Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Krimi
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Čata

Čata (1986)

Film som videl v originálnom jazyku, ale aj s českým dabingom. Keď som ho videl prvý krát, bol to veľký zážitok. Záverečná scéna ma veľmi rozrušila ( snívala sa mi celú noc). Na tento film sa nedá zabudnúť !!!! Dávam 100% Mne sa viac páčil s titulkami.

Kabaret

Kabaret (1972)

Kabaret som videl iba v televízii. Je to škoda, v kine by bola určite lepšia atmosféra. Pekný príbeh milostného trojuholníka v začínajúcom nacistickom Nemecku. Vo filme sú výborné kabaretné piesne ale mňa šokovala pieseň mladého nemca v záhradnej reštaurácii. Dávam 80%

Podraz

Podraz (1973)

Tento film patrí k tým, ktoré mám moc rád. Perfektná dvojica hlavných predstaviteľov ( Redford + Newman ). Vtieravá hudba, bez ktorej by to nebolo to pravé. Keď som film videl po prvý krát, bol som v puberte a moc sa mi nepáčil, ale čím som starol, tým sa mi film viac páčil. Teraz dávam zaslúžených 100%.

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Film, ktorý každého okamžite upúta, výborný príbeh, fantastické herecké výkony, dobová hudba, samozrejmé 100%. Chcem pripomenúť aj výborný český dabing....

Anglický pacient

Anglický pacient (1996)

Mám rád "ciťáky". Nebojím si priznať, že mi občas aj slza padne. Tento film ma uchvátil a moc dojal. Moc sa mi páčila aj J.Binochetová. Odporúčam si toto dielo pozrieť s "otvoreným" srdcom a určite sa Vám bude páčiť. Mám moc rád scénu v kostole a samozrejme záverečnú v jaskyni. Dávam 100%

Limonádový Joe aneb Koňská opera

Limonádový Joe aneb Koňská opera (1964)

Srdcová záležitosť. Miloš Kopecký je tu oskarový -fantastický. Květa Fialová - krásna Tornádo Lou je sexi. Olga Schoberová je tak zraniteľná??? A trojica Hlinomaz, Matuška, Effa pri mučení no to je obrovská sranda. Karel Fiala doplatil na svoju postavu, lebo ho už všetci vidia ako Limonádového Joa. Oldřich Lipský sa týmto filmom zapísal do histórie nášho filmu. Je to božská paródia. 95%.

Niekto to rád horúce

Niekto to rád horúce (1959)

Čo sa dá ešte napísať o tejto komédii. Je to film, ktorý som mal a mám vždy rád. Osobne som rád, že mám verziu ešte zo starým českým dabingom, aj keď ten nový (MGM)tiež nieje zlý ale už som si zvykol na ten , ktorý som počúval ako chlapec. M.Monroe v tých priesvitných šatoch je moc sexi. 95%.

Amadeus

Amadeus (1984)

V roku 1985 som robil v jednom podniku, kde sme zostavovali počítače. Viete si asi predstaviť, čo to boli za stroje! Na tento film sme išli, celá dieľňa. V jedinom , vtedy panoramatickom kine v Žiline , kine Úsvit, nebolo možné zohnať lístky (len po známosti). Bol to pre mňa obrovský zážitok. Pán Forman aj keby už nenatočil vôbec nič, tak s týmto filmom sa dostal do filmového neba. O hudbe je zbytočné písať, Mozart je Mozart, ale to prostredie, Praha je v tomto filme nádherná. Nezabnuteľná scéna je, keď v daždi privážajú Mozarta na cintorín, toto sa mi hlboko vrylo pod kožu. Dávam úplne jasných 100%. P.S. Naposledy som bol v kine na Divoké vlny a sedelo nás v modernom kine 10, slovom 10 divákov.

Krstný otec

Krstný otec (1972)

Prvý diel tohto filmu je moja srdcová záležitosť.Knihu som čítal mnohokrát - je tiež moja obľúbená, ale aj film ma uspokojil. Výborná atmosféra ( hudba, rekvizity, ) a najmä fantastické herecké výkony. Coppola urobil film , ktorý jednoznačne patrí do zlatého klenotu filmu. 99%.

Cartouche

Cartouche (1962)

Milujem francúzske filmy,tento mám mimoriadne rád. Nielen preto,že ho natočili v roku môjho príchodu na tento svet, ale aj preto, že v ňom výborne hrá J.P.Belmondo a C.Cardinále. Výborné aj vďaka českému dabingu. Dávam 90%.