Reklama

Reklama

Shookum Hills

  • USA The Devil Below
Trailer

Obsahy(1)

Shookum Hills bolo banícke mestečko, ktoré kvôli nehostinným podmienkam zaniklo. Partia vedcov sa sem vydáva, aby zistila, čo sa na tomto mieste odohralo a čo tu spôsobuje nevídané prírodné úkazy. Čakajú ich ale desivejšie objavy, než aké pred príchodom očakávali. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (45)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Monsterovina z baníckych dolov, zaobalená do klasického klišé v podobe tupého správania postáv či idiotských rozhodnutí, čo je v tomto prípade asi ten najmenší problém, keďže milovníkov “traslavej” kamery asi nebude priveľa. Keď k tomu prirátam hlavný dôvod, že divák takmer celú stopáž “ani nevie”, s čím majú hlavné postavy vlastne dočinenia, tak sa asi niet čo čudovať, že má “Shookum Hills” také hodnotenie aké má, lebo viete to monštrum, uvidíte akurát tak vyskicované na obrázku na nástenke, hneď vedľa tej “rajskej” od důstojníka majora Šebeka z Česko-slovenskej, socialistickej armády. Ale aby som len nehanil, posledných 20 minút má celkom dobré tempo, atmosféru, pričom divák sa dočká aj nejakej tej akcie, či samotného “votrelca”. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Druhý Descent se nekoná, možná hodně hodně vzdáleně. Nejenže namísto sympatických ženských v něm (až na jednu výjimku) hrají nesympatičtí chlapi, že tajemnou podzemní rasu není skoro vidět (to si leda musí divák příslušné obrazové mžiky zastavit a nakrokovat), že ty nejzajímavější scény jsou (kvůli režisérově pohodlnosti?) natočeny tak, aby nevyžadovaly přílišnou trikovou námahu (rozmazaný nebo tmavý obraz, skákající a vyzoomovaná kamera), nebo že místo přímočarého nekomplikovaného děje je divák pruzen šablonovitými žvásty, moralizováním a trapně kýčovitým závěrem. A přitom našlápnuto měl film zpočátku hodně dobře a béčkový příběh, ač neoriginální, nebyl vůbec špatný. Škoda slibného potenciálu promrhaného neschopnými tvůrci. ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Monster horory mi dosť chýbajú, keďže sa v posledných rokoch až na pár výnimiek takmer netočia, preto som bol na Shookum hills celkom zvedavý, vyzeralo to nádejne a síce žiadne veľké sklamanie to nie je, ale čakal som určite trochu viac. Už úvodná havária naznačuje, že to asi nebude žiadny zázrak, vyzerá to dosť biedne, ale inak sú karty rozdané celkom fajn. Zaujímavá záhada ohľadom strateného baníckeho mesta, samozrejme zase miestni, ktorí vedia viac, ako sa tvária a ani tá hlavná partia nie je úplne zlá. Hlavná hrdinka je sympaťáčka a škoda, že nejaký priestor nedostalo aj, ako sa k nej vôbec dostali, je to dosť narýchlo. Jej kolegovia sú síce úplne zameniteľní, ale aspoň mi nevadili, čo je v tomto žánri základ. A ako bonus charizmatický Will Patton, len som čakal, že bude mať väčšiu a podstatnejšiu úlohu. Takže dej mi úplne vyhovoval a čakal som, čo z toho bude, len režisér sa mohol trochu viac posnažiť. Pýtalo si to lepšiu atmosféru, tajomnosť v úvode a napätie, v tejto oblasti sa film pohybuje len v tom priemere, ani raz neprekvapí. A druhá, survival polovica už išla teda dosť mimo mňa. Nielen, že to bolo pojaté trochu inak, než som čakal, toto bolo dokonca také veľkolepejšie, ale hlavne je to jednoducho jeden veľký chaos. Dejovo je to stále zaujímavé, ale úplne neprehľadné, kto sa práve kde nachádza, kedy a ako zomrel, tu sa režisér strašne snažil, aby tu diváka nemalo čo zaujímať. Tú tmu beriem, tá sa z logiky deja dala čakať, že sa nebudú naháňať na dennom slnku, ale k tomu to striedanie šerých záberov a hlavne finále, kedy je to zase pre istotu omámené. Vôbec neviem, čo ma tu malo vlastne zaujímať. Takže na to jedno pozretie to vôbec nie je zlé, nenudil som sa, klady sa tu nájdu a každý nový prírastok do tohto typu filmu beriem hneď. Ale potrebovalo by to schopnejšieho režiséra, ktorý by to vedel aj trochu predať, čo Bradley Parker určite nie je. S poriadnym odstupom natočil dva horory s parádnou zápletkou, ale ani tentoraz sa nad ten lepší priemer nedostane. 57% ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Režisér Černobylských deníků velkou naději nevzbuzoval a natočil film kvalitativně podobný možná o něco ještě horší. Jediné, co se dá pochválit je prostředí Apalačských hor a úhelného podzemního dolu, kde spíš než monstra žijí takoví poměrně slušně udělaní mutanti s hezkým obličejem a líbila se mi hlavní hrdinka s vizáží Lary Croft, ale to je tak všechno. Je to nehezky natočené, má to takový levný ošuntělý look jak z 90. let a kamera se nejen poměrně často třepe, že místy jsem měl pocit, že režisér chce snad přepnout na Found Footage styl, ale i často uhýbá, aby zakryl levný rozpočet. Takže si divák ani neuvědomí, že půlka lidí je už mrtvá. Gore vesměs žádný, atmosféra se snaží, ale příliš nefunguje a ikdyž to má místy lehčí nádech Wrong Turnu a Silent Hill, tak je to zoufale nezáživný a tak trochu zbytečný. Tohle se moc nepovedlo. 4/10. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Úplně srandovně připitomělé monster béčko o příšerách v opuštěných uhelných dolech. Musím mít opravdu hodně rád monster béčka, abych tomuhle dal aspoň ty dvě slabé hvězdy. Nejvíc o filmu vypovídá scéna, kdy dva hrdinové - paralyzovaní a ochromení příšeráckým jedem - stráví asi pět minut stopáže tím, že se centimetr po centimetru, milimetr po milimetru sápou po granátu ... načež ten granát použijou, zvednou se a bez známek jakýchkoli fyzických potíží vezmou do zaječích. Srandovní je i design monster i repliky, co postavy občas s vážnou tváří vypouštějí z úst. ()

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama