Reklama

Reklama

Bud Baxter je snaživý mladý úradník v newyorskej poisťovacej spoločnosti. Snaží sa šplhať po kancelárskom rebríčku a získať si sympatie nadriadených tak, že im požičiava svoj byt na tajné milostné avantúry. Neraz potom nájde svoj byt v žalostnom stave, ale vždy ho uteší myšlienka na kariérny postup. Jedného dňa však Bud vo svojom byte narazí na problém, ktorý už nevie tak jednoducho vyriešiť. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (370)

Pohrobek 

všetky recenzie používateľa

Nezapomenutelné "útrapy" starého mládence , který si dělá dobré jméno u nadřízených půjčováním svého bytu pro jejich milostné hrátky. A který nakonec sám propadá tak vytouženému milostnému vzplanutí. Neuvěřitelně roztomilý Jack Lemmon v roli mile nervózního pracovitého ne příliš sebevědomého chlapíka. Pasáže, kdy v noci vysedává v parku na lavičce, zatímco je jeho byt využíván k úplně jiným účelům, jsou opravdu k "usmání". ()

dopitak 

všetky recenzie používateľa

Viděno v druhém dabingu (ČT 1995), který je také dobrý (Sváťa Skopal nemůže být špatný), ale dává jen tušit, jak geniální by to muselo být v prvním z Barrandova 1963 (Bek jako sukničkář Sheldrake, mňam). Film Billyho Wildera právem patří do TOP ČSFD, i když... umím si představit i jiný konec, zhruba o půl hodiny dřív, když Badíček mrsknul s klíčem (abych nenapovídal). Za dabingové čachry film nemůže, takže 5*. ()

Reklama

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Typický západný kapitalizmus vo veľkej firme – manipulační šéfovia a podriadení povýšujúci či prepúšťaní na základe často tajných zásluh, protekcií či podrazov a škandálov. Prakticky opačný extrém oproti byrokracii, systém založený na medziľudských vzťahov. Len toľko kancelárskych fasciklov v najrôznejších podobách (napr. úplne originálna databáza kartičiek klientov v tvare kotúču) už nahradili počítače, téma aj spolu s neverou a hľadaním správneho partnera zostáva nadčasová. BYT je skvelým príkladom toho, že aj žáner romantickej komédie môže priniesť plnohodnotnú filmovú zábavu. Výborný scenár s pekne vypointovaným záverom a presným vymedzením vedľajších postáv, milé komediantstvo Jacka Lemmona. (85%) [Kino Úsmev, Košice - Projekt 100 ] ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Lemmonův svérázný humor se projevuje i zde, ale tentokrát s hodně smutným a sarkastickým podtónem. Ale co se bude dít, když se i starý mládenec s prázdným bytem zamiluje? ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Ja by som chcel namiesto hodnotenia kvalít tohto filmu dať ho do pozornosti študentom a kritikom, ktorí majú v pláne napísať nejaký rozbor na tému vývoj romantckej komédie v Hollywoode v priebehu vekov. Byt by bol samozrejme jeden z najžiarivejších príkladov, ako sa má točiť a na základe jeho scenára tento žáner a upozorniť na chyby, ktorých sa dopúšťajú dnešní filmári. Dalo by sa o tom diskutovať do nekonečna. Byt je romantický, má sympatických hrdinov, sociálny podtext a uveriteľnú zápletku (v rámci žánru). Napadá ma množstvo súčasných komédií, v ktorých toto všetko chýba. Chcelo by to viac pozornosti našich televízií, Byt by mohol byť skvelým vianočným evergreenom pre pamätníkov. ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (34)

  • Vánoční firemní večírek byl točen 23. prosince 1959, aby byli všichni v opravdové vánoční náladě. Vše se natočilo prakticky napoprvé. (Kulmon)

Reklama

Reklama