Reklama

Reklama

Mare z Easttownu

(seriál)
  • USA Mare of Easttown
Trailer 1

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

V minisérii Mare z Easttownu sa predstavuje Kate Winsletová v úlohe Mare Sheehanovej, detektívky z pensylvánskeho mestečka. Kým Mare vyšetruje miestnu vraždu, jej vlastný život sa pomaly rozpadá. Príbeh, ktorý skúma temnú stránku uzavretej komunity, je autentickou výpoveďou o tom, ako rodina a dávne tragédie ovplyvňujú našu prítomnosť. (HBO Slovakia)

(viac)

Recenzie používateľa Anderton k tomuto seriálu (8)

Mare z Easttownu (2021) 

Výborný seriál z produkcie HBO ponúka vierohodné psychologické ponory do vnútra viacerých postáv, pričom sa nám opakujú témy rodičovstva, rodiny všeobecne, násilia a samozrejme sexu. V podstate päžhviezdičková záležitosť, ale nedá mi si nerypnúť do zopár logických dieročiek, ako napríklad prečo nikoho nezaujímala pri priznaní vražedná zbraň, či "prihriatosť" Mare pri náhlom odchode Billyho z domu, keď sa začali riešiť nepríjemné témy. Postava Guya Pearca je skôr castingovým bonbónikom, jeho postrehy o vlastnom spackanom rodičovstve tému nijako zvlášť neobohacujú, len dopĺňajú. Ale to sú len nie príliš významné postrehy k seriálu, ktorý dáte bez problémov na jeden záťah, ono čakať týždeň na ďalší diel je v tomto prípade sadomasochizmus. ()

Jastrabia žena (2021) (E01) 

Pri sledovaní pilotu som mal dojem, že som niečo podobné videl už nespočetnekrát, takže podľa neho predčasne usudzovať, ako to bude pokračovať, nemá zmysel, skôr len kvôli nadšeným reakciám stále očakávam niečo výnimočnejšie a poriadny rozbeh v druhej epizóde. Kate táto úloha perfektne sadne, pletky medzi teenagermi mi prišli slabšie no a môžete trikrát hádať, ako dopadne jej prvé stretnutie s Guyom Pearcom v bare. ()

Otcovia (2021) (E02) 

V druhej epizóde sa už seriál poriadne rozbehol a vidno, že si dali scenáristi na vzťahoch poriadne záležať. Už tu máme zločiny hneď dva a na riešenie záhad sa vyslovene teším. Len je trochu s podivom, že krátko po šokujúcej smrti mladého dievčaťa sa nikto nezaoberá napríklad prípravou pohrebu a v realite by bolo celé mesto tak paf, že by chvíľu trvalo, kým by sa začali ľudia zaoberať tým, čo vidíme v sujete. ()

Druhý pokus (2021) (E03) 

Mare a jej kolega už naplno vyšetrujú a počiatočná istota v identite vraha sa, pochopiteľne, začína rozplývať, pričom tých podozrivých je, pochopiteľne, hneď viacero. No a záver sa nás snaží oklamať, že už je vo veci jasno, ale kto by tomu veril, že. Okrem toho tu máme aj rodinné záležitosti a Mare je právom psychicky dosť mimo, všetko sa na ňu valí z každej strany. Za niečo si ale môže aj sama, ako sa presvedčíte. ()

Úbohý Sizyfos (2021) (E04) 

Pravda je nám odhaľovaná v malých dávkach, ale pravidelne a pomaly začíname vidieť obrys celkového obrazu tragických udalostí. Ako čo a ako s tým ďalším a ďalším súvisí, na to si musíme počkať až na záver. Mare je síce suspendovaná, ale všetci dobre vieme, že odovzdaním odznaku a zbrane ešte nikdy žiadne vyšetrovanie neskončilo. ()

Ilúzie (2021) (E05) 

Zatiaľ najlepší diel, pretože... ide o diel najnapínavejší s úžasným finále, čaká nás niekoľko dôležitých informácií, vzťahy medzi postavami kulminujú a predovšetkým má divák dojem, že tu nie je ani minúta navyše, čo je aj pri tých najlepších seriáloch občas problém, samozrejme aj vrátane Mare of Easttown. Len nie v Illusions. Prípad je viac menej vyriešený, ale všetky dieliky puzzle stále nie sú na svojom mieste a seriál nie je postavený len na ústrednej záhade. ()

V nejtěžší chvíli (2021) (E06) 

Trochu ma mrzí, že tvorcovia neodhadli jeden moment v predchádzajúcich častiach, kedy asi každý divák spozornel a dovtípil sa, kto je otcom a kto možno aj vrahom. Ale je pravdepodobné, že to bude ešte komplikovanejšie. Predposledná epizóda za tou piatou príliš nezaostáva, únosy sú vyriešené, teraz treba dotiahnuť do konca aj vraždu a ono sa to tvári, že už je to jasné, ale osobne očakávam ešte jeden zvrat. ()

Svátost (2021) (E07) 

Takže tie zvraty ešte prišli, ako sa dalo čakať. Ten prvý sa dal očakávať, avšak ten druhý už menej, skôr by som povedal, že vôbec nie. Dôležité je, že skvele dopĺňa túto mozaiku venovanú rodičovstve a rodine a vďaka rozhodnutiu Mare dostáva vyriešenie prípadu aj psychologickú hĺbku. Išlo však o riešenie, ktoré Mare pomôže vyrovnať sa s vlastným osudom? ()

Súvisiace novinky

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

Začalo natáčení Daredevila a Penguina

07.03.2023

Komiksové projekty se v současnosti netěší takové oblibě, jako v dobách Avengers: Infinity War a Endgame, přesto ale studiím vydělávají stále velké peníze, a tak éry Marvelu i DC směle pokračují dál.… (viac)

Seriálový Last of Us až v roce 2023

Seriálový Last of Us až v roce 2023

17.02.2022

Špatné zprávy pro fanoušky herní série The Last of Us. Šéf programu HBO Casey Bloys totiž čerstvě upřesnil, kdy si myslí, že diváci uvidí očekávanou seriálovou adaptaci od Craiga Mazina (Černobyl) a… (viac)

O čem by mohla být druhá řada seriálové Mare?

O čem by mohla být druhá řada seriálové Mare?

03.01.2022

Herečka Kate Winslet (Titanic, Steve Jobs) a tvůrci seriálu Mare z Easttownu režisér Craig Zobel (Z for Zachariah) a Brad Ingelsby (scenárista Cesty zpátky) už za svůj seriál několik prestižních… (viac)

Reklama

Reklama