Reklama

Reklama

Paddington nie je obyčajný medvedík. Pochádza z najtemnejších končín Peru, nosí červený klobúčik a viac než čokoľvek iné miluje marmeládové sendviče. Keď zemetrasenie zničí jeho domov, teta Lucy ho pošle do Londýna, aby si našiel novú rodinu. Sám a opustený na paddingtonskej železničnej stanici pomaly zisťuje, že život vo veľkomeste vôbec nie je taký, aký si predstavoval. Našťastie však stretne rodinu Brownovcov, ktorá sa ho ujme aj napriek kategorickému nesúhlasu otecka. Typicky slušný a nudný Brit sa totiž obáva, že zvieratko naruší jeho milovaný pokoj a poriadok. A jeho najhoršie obavy sa už čoskoro naplnia. Kdekoľvek sa ich maznáčik objaví, začnú sa odohrávať neuveriteľné veci. Rozkošný peruánsky medvedík svojimi bláznivými nápadmi obráti ich dom hore nohami a okolo seba šíri nepredstaviteľný chaos a skazu. Svojím úsmevom a dobrým srdcom si však nakoniec získa srdce celej rodiny a všetko zlé sa na dobré obráti. Šťastia a pohoda sa však skončia vo chvíli, keď si hovoriaceho medvedíka  všime zákerná riaditeľka miestneho múzea, ktorá ho chce vypchať a zaradiť do svojej zbierky ako nový atraktívny exotický exponát. (TV JOJ)

(viac)

Videá (24)

Trailer 7

Recenzie (448)

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Je docela směšné, že místní diváctvo strhává film za filmem který vnikl už před lety pro děti v Hollywoodu, ale když Anglický tvůrce vykrade hned tři až čtyři filmy a natočí je o roztomilém medvídkovi v dnešní době, můžou se všichni posrat a rozhazujou hvězdičkama jak mentálci po mrtvičce.Paddington je absolutně vybrakovaný prefabrikát 101 dalmatinů, Myšáka Stuarta Littla, Beethovena a všechen tenhle loztomilounký gulášek je slepený jíškou jménem Ted, ale po lobotomii, s uříznutými koulemi a ratingem PG-0.Neřikám, že to nebylo pěkně udělané, že jsem se místy nezasmál nebo že mě to nějak sralo, ale celé je to viděné 100x jinde, podle šablony a hlavně podle již natočené šablony.Např. taková Nicole Kidman, to bylo něco tak zoufalého, až jsem žasnul jak se dá mrhat hereckým potenciálem.Paddington byl roztomilý, příjemně nadabovaný a sympatický, ale podivně po anglicku sterilní a bez tahu na branku, vykradený a ve finále se náš prcek nudil, já místy mrknul na aktuální stav Synot ligy do mobilu a nejvíc se bavila žena, jelikož ze všech zmíněných filmů viděla snad jen Teda.Navíc ta kombinace ohyzdného modrého kabátku a děsného kloboučku byla fakt úchylná.60%. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Počítaje libry by matka Jeremyho Clarksona měla říct: „Top Bear!“ Klasická rodinná záležitost postavená na premise „stranger in a strange land“, pršiplášti britské snášenlivosti (nikdo se nepozastaví nad tím, že je v metru medvěd, ale spíše nad tím, že neumí projít turniketem) a nápaditém humoru (například ne tak úplně taxi dodávka). Trošku je záhadou, že někteří herci (H.Bonneville, J.Walters) působili mileji, než ten chlupatý Peruánec, ale to bych přičetl na účet Paddingtonovy marmeládové vlezlosti.. ()

Reklama

Ded@M@tes 

všetky recenzie používateľa

Trailer ukáže prakticky to nejlepší z filmu a v kině jsem se nic lepšího nedočkal. Jistá podoba ve stylu 101 dalmatinů je značná, místo Cruelly zde v záporné roli Nicole Kidman. Medvědí trdlo a jeho cesta z nejtemnějšího Peru do Londýna, kde se ho ujme rodina Brownových, jenže vše není jako z vyprávění. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

HellFire 

všetky recenzie používateľa

Úžasná podívaná, která je pravou esencí filmu a ukázkovým příkladem základní techniky „setup/payoff“, kterou naprostá většina dnešních filmů ignoruje. Hravá, plná nápadů a nikdy nenudí. Kdo by to byl tušil, že zrovna film pro děti bude tak nápaditý a inteligentně sestavený. Nedostává se mi slov (snad jen Nicole Kidman bych vyměnil, vůbec se sem nehodí). „Thank you for calling... your call is... moderately... important to us.“ ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Ak máte deti, tak je Paddington jednoznačná voľba. Pravdepodobne spadá do kategórie rodinný a detský film viac ako hociktorý animák, napriek tomu, že je z prevažnej časti hraný živými hercami a digitálny je iba medveď a snáď ešte holuby...Ten sa po technickej stránke vážne vydaril a deti si ho okamžite zamilujú. Humor je fajn a Nicole Kidman si svoju mrchu očividne užila. Náš malý syn pri sledovaní ani nedýchal a oči mal vypleštené na maximum, až sme sa občas smiali viac z jeho výrazu ako z filmu. To však znamená len jediné a to, že ho film max. zaujal. Navyše bluray i dvd disk obsahuje i slovenský dabing, čo je pri animákoch a niektorých rodinných filmoch už pravidlo a to je len dobre. V rámci žánru a z pohľadu diváka, pre ktorých je film v prvom rade určený je to určite plný počet. Z pohľadu dospelého by som ani ja menej ako štyri hviezdy nedal. 100%. ()

Galéria (59)

Zaujímavosti (42)

  • K písni Shine (2014) byl sestříhán videoklip z filmových záběrů. (NinadeL)
  • Jeremy Clarkson vlastní první komerčně vyráběnou hračku medvídka Paddingtona, kterou uvedla na trh společnost jeho matky, Shirley Clarkson, Gabrielle Design. (HellFire)
  • Paddington byl vytvořen od hlavy k patě v počítači. Při natáčení však štáb používal různé pomůcky, aby pomohl hercům lépe se vžít do své role. Mezi jinými například loutku Paddingtona připevněnou na tyč nebo plyšové medvídky v různé velikosti. (HellFire)

Súvisiace novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (viac)

Reklama

Reklama