Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 7

Recenzie (448)

lamps 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hrdina je miloučký a scény zachycující jeho zapeklitě složitou adaptaci na interiér jeho nového londýnského domova jsou skutečně perfektní. Humorná složka celkově potěší většinou jak dětské publikum, jež bude skákat nadšením při každém kotrmelci, který zmatený méďa vymete, tak i rodiče, kteří ocení její přístupnost i provařené morální poselství, jimiž Paddington coby klasický rodinný snímek nešetří. Co je ale na filmu vyloženě rušivé, je otravná postava Nicole Kidman a v podstatě celé dějové schéma v druhé polovině, které už zkrátka nemá čím překvapit a také se mu to nedaří.... S menším časovým odstupem musím snížit až na tři hvězdičky, vzpomínka na film totiž vybledla překvapivě rychle... 65% ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Film tak pripomína súčasnú tvorbu jedného tu už spomínaného amerického nezávislého režiséra, až sa dostáva King na tenkú hranicu medzi inšpiráciou a vykrádaním. Ale práve hravá a výrazne štylizovaná forma je ten bonus navyše, ktorým Paddington disponuje v porovnaní so záplavou iných rodinných filmov. Vziať si domov imigranta by asi nebola taká zábava, ako rozprávajúceho medveďa, ale zase nejaký Peruánec by Vám nevytopil dom. Preto sa mi ani nechce rozmýšľať nad filmom ako nejakým obrazom súčasných európskych trablov. Lenže sú tu aj nejaké nie zanedbateľné výčitky, ktoré svieži režijný prístup nedokáže zakryť. Z medvedíka by mali najväčšiu radosť asi deti, lenže tie sú oproti p. Brownovi absolútne v pozadí a nemáte šancu si ani zapamätať ich tváre. Finále je nezaujímavé a rýchlo odbité, akoby už došli všetky invenčné nápady. Rovnako naznačená trauma z detstva plus potenciálna love story vypchávačky zvierat sú zametené pod koberec a jej línia končí pre mňa neuspokojivo. Scenár zmotivováva jej nenávisť voči zvieratám, ale nič s tým neurobí. Ale Nicole v búdke a Hallo ma pobavilo. 70% ()

Reklama

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Úžasná podívaná, která je pravou esencí filmu a ukázkovým příkladem základní techniky „setup/payoff“, kterou naprostá většina dnešních filmů ignoruje. Hravá, plná nápadů a nikdy nenudí. Kdo by to byl tušil, že zrovna film pro děti bude tak nápaditý a inteligentně sestavený. Nedostává se mi slov (snad jen Nicole Kidman bych vyměnil, vůbec se sem nehodí). „Thank you for calling... your call is... moderately... important to us.“ ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Má to celkem slušnou hudbu a hrozně fajn závěrečné titulky. Tedy já vlastně nevím, jaké jsou, protože jsem to vypnula ještě před jejich příchodem, ale celou dobu jsem se na ně těšila. Závěrečná koulovačka už byla nad mé mentální možnosti. Tak prostinké, že hloupější to snad ani být nemohlo. A místy lepkavější, než mnohokráte zmiňovaná marmeláda. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Človek by povedal, že po všetkých tých Garfieldoch, Nociach v múzeu, Scooby-doo- och a Stuartov Littloch to prestane ľudí aj decká baviť. Hlavne ak si vezmeme, že kvalita týchto filmov, bola veľmi kolísavá. V čom je teda Paddington iný? Jedná sa o úplne obyčajnú typickú rozprávku, akých ste videli tisíc. Dokonca je tam aj sentimentálny moment ako sviňa, aj keď v britskej angličtine to znie akosi lepšie. Paul King dokázal vzniesť veľa zaujímavých detailov do celého príbehu. Ťažko ich opísať všetky, ale každý funguje ako súčasť príbehu a jemu zvolenej atmosféry. Je to groteskné, hodnotové, veľmi zábavne ( scéna s vytopením záchodom je skvelá) a má to účasť skvelých britských osobností. Minimálne Bonneville je neprekonateľný. Ale mimo to všetko je to Ben Whishaw ako Peddingtonov hlas. V jeho podaní sa do tohto medvedíka nedá nezamilovať. A naozaj som si uvedomil, že by som jeho dobrodružstvá mohol pozerať od rána do večera. Pekné spracovanie a zaujímavo zvolená kubánska hudba. Možno rovnaké ako všetko predtým, ale s omnoho väčším srdcom. Pevne dúfam, že na druhú časť nebudeme čakať dlho. A to je to, čo robí Paddingtona lepším, ako vyššie spomenuté tituly. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (42)

  • K písni Shine (2014) byl sestříhán videoklip z filmových záběrů. (NinadeL)
  • Jako součást reklamní kampaně vznikla v Londýně tzv. Paddington Trail. Ve spolupráci s Visit London bylo vytvořeno 50 soch medvídka Paddingtona, které byly následně rozmístěny po celém Londýně. Kromě obsazení a filmového štábu na sochách pracovaly známé osobnosti jako Benedict Cumberbatch, Emma Watson, Michael Sheen, David Beckham nebo starosta Londýna Boris Johnson. Stezka byla uzavřena v prosinci 2014, sochy vydraženy v aukci a výtěžek věnován charitativní kampani NSPCC (společnost zabývající se prevencí týrání dětí). (Michi88)
  • Filmové Peru je ve skutečnosti Kostarika. (Varan)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama