Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(8)

Loď s imigranty, která v roce 1899 míří do New Yorku, změní ze záhadných důvodů kurz a zmatení cestující musí řešit velmi neobvyklou záhadu. (Netflix)

Recenzie používateľa Arsenal83 k tomuto seriálu (6)

1899 (2022) 

Tak rukopis tvorcov sa nedá utajiť, len škoda, že z možno mysteriózneho dobového seriálu sa postupne mení na sci-fi. A už to potom ide, samé slučky a človek zisťuje, že príbeh sa nám zwestwordoval. Tajomno a atmosféra sú veľmi silné, na strane druhej tempo pomalšie. Nakoniec to ale nastavili tak, že mnoho veci ostáva prekvapujúcich, no aj nepochopených a je to hranie sa na platónsku hru s tieňmi s jediným cieľom: šokovať. V komplikovaných scénkach, poväčšine veľmi tmavých, človek zisťuje, že nakoniec si aj tak najviac zapamätá vzájomné honenie si homosexuálov cez mreže, aby bola splnená netflixovská kvóta. A potom, hoci seriál mal svoju popularitu, zrušíme aj pokračovanie, srať na diváka. A tak sa v podstate nováčikovi neoplatí ani začať pozerať. ()

Loď (2022) (E01) 

Tajomnosť a atmosféra, na druhej strane strašná spomalenosť až nuda. Zatiaľ prevažuje negatívny pocit. ()

Kluk (2022) (E02) 

Tajomstvo a atmosféra to udržiava na hladine rovnako ako tie dve lode, len otázka je napätie. Ćlovek aj čaká, že z niečoho stuhne, ale zatiaľ je len vláčený pomaličkým tempom, pomalými dialógmi, ktoré sú záhadné, no niekedy nezrozumiteľné. Forma vyhráva nad obsahom. ()

Mlha (2022) (E03) 

Keď už je z atmosféry človek ospalý, ani vzbura mu viečka neodlepuje a japonská gejša pripomína skôr zvädnutú sakuru mužského rodu, Netflix použije klasickú nebigotnú metódu: zbuzerantievanie. Keď už nemáš ako dať postavám v daný moment vyniknúť, jednoznačne zvolíš metódu vzájomného si vyhonenia skrze mreže. Aj markízovi de Sade by upadla slina. ()

Pyramida (2022) (E06) 

Už sa to poriadne zwestworldowalo... Ťahá sa to a postavené je to na prekvapeniach, ktoré prišli a očakáva sa, že ešte prídu. A možno to je celé až také, že dojem diváka môže byť aj: nepochopil som, ale je to super... ()

Bouře (2022) (E07) 

Domnelá realita a simulácia. Tieňohra, ktorá nie je realitou. Treba sa len otočiť - to strašne pripomína Platóna a jeho jaskyňu... Chytrý seriál celým tým výmyslom s otrepanými "slučkami", ale komplikovaný a divácky niekedy ťažko uchopiteľný. A dosť tmavé sú tie zábery. No keď nerestník povie pred smrťou, že má strach, tak naozaj má z čoho. ()

Súvisiace novinky

Seriál 1899 končí po první řadě

Seriál 1899 končí po první řadě

03.01.2023

Možná až příliš ambiciózní byli tvůrci kultovního seriálu Dark od Netflixu. Jejich novinka 1899 totiž opět vrstvila jednu záhadu za druhou, aniž by to však dělala natolik uspokojivým způsobem, jako… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

Novinka tvůrců Dark dobývá Netflix

20.11.2022

Tento týden vyšel seriál 1899, mysteriózní thriller o záhadě ztracené posádky velkého parníku. A premiéra to byla opravdu úspěšná. Netflix se do propagace novinky docela opřel, na sociálních sítích… (viac)

Reklama

Reklama