Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Tvorcovia:

Tom Patchett, Paul Fusco

Hudba:

Alf Clausen

Hrajú:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenzie (410)

mirec88 

všetky recenzie používateľa

Úžasný mimozemšťan, ktorý si vás získa svojim neopakovateľným humorom a vždy dobrým apetítom. Darmo, keď niekto má deväť žalúdkov, to nie je len tak. Fakt jeden z mojich najobľúbenejších seriálov detstva, ktoré aj pri x-tej repríze nikdy nenudí a vždy zabaví. A pokiaľ k tomu pridáte geniálny slovenský dabing Stana Dančiaka, tak to nemá chybu :) ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Willie, len ti chcem povedať, že tú tvoju tortu som zjedol.“ – „No, čo už.“ – „Aj sviečky.“ Mám rád tohto vynaliezavého, fotogenického, narcisovského, chlpatého, sarkastického a nenažratého hajzlika. Nemôžete sa naňho hnevať. Vďaka tejto charakteristike sa tento plyšový obyvateľ planéty Melmac, Gordon A. Shumway, razantne vynára z vôd rodinného sitkomu. Ustavične niečo vyvádza (občas to myslí dobre), privádza „svoju“ rodinu na kraj nervového záchvatu (napr. vyrušovaním tesne pred začatím sexuálnych radovánok), chce „volat domů“, ale cítime, že keď (ak) k tomu dôjde, nebude odchádzať rád. Medzi každou postavou je úplne iný vzťah, takže vznikajú kombinácie (vrátane kocúra), ktoré nenudia. Aj preto vôbec nefungoval mdlý celovečerák (vychádzajúci z nerozumne dokorán otvoreného konca seriálu). ()

Reklama

Pai-Mei 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé spojenie zaujímavej témy a situačného humoru. Alfov sarkastický humor proste nemá chybu a na každú časť som sa vždy tešil ako malé dieťa. Malý chlaptý príživník z planéty Melmac, ktorý sa správa v cudzom dome ako vo vlastnom a uštedruje svojim obetavým hostiteľom pri každej príležitosti jednu uštipačnú poznámku za druhou. Aby to nebolo všetko, svojou neschopnosťou systematicky ničí interiér domu a na kocúra Luckyho pozerá ako na gastronomickú lahôdku. Skrátka jeden z najlepších sitcomov ever. ()

bloodline 

všetky recenzie používateľa

ALF patril k neodmysliteľnému komediálnemu folklóru počas môjho detstva a dospievania a aj v dnešných časoch neodolám tomuto, občas plytkému, humoru. Hlas Stana Dančiaka sa zapísal do zlatého fondu dabingu a s viac nekorektným či obscénnym humorom by to bola jazda hrdelného smiechu na plné gule. Prvé dve série rezonujú na bránici ako koncert Petra Stašáka na Live Aid. V druhom polčase postupne dochádza invencia a úplnej spokojnosti nelichotili ani zbytočné personálne rošády vo vedľajších postavách. 4 a 1/2* ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (89)

  • Kate (Anne Schedeen) ve 13. díle říká, že je jedináček. V jiných dílech, například v epizodě  "Kosmická škytavka", se však dovídáme, že má sestru. (Ivousx.y)
  • Willy (Max Wright) v první řadě říká, že má bratra Rodnyho. Ve čtvrté řadě se však jmenuje Neil. (Ivousx.y)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené