Reklama

Reklama

Shookum Hills

  • USA The Devil Below
Trailer

Obsahy(1)

Shookum Hills bolo banícke mestečko, ktoré kvôli nehostinným podmienkam zaniklo. Partia vedcov sa sem vydáva, aby zistila, čo sa na tomto mieste odohralo a čo tu spôsobuje nevídané prírodné úkazy. Čakajú ich ale desivejšie objavy, než aké pred príchodom očakávali. (Marceloo)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (45)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Shookum Hills bolo banícke mestečko, ktoré kvôli nehostinným podmienkam zaniklo. Partia vedcov sa sem vydáva, aby zistila, čo sa na tomto mieste odohralo a čo spôsobuje nevídané prírodné úkazy na tomto mieste. Čakajú ich ale desivejšie objavy, než aké pred príchodom očakávali. - Režisér si dal po slušnom horore Chernobyl Diaries deväť rokov prestávku, ale mám pocit, že ju velmi nezúžitkoval. Shookum Hills je akýmsi mixom Wrong Turn, The Hills Have Eyes, The Descent a Stranger Things, ale ani jednému z týchto projektov sa ani zďaleka nevyrovná. Celý čas som mal pocit, ako keby režisér nevedel, či z toho chce mať poriadne krvavú zábavu, alebo radšej umiernenú záležitosť, ktorá by mala mať nejaké posolstvo, ale akosi sa mu nepodarilo ani jedno. Monštrá vyzerali fajnovo, ale zostali zúfalo nevyužité, a keď sa tam tvorcovia začali snažiť o nejakú mytológiu, tak to bolo už naozaj zlé. Dá sa to pozrieť, ale myslím si, že tento námet ponúka omnoho viac možností než to, čo tu vo výsledku vzniklo. + herec z Swamp Thing a Boarding School + herec z Wolf Creek ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Monster horory mi dosť chýbajú, keďže sa v posledných rokoch až na pár výnimiek takmer netočia, preto som bol na Shookum hills celkom zvedavý, vyzeralo to nádejne a síce žiadne veľké sklamanie to nie je, ale čakal som určite trochu viac. Už úvodná havária naznačuje, že to asi nebude žiadny zázrak, vyzerá to dosť biedne, ale inak sú karty rozdané celkom fajn. Zaujímavá záhada ohľadom strateného baníckeho mesta, samozrejme zase miestni, ktorí vedia viac, ako sa tvária a ani tá hlavná partia nie je úplne zlá. Hlavná hrdinka je sympaťáčka a škoda, že nejaký priestor nedostalo aj, ako sa k nej vôbec dostali, je to dosť narýchlo. Jej kolegovia sú síce úplne zameniteľní, ale aspoň mi nevadili, čo je v tomto žánri základ. A ako bonus charizmatický Will Patton, len som čakal, že bude mať väčšiu a podstatnejšiu úlohu. Takže dej mi úplne vyhovoval a čakal som, čo z toho bude, len režisér sa mohol trochu viac posnažiť. Pýtalo si to lepšiu atmosféru, tajomnosť v úvode a napätie, v tejto oblasti sa film pohybuje len v tom priemere, ani raz neprekvapí. A druhá, survival polovica už išla teda dosť mimo mňa. Nielen, že to bolo pojaté trochu inak, než som čakal, toto bolo dokonca také veľkolepejšie, ale hlavne je to jednoducho jeden veľký chaos. Dejovo je to stále zaujímavé, ale úplne neprehľadné, kto sa práve kde nachádza, kedy a ako zomrel, tu sa režisér strašne snažil, aby tu diváka nemalo čo zaujímať. Tú tmu beriem, tá sa z logiky deja dala čakať, že sa nebudú naháňať na dennom slnku, ale k tomu to striedanie šerých záberov a hlavne finále, kedy je to zase pre istotu omámené. Vôbec neviem, čo ma tu malo vlastne zaujímať. Takže na to jedno pozretie to vôbec nie je zlé, nenudil som sa, klady sa tu nájdu a každý nový prírastok do tohto typu filmu beriem hneď. Ale potrebovalo by to schopnejšieho režiséra, ktorý by to vedel aj trochu predať, čo Bradley Parker určite nie je. S poriadnym odstupom natočil dva horory s parádnou zápletkou, ale ani tentoraz sa nad ten lepší priemer nedostane. 57% ()

Reklama

pornogrind 

všetky recenzie používateľa

Nečekejte žádnou extra akci, gore ani kvanta krve. Monstra se tam taky moc neukazují a něco nechávají tvůrci na divákově fantazii(což není na škodu). Zkrátka a dobře od tohoto filmu toho raději moc nečekejte a pak je tu naděje, že si ho užijete. Shookum Hills je takovej nenáročnej monster horor od režiséra Chernobyl Diaries(2012). S hodnocením to mám něco mezi 2-3hvězdami. Kdyby to šlo dám 2,5hvězdy. Nejde to a tak volím slabší 3hvězdy. ()

Kudly4 

všetky recenzie používateľa

Černobylské deníky (5*) se mi tenkrát dost trefily do nálady, Shookum Hills jsou sice tak o dvě třídy horší, ale s čím umí Parker pracovat, je prostředí, které dokáže využit opravdu maximálně. Docela mě znejistila scénka (frajer v lese dá ucho k mříži), kde byla digitálně přidaná krev a úplně mi to málem vypálilo oči, ale k dalším excesům naštěstí už nedošlo, i když ono zrovna bohatý na Gore a krev tenhle Horor není, ale tak jako u Černobylských deníků, tak i zde mi to vynahradilo především prostředí se slušnou atmosférou. Monstra celkem povedená, herci průměrný, ale na Alicii se hezky dívalo, slušná kočka. Příjemná jednohubka na jedno zhlédnutí a určitě se těším na režisérovo další tvorbu, se kterou doufám přijde dřív, než zase za 8 let. (Full HD, 169. hodnocení) ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Další báchorka o tom, že když se dostatečně dlouho kutá, může z podzemí vylézt něco nepěkného. V tomto případě se k jámě vydává skupinka geologů vedená sličnou průvodkyní. Jedním slovem TMA. Pokaždé, když se něco děje, tak se setmí a není nic vidět. Obraz sice občas přejde do šera, ale to se pak zase zblázní kamera. Já chápu, že podzemní rasa asi nebude velkým fanouškem světla, ale čeho je moc toho je příliš. Když nemám dostatečný rozpočet a nedokážu si poradit jinak, tak to prostě netočím. Korunu tomu všemu pak nasazuje finále, které sice je relativně osvětlené, ale prozměnu neskutečně rozostřené, takže je zase vidět kulový. 15% za to, že je Alicia Sanz krásná. ()

Zaujímavosti (1)

Reklama

Reklama