Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Horor
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (23)

Mud

Mud (2012)

Tričko s nápisom "FUGAZI", ktoré má na sebe Neckbone (Jacob Lofland), je tričko americkej hardcore punkovej kapely Fugazi z Washingtonu, ktorej členovia sú napríklad Guy Picciotto z kapely Rites of Spring alebo Ian MacKaye z Minor Threat.

Temný prípad - Season 1

Temný prípad - Season 1 (2014) (séria)

Fotoaparát, ktorý je celý čas položený na stole vyšetrovateľov a nahráva celý výsluch, je bezzrkadlovka z rady Sony NEX.

Hamletophélia

Hamletophélia (2013)

Hudbu do filmu nahrala česká black metalová kapela Marnost, ktorá využíva texty dávno mŕtvych básnikov.

Vlčie hory

Vlčie hory (2013)

Natáčanie trvalo 500 dní a prebiehalo v horách a lesoch Východných Karpát, regiónom rozprestierajúcim sa na území Slovenska, Poľska a Ukrajiny.

Vlčie hory

Vlčie hory (2013)

Pri natáčaní neboli používané žiadne umelé spôsoby lákania zvierat. Všetko sa robilo trpezlivým čakaním.

Nick a Norah

Nick a Norah (2008)

Norah (Kat Dennings) sa vo filme hlási k Straight Edge, čo je názov životného štýlu, hudobnej subkultúry a sociálneho hnutia, ktorého prívrženci sa zdržiavajú užívania alkoholu, tabakových výrobkov, drog a iných návykových látok.

Oi! Warning

Oi! Warning (1999)

Počas koncertu zaznie pieseň "Oi! Punk" od nemeckej kapely Smegma.

Insidious: Kapitola 2

Insidious: Kapitola 2 (2013)

Keď na začiatku filmu natáčajú malého Josha (Garrett Ryan), tak je obraz videokamery čiernobiely, no keď nájdu záznamy filmov a pustia si tú istú pásku, obraz je už farebný.

The Demented

The Demented (2013)

Keď hlavní hrdinovia utekajú okolo kina, je na ňom možné zbadať nápis premiéry filmu "Final Destination 6", čo je odkaz na filmovú sériu Nezvratný osud (v origináli Final Destination), ktorá mala v čase nakrúcania i uvedenia filmu iba päť častí.

Evil Dead

Evil Dead (2013)

V záverečných titulkoch môžeme počuť záznam z pásky, v ktorej doktor popisuje ako vyzerá kniha mŕtvych, rozpráva ako vypustil niečo zlé na povrch a že si to ide po neho.

Evil Dead

Evil Dead (2013)

Kresba z knihy mŕtvych nápadne pripomína obal pôvodného filmu Evil Dead (1981).

161>88

161>88 (2012)

Pri záverečných titulkoch zaznie pieseň "Dětem" od českého rappera menom Bonus.

Edge

Edge (2009)

Dokument obsahuje rozhovory s hudobníkmi ako Ian MacKaye (Minor Threat, Fugazi), Ray Cappy (Youth of Today, Shelter), Karl Buechner (Earth Crisis, Freya), Pat Flynn (Have Heart), Eva ‘Genie’ Hall (xGatherx), Bull Gervasi (R.A.M.B.O.) alebo Russ Rankin (Only Crime).

Maniak

Maniak (2012)

Záber, keď sa Frank (Elijah Wood) pozrie na svoj odraz v skle auta na parkovisku, nápadne pripomína plagát pôvodného filmu Maniac (1980), ktorého je táto snímka remakeom.

Reklama