Reklama

Reklama

Prekliata

  • Česko Zvrácená (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladé sluchovo postihnuté dievča Alice je po údajnej návšteve Panny Márie zrazu schopné počuť, hovoriť a uzdravovať chorých. Ako sa táto správa šíri, ľudia z blízkeho i vzdialeného okolia sa hrnú, aby boli svedkami jej zázrakov. Novinár (Jeffrey Dean Morgan), navštívi mestečko v Novom Anglicku v nádeji, že oživí svoju kariéru. Keď sa začnú diať desivé veci, začína pochybovať, či sú tieto javy dielom Panny Márie alebo niečím iným, omnoho temnejším. (Itafilm)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Takýto priamočiary kresťanský horor námetom akoby vystrihnutý z osemdesiatok, prípadne vymyslený niekedy dávno v Hammeri, tu už dlhšie nebol. A som rád, že sa išlo hneď béčkovo na vec a tvorcovia vôbec neriešili, že ich kritika nemilosrdne priklincuje na kríž. Hráme sa tu síce aj na nejaké tie posolstvá, môžeme film chápať ako synekdochu sveta, kde je každým niečím iným, než sa tvári, pretože to ani inak nejde, ale vzal to čert, proste chceli sme (dobre, ako kto...) vidieť všetky béčkové a gýčové výjavy a tých sme sa dočkali. Takže odpísať tento film je ľahké, užiť si ho ako niečo, čo sa už netočí a kde si stále hovoríme, že Morganovu úlohu by kedysi hral Price, má svoje čaro. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Príbeh je do cela originálny, aspoň si nepamätám, že by niekto prišiel s niečím podobným. Lenže i keď po obsahovej stránke má čo ponúknuť, tento režisér to vobec nevyužil. Hlavne čo sa týka trikovej stránky filmu bol otrasný. Hlavne tá utrasena čarodejnica v maske má po celú dobu iritovala, neviem koho mala vystrašiť, ale u mna vzbudila len súcit , že dod.b.la celý film. Remeselne film nebol vobec zlý a hralo tu niekoľko znamych hercov z ktorých najviac zaujal J.D Morgan. Lakačky, no okrem jednej, vážne neviem či ich tu bolo viac a ponurosť či atmosféra tu nemohli mat miesto, kazili to práve tie nešťastné triky. Škoda toho nevyužitého potenciálu. Keby sa viac pritvrdilo a hnusne spravená babizna by bola nahradená niekým oveľa zaujímavejším, film by bol určite lepší. Je to medzi 2* a 3*, ale i keď sa jedna o originálny príbeh, no spracovanie originálne rozhodne nie je. Tak sa prikloním k tomu horšiemu hodnoteniu. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

The Unholy mne velmi příjemně překvapilo. Začíná to Maskou démona (1960) a pak se příběh přehoupne do současnosti. Dobro a zlo, Bůh a Ďábel, pohanství a křesťanství. Alice je přesvědčená, že skrze ni mluví a koná zázraky Panna Marie, jenže opak je pravdou. Temná bytost, co bývala Mary Elnorovou, touží žít, k čemuž potřebuje lidské duše. Spoustu duší. Žádné lekačky, žádná vědra krve. Více mysteriózní snímek než horor. Film o základních filozofických otázkách zřejmě běžného tuzemského diváka nezaujme. Děs a strašení jsou zde upozaděny, důležitější jsou osudy postav. Já byl spokojen, doporučil bych ale spíše menšinovému divákovi. Velmi dobrá kamera a solidní hudba od zavedeného žánrového mistra Josepha Bishara. Tajemná panenka, keltský kříž a temné stíny... ()

helraiser 

všetky recenzie používateľa

Takhle podělat slušnej nápad. Mohla to být opravdu hodně slušná atmosférická podívaná s náboženskou tématikou, ale na konec to je pouze podprůměrná podívaná s naprosto otřesným digi bubákem. Být to natočeno v 70.- 8O.letech tak by to byla atmosférická bomba. Mělo to potenciál, ale naprosto ho zabili. ()

LukyValient 

všetky recenzie používateľa

Námět je vlastně supr a opírá se i o kus historie. I snaha o osobní linky se cení. Kdyby se tolik netlačilo na pilu ve snaze o americkej styl hororu nehledě na strašně nízkej rozpočet na efekty, dopadlo by to o poznání lépe. Vlastně věřim, že kdyby se vystříhaly skoro všechny scény s efekty (stejně tam jen rušej atmosféru), dostalo by to o poznání lepší hodnocení od všech :D ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (8)

  • Fotoaparát Gerryho Fenna (Jeffrey Dean Morgan) je Sony Alpha Mirrorless, takže nevytváří zvuk, jak je slyšet před kostelem, když Alice (Cricket Brown) opouští nedělní mši směrem ke stromu. (LUKICKK)
  • Reklamní/marketingová kampaň k filmu využila k propagaci jeho vydání předního parapsychologa Christophera Chacona. Jako jedna z předních světových autorit v oblasti nadpřirozených/okultních a metafyzických jevů Chacon vyšetřoval a zkoumal tisíce případů zázraků a božských zásahů, stejně jako tisíce případů posednutí a nadpřirozených nákaz, přičemž spolupracoval s římskokatolickou církví i všemi náboženskými/duchovními systémy. (LUKICKK)

Reklama

Reklama