Reklama

Reklama

The First Slam Dunk

  • Japonsko Za fasutosuramudanku (viac)
Trailer 2
Animovaný / Športový
Japonsko, 2022, 124 min

Réžia:

Takehiko Inoue

Predloha:

Takehiko Inoue (komiks)

Scenár:

Takehiko Inoue

Hrajú:

Šúgo Nakamura, Džun Kasama, Šiničiró Kamio, Subaru Kimura, Kenta Mijake, Maaja Sakamoto, Asami Seto, Čikahiro Kobajaši, Kacuhisa Hóki, Ken'ičiró Macuda (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Rjóta Mijagi přezdívaný Blesk je mrštným členem šóhockého basketbalového týmu a jako útočník kolem protihráčů krouží s kamenným výrazem ve tváři. Dětství strávil na Okinawě se svým o tři roky starším bratrem, ze kterého se stala tamní basketbalová hvězda. Rjóta proto šel v jeho stopách a taky se ponořil do světa basketu. Ve druháku Rjóta hraje za Šóhockou střední a spolu se Sakuragim, Rukawou, Akagim a Micuiem se ve středoškolské celostátní lize utkává s úřadujícími mistry – Sannóskou průmyslovkou (POM Anime)

(viac)

Videá (22)

Trailer 2

Recenzie (3)

SpaceOdyseus 

všetky recenzie používateľa

Uff, tak jsem právě dokoukal dvouhodinový animovaný film celý o jednom basketbalovém zápase. A to ani nemám basketbal v lásce! Co ale v lásce mám je napětí a silné lidské příběhy a tojo je tento film plný. ()

Koda 

všetky recenzie používateľa

Vskutku napínavý zážitek, kde i v jednu chvíli jsem si myslel, že páni promítači vypnuli omylem zvuk. Jízda jedním basketbalovým soubojem, který není jen o to vyhrát ten souboj, ale umožnit nás, se dostat ke vzpomínkám daného hráče, v daný moment, kdy se mu něco nepovede, přihodí, nebo si vzpomene. Asi k tomu nemůžu, z důvodu spoileru, nic moc co psát, jenom chci naznačit, že delší a napínavější souboj v basketu jsem v životě neviděl :D Takže 4 hvězdy! ()

Reklama

Sedliak 

všetky recenzie používateľa

Recenziu na film píšem po rokoch abstinencie, prosím cteného čitateľa o zhovievavosť. Tú ale určite nebudete potrebovať pri sledovaní Slam Dunku, pretože tento smeč je priamo do srdiečka. Mám rád basket a mam rád anime a keď túto záležitosť premietal aj môj filmový klub, povedal som mladej, že chcem večer pre seba. Toto je totiž čisto chlapčenská záležitosť. O emócie som sa sa neobával, pretože vysačka made in japan ich väčŠinou doručí. Čoho som sa obával, bola animácia pohybu. Priatelia ... lepšie rozpohybovaný animovaný film som ešte nevidel. A keby len to, ja som nevidel ani lepší športový film. Cely dej je vlastne jeden basketbalový súboj dvoch stredných škôl, kde každá postava ma vlastný príbeh, ktorý sa vo flashbackoch odhaľuje a pozerá sa na to veľmi dobre, pretože motiváciu ma kazdý rozdielnu a rozdielny je aj herný prejav jednotlivých borcov. Z kina som odchádzal nabudený ako už dávno nie a budem tuto energiu čerpať aj v nasledujúcich dňoch. Tak neváhaj a ak máš rád basket, musíš si tento hit jednoznačne pozrieť. Neoľutujes. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama