Reklama

Reklama

Božie mlyny

(seriál)
  • Česko Boží mlýny
Česko, 2021, 5 h 33 min (Minutáž: 54–58 min)

Réžia:

Jan Hřebejk

Kamera:

Martin Šácha

Hudba:

Matěj Kroupa

Hrajú:

Martin Myšička, Vincent Navrátil, Eliška Křenková, Robert Nebřenský, Jiří Lábus, Josef Prouza, Petr Prokop, Matěj Ruppert, Jiří Maryško, Jiří Bábek (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Netradičný, komediálno-kriminálny seriál, v ktorom príbeh začína práve v momente, kedy páchateľov zločin ostáva nepotrestaný. Partia hlavných hrdinov zložená z vysokoškolského profesora, mladého študenta kriminalistiky, novinárky a policajného kapitána, sa snaží nevracať sa späť v čase k obnoveniu prípadu, ktorý je nesmierne náročné vyriešiť. Naopak, snažia sa vyvinúť takú situáciu, či nástrahu, ktorá napokon zločinca dolapí a spravodlivo ho vytrestá. (RTVS)

(viac)

Recenzie používateľa quokam k tomuto seriálu (6)

Božie mlyny (2021) 

Serial je uvaden jako komedie, tudiz pracuje s urcitou nadsazkou. Charisma hlavniho hrdiny, za ktereho jdou lide ochotne i do vezeni, rekneme, se da v tomto supliku jaksi unest. To klicove, co vsak tomtuo serialu vycitam, je jeho pomoci naznaku v prjmeni spojeni s konkretni, byt mozna kontroverzni postavou, ktera se stejnym zpusobem nemuze branit. Smrdi to jako by mel jisty investigativni novinare pifku na protivnika, ktereho ve svem rekneme puvodnim profesnim zivote nebyl schopen dostat. Na toto doplacela i posledni rada serialu Pripady 1. oddeleni. Nebo vzpomenme, jak Devadesatky moralne zabili konkretniho byvaleho elitniho detektiva  Jit do televize vyrizovat sve profesni nedokoncene ukoly a msty neni spravna cesta a je skoda, ze se k tomu CeTe opakovane propujcuje. Co se tyce herecu, za mne Krenkova s Mysickou trochu zaostavali za ocekavaním, potesil Labus ve sve nezvykle poloze a v epizodni roli i Borek Slezacek. Celkovy dojem 4/10. ()

Spiace lode (2021) (E02) 

Jména Myšička či Křenková lákají, ale seriál prozatím zaostává za očekáváním. V tomto díle hlavní hrdina nejak snadno našel nějak moc lidi, kteri se za pakatel mozna ani to ne nechavaji zavrit za mrize. No nevim nevim... 4/10. ()

Splatený dlh (2021) (E03) 

O neco lepsi. Saty byly slusive. Zajímavý je Jirka Lábus v pro něho neobvyklé roli.  5/10. ()

Sekta (2021) (E04) 

Ten jed na krysy je tam trochu navic. Pokud bylo podezrelych umrti kolem te sekty vice, jak naznacuji, pak v nejake pitve uz by se prece nekdy objevil, ne? Jinak dobry, ale vahaní role Krenkovy mezi sektou a rekneme rozumem vyznelo neverohodne, pokud to nehrala na toho sveho bojfrenda, aby zacal zarlit. Jo, Borek ma podobnych roli uz povicero, v devadesatkach nebo v mistech cinu Ostrava, takze mne uz neprekvapil, ale jiste byl v dile mezi temi, kdo jej kvalitativne tahli nahoru. 6/10. ()

Ázijská ruža (2021) (E05) 

Setrvalej vzestup asi pokracuje. Mimochodem, ze to bylo strihnuty slo poznat po hlase, nato snad nebyla potřeba zadnej software.  Ted jsme na 4*, dotahneme to jeste vyse?  7/10. ()

Ázijská ruža - zlomená kvetina (2021) (E06) 

Jako dobry, ale kdyz jsem minule kritizoval neverhodnost dilematu postavy Krenové, tak postava Navratila to teda moc nevylepsila. Avsak nechme stranou a zabyvejme se vetsim pruserem: Pojmenovat "spatneho" vrchniho zastupce "Rampa" a dat jej do souvislosti napr s najemnou vrazdou, hm, to zni jako vyrizovani si osobnich uctu s jistym konkretnim byvalym statnim zastupcem. Za to  hvezdu dolu. 7/10. ()

Reklama

Reklama