone (ale bez rušivej hviezdnej aury), ale je tiež veľmi presvedčivá a to v oveľa náročnejšej úlohe. Jadro zápletky je dolapenie záhadného bombového atentátnika a to naprieč časovými úsekmi. Popritom sa odohráva jeden zaujímavý dialóg v špinavom bare a divákovi sa pomaly odmotáva klbko jedného príbehu, ktorý si budete ešte pár krát po dopozeraní filmu spätne zmotávať v hlave. Povinná jazda pre fanúšikov sci-fi žánru.

plagát

Pawn Shop Chronicles: Historky ze zastavárny (2013) 

To že mám nick Sedliak neznamená, že sa musím baviť na každej sedlačine. A tento paskvil je teda sedlačina riadna. Film si určite nezaslúži byť v červených číslach a aj keď by som normálne dal alibistické 3*, pretože pár sympatických scén film ponúka (mučenie hobita), tak idem s hodnotením dole, najmä kvôli poslednej poviedke, ktorá bola úplne mimózna, ale v negatívnom zmysle. Plno užívateľov s relatívne obstojným filmovým vkusom dáva vysoké hodnotenie, takže to asi taký bullshit nebude, ale mne to absolútne nesadlo.