Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben, Frank a Paul byli přátelé na život a na smrt. Když na konci šedesátých let utíkali před mafií z Hongkongu, aby se vrhli do víru černého obchodu ve válkou zničeném Vietnamu, netušili, že jejich přátelství bude vystaveno té nejtěžší zkoušce. Gangsterské války saigonských klanů, zajetí Vietkongem - to vše rozežralo jejich přátelství jako koncentrovaná kyselina. A tak všechno skončilo jako tisíckrát předtím i potom. Kulkou v hlavě. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (144)

wipeout 

všetky recenzie používateľa

Jediné čo ma ako tak zaujalo bol príbeh o troch "nerozlučných" priateľoch a o ľahkokorumpovateľnosti ľudí. Namiesto toho aby sa viac rozoberala práve tento aspekt filmu, tak sa na nás valia tony akcie ala Komando s nesmrteľnými hrdinami, ktorí aj po viacnásobných zásahoch do rôzbych častí tela su úplne fit. Hudba sa dokola opakuje, a celkovo zvuky patria k tomu najhoršiemu čo som mal možnosť. Veď výbuchy granátov, rakiet, mín dokonca aj sudov, proste všetkého čo môže ako tak účinne explodovať znejú úplne rovnako bez ohľadu nato kde vybuchujú. Keď ste mali možnosť hrať Tiberian Sun tak tie zvuky sú úplne identické.:) A čo sa dá povedať na lietajúce postavy zázračne sa vyhýbajúce guľkám, jednoducho všetci či už rákosníci alebo gangstri nemali práve presnú mušku počas natáčania ak by som to mal jemne nazvať, jedine tím američanom to ako tak išlo. No a herecké výkony? Pripadali mi hrozne skrečovité až predramatizované, ako keby sa snažil niekto vyjadriť lásku bez toho aby ju cítil. No to by už hádam aj na odôvonenie hodnotenia stačilo heh ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

John Woo natocil lecjaky perfektni film. Do tohoto filmu se zrejme pokusil vmestnat uplne vsechny filmove zanry (akcni, valecny, drama, romanticky, psychologicky, krimi, melodrama, atd.) coz bych rekl, ze je trosku na skodu veci. Film je zajimavej a ubiha rychle dopredu, ale...vseho moc skodi, rikam za sebe. 3+ ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to vydarená akčná dráma od Johna Woo. Má dosť dobrý príbeh o trojici nerozlučných priateľov, ktorí sú kvôli poblému so zákonom nútení opustiť krajinu a tak sa vydajú do Vietnamu, kde ale práve prebieha vojna. Tu sa chcú zapliesť do nelegálnych obchodov, pričom sa spriatelia aj so schopným nájomným zabijakom a spoločne sa im podarí ukradnúť zlato, lenže práve kvôli nemu a vojne, ktorá je všade okolo je ich priateľstvo podrobené najťažším skúškam. Spracovanie sa mi páči, úvod slušne zoznámi so všetkými tromi priateľmi a ich problémami a po prenesení deja do Vietnamu sa to výrazne vylepší. Pribudne skvelá postava zabijaka, začne to byť dynamickejšie a navyše to aj zaujímavo graduje, takže počiatočné mesto a mafiu nahradí príroda a armáda, pričom celá táto fáza je rozhodne vrchol filmu a tu sa je skutočne stále na čo pozerať, len tá posadnutosť zlatom jedného z priateľov mi už prišla až moc prehnaná, no pre film to má svoj podstatný význam, takže to chápem. A v poslednej tretine sa to už trochu skľudní, priateľstvo dostane výhradný priestor, ale aj toto je dobre zvládnuté, rozhodne musím pochváliť zaujímavý a celkom aj dojemný nápad s lebkou, len to úplné finále mi už prišlo trochu predlžované, ale tiež dokáže zaujať. Akcie je tu dosť a je výborná. Prestrelky sú síce trochu odlišné, než v iných režisérových filmoch, keďže sú ovplyvnené vojnou a tak sa väčšinou odohrávajú v exteriéroch, protivníkmi sú často vojaci a nechýba ani nejaká tá vojenská technika a väčšie výbuchy. Síce tieto prestrelky kvôli tomu nie sú až tak nápadité, ale tradične sú perfektne natočené, s množstvom zabitých a slušným výberom zbraní a tak je na ne skutočne radosť pozerať. Okrem nich sa tu nájde aj pár súbojov, ktoré ma moc nebavili, ale to mi vôbec neprekáža, keďže prestrelky tu majú jasne prednosť. Najviac sa mi páči akcia pri krádeži zlata alebo časť v zajateckom tábore, ktorá je dokonca na pomery akčného žánru aj dosť krutá, no až na tie súboje sa všetka akcia vydarila. Herecké obsadenie je výborné, zo štvorice hlavných postáv najviac vynikajú Tony Leung Chiu Wai a Simon Yam, ale ani zvyšní dvaja nesklamú a okrem nich sa tu už jedná skôr len o epizódne postavy. Réžia a technická stránka sú skvelé, John Woo je jednoducho majster žánru, čo dokazuje aj tu, skvelá akcia, výborná atmosféra, tradičné priateľstvo, ktoré v jeho filmoch nesmie chýbať, tu sa až na pár detailov nedá nič vytknúť. Guľka v hlave síce nie je taký skvost ako Killer alebo Hard Boiled, ale aj tak sa jedná o vydarenú žánrovku, ktorá sa dá pozerať aj viackrát. 79% ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bol poriadny akcny narez od Johna Woo. Akcne zabery su extremne brutalne a krvou sa nikde nesetrilo, ale okrem toho to malo aj dobry namet o znicenom priatelstve. Samozrejme film treba brat ako z 80-tych rokov a treba chapat, ze tu nebezi kvalitna hudba Hansa Zimmera, ale proste hudba z 80-tych rokov, na ktoru nie som zvyknuty, ale ja som nastastie vyrastal aj na filmoch z 80-tych rokov, takze mi hudba nastastie vobec nevadila. Sceny zo zajateckeho tabora az po zaver filmu mi trosku pripomenuli LOVEC JELENU (1978) s De Nirom, napokon kto sa z vietnamskeho masakru vratil este normalny? Spomeniem TAXIKARA (1976), JAKUBUV ZEBRIK (1990) s Timom Robbinsom alebo NAROZEN 04. CERVENCE (1989) s Tomom Cruisom. Takze ak este nie ste unaveni z nekonecneho strielania po ludoch hlavne z tych hongkongskych filmov, tak tento sa urcite oplati vidiet. Mne osobne sa od Johna Wooa najviac pacili FACE/OFF - TVARI V TVAR (1997), KOD NAVAJO (2002), OPERACE: ZLOMENY SIP (1996) alebo ZIVY TERC (1993), za to ma sklamal druhym pokracovanim MISSION: IMPOSSIBLE II. (2000)... 11.10.2009 _______ Tony Leung Chiu Wai - (Ben) +++ Jacky Cheung - (Frank) +++ Waise Lee - (Paul) +++ Simon Yam - (Luke) +++ Fennie Yuen - (Jane) +++ Yolinda Yam - (Sally Yen) +++ Hee Ching Paw - (Benova matka) +++ John Woo - (Policajný inšpektor) +++ Produkcia: John Woo +++ Hudba: Romeo Diaz, James Wong +++ ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Ať v hlavě přemítám jak chci,tak Kulka v hlavě je pro mě nejlepší asijský akční film!Ono když tak v tý hlavě přemítám,on to je možná nejlepší akční film vůbec!Tak nabušený snímek emocemi,akcí a dramatem,kdy se všechny tyto žánry skloubí to něčeho tak úžasného,se prostě jen tak nevidí.Navíc podpořen skvělími herci a režií Johna Woo,to prostě musím doporučit úplně každému!!!I šílená akční jízda se dá natočit jako prvotřídní umění.Kulka v hlavě by se možná dal spíš označit za psychologický film s akčními scénami.Neskutečně působivý snímek. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (5)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v Thajsku, kde se filmaři vytvořily odpovídající podmínky nasvědčující vietnamskému prostředí, a v hongkongském filmovém studiu Cinema City Studio. Filmové záběry z letící helikoptéry, jichž je divák svědkem během přepadení filmového tábora, byly pořízeny již v minulosti, v době, kdy ve Vietnamu zuřila válka, neznámým, neohroženým kameramanem. (Conspi)
  • V alternativním konci Tony Leung zabíjí Waise Leeho hned v realitní kanceláři stejným způsobem, jako Waise Lee zabije Jackyho Cheunga v průběhu filmu. Tento alternativní konec byl uzamčen v trezoru na pět let. (tequilla)

Reklama

Reklama