Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Historicky první snímek oceněný Oscarem za nejlepší film vypráví příběh milostného trojúhelníku, když se dva mladí chlapci Jack Powell (Charles "Buddy" Rogers) a David Armstrong (Richard Arlen) zamilují do jedné dívky, Mary Preston (Clara Bow). Z obou rivalů v lásce se stanou přátelé, když po vstupu Spojených států do první světové války společně bojují proti Němcům jako bojoví stíhači. Za letecké bojové scény získal snímek druhého Oscara v kategorii nejlepší technické efekty. (contrastic)

(viac)

Videá (15)

Trailer

Recenzie (42)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Historicky prvy drzitel Oscara za najlepsi film dostal paradny remaster (vratane novej hudby a sound designu od samotneho Bena Burtta). Doleziejsie vsak je, ze samotny kusok je uplna bomba v najlepsich tradiciach old school hollywoodu. Vacsinu stopaze tvoria epicke akcne sceny, postavy su sympaticke, pribeh dostatocne osudovy. Pri zaverecnej hodine som uplne zabudol, ze kukam na nemy film. Korunu potom nasadzuje strhujuca a maximalne dojimava dvadsatminutovka. Ked je totiz silny pribeh poucky o zube casu neplatia. 10/10 ()

Wiliem 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak nevím ale jediné co se dá na snímku skutečně ocenit je to že po technické stránce je opravdu vzhledem k době vzniku na vysoké urovni. Tím ale má chvála končí, příběh je totiž až neskutečně kýčovitý, jednoduchý, místy nesouvislý, prostě skutečně jak když někdo v dnešní době natočí Pear Harbor, kde zapomenou na příběh a soustředí se pouze na efekty. Otázka je podíval bych se na film znovu, jednoznačná odpověď zní ne, takže tomu odpovídá i mé hodnocení. Jo a hudba je ve snímku naprosto otřesná. 50% ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Veľkolepý, nemý, patriotický s potrebnou dávkou pátosu pôsobivý film, ktorý sa môže hrdo popýšiť ako PRVÝ, že získal tradičného Oscara za najlepší film, to ma napadne akonáhle si predstavím pojem WINGS! Film z obdobia 1. svetovej vojny o láske k dievčati Márie, ktorej nie sú opätované city od Jacka Powella, ktorý sa zahľadel do kamarátovej frajerky Sylvie. David Armstrong je z bohatej rodiny a nepáči sa mu predstava, že Jack by mal mať niečo viac so Sylviou, ako on sám! Amerika vstupuje do prvej svetovej vojny, a tak najprv RIVALI, potom kamaráti Jack s Davidom narukujú na front (či skôr lepšie povedané do oblakov, kde trávia v podstate viac času ako na pôde, de-facto oni sú len a len vo vzduchu ako špičkoví leteckí stíhači...), aby zvádzali nekonečné boje proti nepriateľovi Nemecku. Film hýri parádnymi leteckými súbojmi vo vzduchu, čo isto okopíroval aspoň trochu Howard Hughes s Pekelnými Anjelmi. Vskutku vynikajúco prevedené špeciálne efekty, čo na tú dobu UDIVUJE + zo spodu sú excelentne zachytené bitky, ale nie tak, ako v All Quiet on the Western Front z roku 1930! Tak, či tak som spokojný s Krídlami, kde sa režisér snažil o čo najväčšiu realitu, a taký Gary Cooper sa tu len mihne na pár sekúnd! CLARA BOW je nádherná! Charles 'Buddy' Rogers si zahral svoju najlepšiu úlohu! Richard Arlen sa ešte vyskytol v niekoľkých známych snímkoch. ()

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Prvý film, čo kedy dostal oscara za najlepší film. A Clara Bow bola pri tom. Rozkošná od prvého momentu. Ja vojnu až tak moc nemusím, pričom akčných scén je z dve a pol hodinovej stopáže čistého času snaď tretina; perfektne natočených, to muselo stáť strašné peniaze. A tak som si užil hlavne Claru. Pri scéne s bublinkami som sa smial nahlas dobrých 10 minút. A ten záver, to je tá najčistejšia a najkrajšia esencia hollywoodskeho veľkofilmu. Wings by mal vidieť každý, kto má rád filmy. ()

Snorlax 

všetky recenzie používateľa

Formálně zdařilý a s velkolepou výpravou natočený patetický předchůdce filmů o hrdinných a neprůstřelných Američanech bojujících proti zbabělým a neschopným Němcům. Wellman na mě po celou házel patos smíšený se sentimentem po lopatách, až jsem se v tom málem utopila. Tohle sladkobolné dílko plné nacionalismu vážně není pro mě. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (14)

  • Tento film patří k jedněm z prvních, kde se objevil tzv. product placement (skrytá reklama). Konkrétně šlo o reklamu na čokolády Hershey. (Ginger25)
  • Ve snaze napodobit mimořádný úspěch dramat věnovaných první světové válce konkurenčních společností MGM a Fox se třetí největší hollywoodské studio Paramount rozhodlo realizovat snímek tematicky i žánrově obdobný. Žádanou odlišnost mu měly zajistit letecké bitvy a jejich hrdinní protagonisté – dosud totiž hrály prim pěchota, zákopy či námořnictvo. (Zdroj: Letní filmová škola)
  • V historii kinematografie je tento snímek nesmazatelně zapsán jako film, kterému byl udělen první Oscar v kategorii Nejlepší film. (contrastic)

Reklama

Reklama