Reklama

Reklama

Jan Koller

  • Česko Jan Koller: Příběh obyčejného kluka
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Príbeh Jána Kollera sa radí medzi svetový unikát. Veľa prestížnych zahraničných platforiem sa mu v minulosti venovalo a zhodli sa na tom, že story "Českého Honzu" je skutočnou rozprávkou, ktorá je asi už navždy nenapodobiteľná. Sympatický obor totiž celé detstvo, mladosť a začiatok plnoletosti nastupoval za amatérske kluby na dedinskej úrovni. Príbeh Honzu Kollera nie je len príbehom človeka, ktorý to nevzdal, aj keď mu nikto neveril. Je to tiež príbeh pre každého chlapca, ktorý dnes hrá na dedine futbal. Príbeh o tom, že rozprávky sa dejú a vždy musí byť motivácia ísť ďalej. (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (95)

Djoker 

všetky recenzie používateľa

Největší fotbalovou pohádku minimálně od sametové revoluce nemohl podělat ani neumětel Větrovský. Jan Koller je typický český Honza, který vyrazil do světa a vrátil se jako král. Pokud se mu někdo může rovnat, tak je to jeho tatík, který si v klídku doma na vesnici kalí lahváče a miliony jeho syna ho nechávají naprosto klidným. Finále v Penny je samozřejmě peklo a Větrovský občas zbytečně ždíme emoce, ale jinak je to velká jízda, která přes několik karambolů končí šťastně ve Smetanově Lhotě. ()

MikO_NR_1909 

všetky recenzie používateľa

Športové dokumenty so záujmom sledujem. Či na lepšie spoznanie osobnosti športovca (myslím tým jeho ako osobu mimo žiari reflektorov) a na rôzne zákulisné informácie. Pri hodnotení (otvorene priznávam) hrá rolu dosť sympatia osobnosti, životný príbeh alebo samotný šport resp. klub, kde daný protagonista účinkoval. Tým len zdôrazňujem, že k tomu pristupujem (častokrát) na ako menej "objektívny" žáner, pretože sa do toho častejšie zaťahujú osobné sympatie/antipatie. V prípade Kollera sa mi to podarilo viac potlačiť a pozerať sa na to odosobnenejšie. Sledoval som viac filmársku stránku a je pravda, že autor do značnej miery do toho zaťahuje nepatričné nánosy patetickosti a doslovnosti. Zbytočne sa zbavuje hĺbavejšiemu poznaniu netypickej postavičky akoby vytiahnutej z mýtických legiend. Plusom je práca s archívnymi materiálmi a dostatočným počtom rozhovorov s jeho bývalými spoluhráčmi či trénermi. Tí ten dej kvázi komentujú a robia dokumentu naratív. To, čo by vymýšľal samotný autor a vnášal by do príbehu vlastné pozorovanie o protagonistovi. A takisto by možno mal šancu vysvetliť aj svoj dôvod, prečo o ňom natočil ten portrét. Takto o tom rozprávali iní. ()

Reklama

Zagros 

všetky recenzie používateľa

Čeští fotbaloví fanoušci snad asi nemohou mít neradi našeho nejlepšího kanonýra v reprezentaci. Hned ze začátku říkám, že pominu řemeslnou stránku dokumentu, která je slušná, ale nijak nevybočuje z průměru. Za pochvalu ovšem stojí navštívení všech míst v rámci natáčení a setkání s bývalými spoluhráči. Samotný obsah mě pak velice potěšil. Fotbalová pohádka Honzy z vesnice, který udělal díru do světa, je všeobecně známá, ale bylo příjemné si u ní znovu zavzpomínat. Jeho (reprezentační) kariéra navíc prakticky kopíruje největší úspěchy našeho fotbalu (myslím tím samostatnou Českou republiku) a tak to bylo vzpomínání dvojnásob příjemné. Kde jsou ty časy, kdy jsme to v Evropě válcovali a dostali se i na mistrovství světa. Tehdy jsem sledoval všechny zápasy i v kvalifikaci a dokázal vyjmenovat naši sestavu kdykoli… dnes se mrknu jen občas na kousky zápasů a celou jedenáctku bych dohromady určitě nedal. Díky slušnému řemeslnému zpracování, díky skromné osobnosti Jana Kollera a díky nostalgickým vzpomínkám dávám čtyři velké hvězdy. ()

arbitr 

všetky recenzie používateľa

Slabota. Adorace jeho osoby ze sportovního hlediska je asi oprávněná, ale proč se dokument vyhýbá i negativním událostem v jeho kariéře jako byl nakopnutý dres v roce 2001 nebo hotel Praha 2007? Také jeho osobní život měl svoje stinné stránky, Horvi by mohl vyprávět. Nakonec se ukázaly skutečné charaktery, což se o tomto dokumentu říci nedá. Jeho vyznění je takový PP na Honzu. ()

Spiker01 

všetky recenzie používateľa

Před dokumentem Jan Koller strašně historek vyprávěl v nejrůznějších rozhovorech, takže už mě to zas tak moc nepřekvapoval...avšak pořád se jedná o naprosto akurátní dokument, ničím samozřejmě významný, ale za to o slavné fotbalové osobnosti, jež si zaslouží, aby si široká veřejnost připomněla jeho příběh. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (7)

  • Během závěrečných titulků běží scény z natáčení. (griph)
  • Kollerov rozprávkový príbeh ako sa stal uznávaným svetovým futbalistom sa začal 1. januára 1993, keď sa rozdelilo Československo. V novom roku si šiel privyrobiť do Českej národnej banky triedením mincí. Tam ho oslovil pracovník banky či by nechcel skúsiť hrať za B-tím Sparty Praha. On sa šance chytil a ako dovtedy 19-ročný hráč len okresnej súťaže sa postupne vypracoval až na najlepšieho strelca českej reprezentácie. V 91 zápasoch za národný tím strelil 55 gólov. (Biopler)

Reklama

Reklama