Reklama

Reklama

Milada Ondrašíková

Milada Ondrašíková

nar. 15.10.1964 (59 rokov)
Piešťany, Československo

Zaujímavosti (7)

Perinbaba (1985)

  • Milada Ondrášiková (Dora) priznala, že nečakala tak dlhé natáčanie, ktoré trvalo skoro rok, a koncom natáčania otehotnela, dcéra Klaudia sa jej narodila v roku 1985. (Raccoon.city)

Perinbaba (1985)

  • Režisér Juraj Jakubisko povedal Milade Ondrášikovéj (Dora), že je to síce jej filmový debut, ale odteraz bude jeho talizmanom pri natáčaní, čo sa v podstate aj splnilo, lebo hrala vo všetkých Jakubiskových filmoch ďalších 12 rokov a až na jednu výnimku je jej filmografia iba s Jurajom Jakubiskom. (Raccoon.city)

Perinbaba (1985)

  • Milada Ondrášiková (Dora) pri pozvánke na kasting ešte nevedela, akú rolu dostane, a spomína na to so slovami: "Dali mi čítať zo scenára aj Jakubov (Tobias Hoesl) text. Nechápala som, červenala som sa tak strašne, že keď mi potom Jakubisko ukázal kamerový záznam, mala som tam také červené líca, akoby mi z nich šľahali plamene. Tak som sa hanbila.“ (Raccoon.city)

Perinbaba (1985)

  • Milada Ondrášiková (Dora) po rokoch spomína: " Kasting na úlohy Dory som jednoducho nestihla. V deň, keď mi prišla pozvánka na kasting, som v Bratislave fotila u Karola Kállaya. Prišla som domov o pol jedenástej v noci, bola som úplne hotová, grogy. Na druhý deň som išla na poštu, našla som si kontakt na pána Jakubiska domov a po jeho dcére Janette som nechala odkaz. Zavolali ma na inokedy, čo bolo dobre, pretože ak by som mala prechádzať kastingom, kde sú davy ľudí, tak sa tam v živote nedostanem.“ (Raccoon.city)

Perinbaba (1985)

  • V čase nakrúcania bola manželka režiséra Deana Horváthová-Jakubisková tehotná, a preto sa na tvorbe rozprávky nepodieľala. Teda až na jednu malú výnimku, a to že urobila postsynchrón na Alžbetkinu matku, ktorú stvárnila česká herečka Zora Ulla Keslerová. Keďže jej úloha bola malá, nebol s tím problém. Ale keď už bola v deviatom mesiaci, zrazu Juraj Jakubisko prišiel domov úplne zúfalý a povedal, že má veľký problém, že potrebuje urobiť ešte okamžite postsynchróny na Doru (Milada Ondrášiková), pretože už to urobili trikrát a je to stále nanič. Takže asi tri týždne pred pôrodom Deana postsynchronovala Doru. (Raccoon.city)

Perinbaba (1985)

  • Raz tréner plesol koňa bičom cez oko. Ten sa vzoprel na zadné, následkom čoho vyletela Milada Ondrašíková (Dora) zo sedla. Noha jej však nanešťastie zostala zakliesnená v strmeni, a tak kôň herečku vliekol veľkou rýchlosťou po zamrznutom poli. (martin1m2)

Herečka

Reklama

Reklama