Reklama

Reklama

Bud Baxter je snaživý mladý úradník v newyorskej poisťovacej spoločnosti. Snaží sa šplhať po kancelárskom rebríčku a získať si sympatie nadriadených tak, že im požičiava svoj byt na tajné milostné avantúry. Neraz potom nájde svoj byt v žalostnom stave, ale vždy ho uteší myšlienka na kariérny postup. Jedného dňa však Bud vo svojom byte narazí na problém, ktorý už nevie tak jednoducho vyriešiť. (STV)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (370)

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jeden ze 100 nejlepších romantických filmů - 100 Greatest Romance Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Lemmonův svérázný humor se projevuje i zde, ale tentokrát s hodně smutným a sarkastickým podtónem. Ale co se bude dít, když se i starý mládenec s prázdným bytem zamiluje? ()

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Na prime Max som si konečne odškrtol jeden z oscarovo úspešných filmov, ktorí je mimochodom i vysoko hodnotený v Top 300 csfd. I po toľkých rokoch stále pozerateľný film, napriek čiernobielej farbe, ktorá pravdepodobne mnohých odradí, čo by bola škoda. Podľa plagátu k filmu som nečakal čiernobiely film, je možné, že existuje i farebná verzia. Ja som však posledný komu by to vadilo. Veľmi príjemný film s ľahkým humorom a jemnou love story, ktorá naplno prupukne až v samom závere a to krásnou scénou - hranie kariet. Shirley Mclaine vyzerala veľmi sympaticky. Billy Wilder už x- krát dokázal, že to bol výnimočný režisér. 80%. ()

Reklama

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Zábavný, ale zároveň trochu nostalgický film, který toho má hodně co nabídnout i mnoho let po svém vzniku. Všechno tady funguje takřka dokonale, atmosféra je perfektní, scénář je chytrý, netuctový, inteligentně vtipný a zároveň nenásilně dojemný, dialogy jsou vybroušené a herecké výkony (v čele s roztomilým Lemmonem) bezchybné. Tohle je zkrátka můj šálek kávy, která časem rozhodně nezatuchne. ()

Scrytcher 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle se mi trefilo přímo do noty. Wilder představuje příběh plný inteligentních vtipů, smutných okamžiků a milé atmosféry. To co v první půlce podává Billy Wilder jako komedie obratně a zručně transformuje do dramatu. Jack Lemmon se role zhostil opravdu na výbornou a z celého příběhu je krásně cítit vánoční atmosféra. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemná romantika natočená originálnym a neopozeraným spôsobom, bez pátosu a cukrových kudrliniek, proste ako zo života. Nezabudlo sa ani na humor a citlivé vykreslenie prirodzenej ľudskej povahy. Billy Wilder sa nezaprie, čoho sa chytil, to sa premenilo na nevšedný filmový kúsok, je jedno aký žáner si vybral. A mladá Shirley MacLaine bola veľká kočanda, nečudujem sa, že z nej boli všetci chlapi vo filme paf. Výborná vec, na príjemný víkendový večer ako stvorené. 80/100 ()

Galéria (91)

Zaujímavosti (34)

  • Vánoční firemní večírek byl točen 23. prosince 1959, aby byli všichni v opravdové vánoční náladě. Vše se natočilo prakticky napoprvé. (Kulmon)
  • Billy Wilder byl velmi šetrný při nákupu drobností a tak postel, kterou jednou již zakoupil pro film Slaměný vdovec (1955), musela hrát v dalších filmech. Nejdříve ve snímku Byt (1960), potom ve filmu Sladká Irma (1963) a také v Líbej mne, hlupáčku (1964). Zlí jazykové tvrdili, že v jeho filmech budou hrát stále lehčí herečky, aby postel posloužila co nejdéle. (Snorlax)

Reklama

Reklama