Reklama

Reklama

Vlčie hory

  • Česko Vlčí hory (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Toto je príbeh o znovuzrodení európskej divočiny, v ktorej vlk, zubor, medveď a ďalšie vzácne zvieratá žijú slobodne, tak ako pred stáročiami. Nahliadnite s nami do nespútaného územia Východných Karpát, v minulosti známeho ako Vlčie hory. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (50)

kri.tino 

všetky recenzie používateľa

Nádherné zábery, ušľachtilý zámer, úctyhodná vytrvalosť a trpezlivosť. Napriek lahodnému Geišbergovmu hlasu však rozprávačova línia bola do istej miery rušivá - hlavne často a veľakrát opakované vety typu: "Zviera prišlo k rieke." . Chcelo to asi prizvať nejakého scenáristu, ktorý by pomohol komentáru dať plnosť. Inak nádherný dokument, vrelo odporúčam. ()

dobso 

všetky recenzie používateľa

Nádherný film o Karpatskej prírode, ktorá už takmer neexistuje. Je smutné, že v dnešnej dobe stále ešte nie sú takéto územia chránené a stále v nich dochádza degradácii lesa. Tvorcovia filmu držte sa a pokúšajte sa naďalej robiť všetko preto, aby sa vlčie hory stali najvznešenejším chráneným územím Karpatského oblúka. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Jsem maličko sklamaný, protože jsem čekal, že to bude stejně geniální jako Strážca divočiny. Nicméně nelituji koupě DVD. Výborné snímky zubrů a zase jeden poctivý a nearanžovaný přírodní dokument. Maličko mě sklamala kvalita slovního doprovodu. Stručně: Je to kvalitní dokument, ale světové třídy jako Strážca divočiny nedosahuje. 91 aktuálních % na ČSFD je podle mě silně přeceněných. ()

kaposlav 

všetky recenzie používateľa

Tešil som sa a dočkal som sa. Kvalitný špičkový dokument zo slovenskej produkcie. Bez umelého lákania zvierat je to omnoho ťakšie, ale trpezlivosť sa vypláca. Našlo by sa aj niečo čo by som mohol vytknúť, ale dobrý pocit z filmu mi to nedovoluje:). Bodaj by bolo takýchto dokumentov zo slovenskej prírody viacej. 5* ()

Gothar 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný dokument so zaujímavou vizuálnou stránkou. Farby sa mi zdali trochu presaturované, ale vyzeralo to nádherne. Zdalo sa mi však akoby bol obraz dodatočne orezaný z pomeru 4:3 na 16:9, čo v niektorých záberoch narušilo kompozíciu. Dokument obsahuje zaujímavé a z časti jedinečné zábery, má výbornú atmosféru ktorej dosť pomáha vhodne zvolená hudba. Chýba však hlbšia informačná hodnota, v takomto stave je to v podstate iba zostrih z 500 denného výletu. Pokojne to mohlo byť dlhšie. Každopádne aspoň vizuálom a atmosférou sa to celkom dobre približuje eltinej dokumentárnej produkcii BBC. 80 % ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (8)

  • Dokument bol v roku 2015 odvysielaný na uznávanej dokumentárnej stanici Nat Geo WILD a prostredníctvom nej sa postupne objavil na obrazovkách v 118 svetových krajinách. (marrrrian)
  • Vytvorenie filmu bolo spolufinancované s Rewilding Europe, organizáciou, ktorá chce "vlčie hory" začleniť do vybraných území v Európe, kde chce nechať prírodu na samovývoj a zároveň silno rozvíjať cestovný ruch. (dobso)
  • Kameraman Karol Kaliský sa ocitol v situácii, keď sa k nemu na metrovú vzdialenosť priblížil obrovský zubrí samec v ruji. Kedže netušil, čo zviera urobí, zdvihol spacák nad hlavu, aby bol vyšší ako zubor, a zubor odišiel. (Polcas)

Súvisiace novinky

Za zvířaty do kina Atlas

Za zvířaty do kina Atlas

30.10.2016

Druhý ročník dokumentárního filmového festivalu Zvířata jsou taky lidi nabídne v pražském kině Atlas celkem 12 projekcí ve čtyřech festivalových dnech. Tématem přehlídky, která proběhne od 10. do 13.… (viac)

AFO 2014: Festival plný hvězd

AFO 2014: Festival plný hvězd

08.04.2014

Měsíc duben patří Mezinárodnímu festivalu populárně-vědeckých filmů Academia Film Olomouc. Ve dnech 15. – 20. 4. se uskuteční jeho 49. ročník, který diváky vezme přímo ke hvězdám. AFO totiž letos… (viac)

Reklama

Reklama