Reklama

Reklama

Niekto to rád horúce

  • Československo Někdo to rád horké (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinami slávneho filmu sú dvaja muzikanti Joe a Jerry, ktorí sa na úteku pre gangstrami prezlečú za ženy a ukryjú sa v dievčenskom orchestri, ktorý práve odchádza na turné na Floridu. Joe sa zamiluje do speváčky, ale spolu s kamarátom sa obaja, podobne ako ostatné dievčatá, stanú terčom pozornosti mužov. Kým o Joea, alias Josefinu, sa zaujíma mladučký hotelový poslíček, Jerrymu, alias Dafne, dvorí neodbytný obstarožný milionár... (STV)

(viac)

Zaujímavosti (97)

  • Keď Sugar (Marilyn Monroe) odchádza z hotela, aby sa stretla s Joeom (Tony Curtis), chodník, po ktorom beží, je mokrý od dažďa. O chvíľu neskôr, keď Joe prejde to isté miesto na bicykli, cesta je suchá. (Arsenal83)
  • Aby sa Junior (Tony Curtis) zapáčil Sugar (Marilyn Monroe) prehlási, že sa chystá zmocniť sa americkej dcérskej spoločnosti Shell Oil Company. V skutočnosti si tento koncern postavil svoje prvé sídlo v USA v decembri 1929, pričom dej filmu sa odohráva o niekoľko mesiacov skôr. (Arsenal83)
  • Dej filmu sa odohráva v roku 1929. Keď sú však Joe (Tony Curtis) a Sugar (Marilyn Monroe) spolu na palube jachty, v pozadí je počuť pieseň „Stairway to the Stars“, ktorá bola napísaná až v roku 1935. (Arsenal83)
  • Osgood (Joe E. Brown) hovorí Daphne (Jack Lemmon), že prišiel na Floridu v rovnakom čase, keď vypukol škandál s Georgeom Whiteom. Osgoodom spomínaná aféra vyšla najavo 23. augusta 1929. Dej filmu sa odohráva vo februári 1929. (Arsenal83)
  • Keď sa Junior (Tony Curtis) spýta Sugar (Marilyn Monroe), kde sa naučila tak bozkávať, ona odpovie, že bozky predávala na podporu kampane The Milk Fund. Nadácia, ktorú spomína hrdinka, bola založená v roku 1932, zatiaľ čo dej filmu sa odohráva v roku 1929. (Arsenal83)
  • Poté, co policisté v úvodu filmu dokonale prostřílejí pohřební vůz, je prostřelena i rakev s alkoholem, který z rakve vytéká. Díry v rakvi jsou ale ve víku a navíc v takové výšce, že by z nich nic vytékat nemohlo, obzvláště poté, co se rakev otevře a jsou v ní jen střepy. (Jedza)
  • Píseň „I'm Thru with Love“ byla napsána až v roce 1931 – děj filmu je přitom zasazen do roku 1929. (džanik)
  • Brooklynský baseballový tým se v roce 1929 jmenoval ”Robins”, ne “Dodgers”. (džanik)
  • Díry po kulkách na Jerryho (Jack Lemmon) basovém pouzdře neodpovídají dírám v base. (džanik)
  • Když Jerry (Jack Lemmon) zatáhne ve vlaku za ruční brzdu, všechny dívky padají na stranu a ne dopředu, jak by měly. (džanik)
  • Pobřeží kolem Miami nemá útesy. Také byste nemohli mít stín za zády, když byste seděli ve čtyři hodiny odpoledne na miamských plážích čelem k moři. (džanik)

Súvisiace novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (viac)

Reklama

Reklama