Reklama

Reklama

Grace Jones

Grace Jones

nar. 19.05.1948 (75 rokov)
Spanish Town, Jamajka

Zaujímavosti (12)

Expendables: Nezničiteľní 2 (2012)

  • Dolph Lundgren (Gunner Jensen) získal stipendium na Massachutsettském technologickém instututu, ale studium po dvou týdnech vzdal a stal se bodyguardem jamajské herečky Grace Jones. Shodou okolností ve filmu Expendables: Postradatelní 2 hraje žoldáka, který vzdá studia chemického inženýrství na Massachusettském technologickém institutu a stane se vyhazovačem v nočním klubu, kde se dá dohromady s exoticky vypadající dívkou. S nápadem stejných osudů Lundgrena i jeho filmové postavy přišel Sylvester Stallone (Barney Ross). Role Gunnera totiž musela být nějak ozvláštněna a zosobněna, protože ji v původní podobě herec odmítl. (hippyman)

Conan ničiteľ (1984)

  • Grace Jones jako Zula bojovala pouze holí, ale i tak nechtěně odrovnala 2 kaskadéry tak, že skončili v nemocnici. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)

Conan ničiteľ (1984)

  • Grace Jones trénovala na film 18 měsíců. [Zdroj: kniha Total Recall: Můj neuvěřitelný životní příběh – Arnold Schwarzenegger, Peter Petre] (asdfasdf)

Conan ničiteľ (1984)

  • Scenárista Roy Thomas prvotne koncipoval postavu Zuly ako muža – Zula, ako černošského bojovníka, nie ako ženu. Zula je skutočné africké mužské meno, pretože ľudia z Černošského kráľovstva majú byť predkovia černochov z Afriky. Producenti si mysleli, že postava bude teda žena, pretože meno končilo na písmeno "A", kontaktovali Grace Jones a vytvorili pre ňu kostým na mieru. Keď Roy Thomas zistil, že došlo k omylu, ktorú producenti spravili, bolo už neskoro a vzhľadom na rozpočtové obmedzenia, a už podpísanú zmluvu s Grace Jones, bol nútený prispôsobiť scenár a zmeniť pohlavie danej postavy na ženu. (Piri)

Conan ničiteľ (1984)

  • Vo filme Grace Jones (Zula) vystupuje v pomerne skromnom odeve. Na niektorých záberoch jasne vidieť jej prirodzenie, pod odevom totiž nemala počas nakrúcania žiadnu spodnú bielizeň. Paradoxom je, že filmári nijako tieto scény neupravovali a boli odvysielané, možno kvôli autenticite. (Piri)

Krotitelia duchov (1984)

  • Gozera (Slavitza Jovan) měl původně hrát Paul Reubens, který z role vycouval. V původním scénáři měl Gozer podobu Iva Shandora (architekta budovy duchů a zakladatele původní Gozerovy sekty), který připomínal bledého, štíhlého, nevýrazného muže v obchodním obleku. Gozerova konečná podoba byla popsána jako "něco mezi Davidem Bowiem a Grace Jones". (FilmFan24)

Herečka

Hosť

Reklama

Reklama