Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi
  • Komédia

Zaujímavosti k filmom (17)

Cililing a pirátska víla

Cililing a pirátska víla (2014)

Malý krokodíl, ktorý sa vo filme vyliahol, je ten istý, ktorý v Petrovi Panovi trápil Kapitána Hooka. Je vidieť, ako krokodíl zhltne hodiny a naháňa Jamesa.

Cililing

Cililing (2008)

John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu.

Cililing

Cililing (2008)

Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava.

Konference ve Wannsee

Konference ve Wannsee (2001) (TV film)

Klopfer (Ian McNeice) je zobrazený ako obézny a ukazuje nedostatok taktu a citu, dokonca tak veľmi, že ostatní zúčastnení sa cítia nepríjemne. Napriek tomu, v reálnom živote, Gerhard Klopfer bol stavbou tela útly a jeho spolupracovníci si ho pamätali ako pokojného a väčšinou veľmi slušného človeka.

Konference ve Wannsee

Konference ve Wannsee (2001) (TV film)

Dom, ktorý vidíme, keď generál Reinhard Heydrich (Sir Kenneth Branagh) letí lietadlom na konferenciu, je ten istý, v ktorom sa skutočná konferencia naozaj odohrala. Vnútorné priestory domu boli však pre tento film vyrobené.

Pračlovek

Pračlovek (2018)

Dva dinosaury z úvodnej scény sa volajú Ray a Harry. Sú pomenované po Rayovi Harryhausenovi - jednému z najväčších a najslávnejších amerických filmových animátorov techniky stop-motion.

Kong: Ostrov lebiek

Kong: Ostrov lebiek (2017)

"Znie ako vták, ale je to mravec!" Celá táto scénka sa pôvodne nemala dostať do finálneho filmu - John C. Reilly (Hank Marlow) sa pokúšal rozosmiať kolegov a členov štábu tým, že si vymýšľal tie najbizarnejšie imaginárne monštrá, na aké mohol prísť. Režisér Jordan Vogt-Roberts sa rozhodol, že to pasuje k bizarnej ekológii Ostrova lebiek, a tak to vo filme ponechal. V neskoršom interview Vogt-Roberts povedal, že obrovského mravca chcel zaradiť do niektorej zo scénok, no nemohol, kvôli rozpočtovým obmedzeniam.

Kong: Ostrov lebiek

Kong: Ostrov lebiek (2017)

Samuel L. Jackson (Preston Packard) v jednej talkshow povedal, že počas filmovania on ani jeho kolegovia vôbec nevedeli, aký veľký vlastne Kong má byť. Kedykoľvek sa spýtali, dostávali protichodné odpovede.

High–Rise

High–Rise (2015)

Keď Cosgrove (Peter Ferdinando) a jeho priatelia prehľadávajú supermarket, môžeme vidieť Pangbournea (James Purefoy) ako so sebou nesie cenu BAFTA, britský ekvivalent Oscara.

High–Rise

High–Rise (2015)

Vo filme odznejú dve verzie piesne "SOS" od skupiny ABBA – prvá od skladateľa filmovej hudby Clinta Mansella a druhá od skupiny Portishead. Skladba od ABBA vyšla v roku 1975, v rovnakom čase ako knižná predloha filmu.

Zaťahujúce sa mračná

Zaťahujúce sa mračná (2002) (TV film)

Báseň, ktorú Churchill (Albert Finney) vo filme recituje, pochádza od básnika menom Edward James Milliken a nesie názov "Death and his brother sleep".

Vojnový kôň

Vojnový kôň (2011)

Scéna, v ktorej kone ťahajú nemeckú artilériu cez lesy, sa natáčala v anglickej lokalite Bourne Woods. Je to taktiež to isté miesto, kde sa natáčala aj úvodná bojová scéna vo filme Gladiátor (2000).

Vojnový kôň

Vojnový kôň (2011)

Biela hus, ktorá sa vo filme objavila, sa volá Harold.

Vojnový kôň

Vojnový kôň (2011)

Steven Spielberg v jednom interview priznal, že sa počas natáčania takmer utopil v bahne v zákopoch. Zachránili ho členovia štábu.

Reklama