Reklama

Reklama

Diablova korisť

  • Česko Ďáblova kořist (viac)
Trailer 1

Podľa správ z Vatikánu sa v posledných rokoch výrazne zvýšil výskyt posadnutí démonom. Katolícka cirkev preto opäť začala vybraných kňazov zaúčať do tajov posvätného obradu exorcizmu. Vo filme Diablova korisť dostanú diváci možnosť nahliadnuť do jednej z týchto škôl, ktoré tvoria obrannú líniu ľudstva proti silám večného zla. Hoci vyháňanie diabla bolo vždy výsadou mužov – kňazov, sestra Ann je hlboko presvedčená, že exorcizmus je jej poslaním. Keď jej starší profesor potvrdí, že má naozaj zvláštny dar spoznať zlo, stane sa prvou mníškou, ktorá dostane šancu absolvovať tajomný rituál. Jej vlastná duša sa však ocitne v nebezpečenstve, pretože vyjde najavo, že s temnými silami už mala do činenia aj v minulosti. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (95)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Predvidatelna "vymietacka" s emancipovanou, tvrdohlavou, ale odvaznou sestrou Ann. Jacqueline Byers sa zhostila role colkovo uspokojivo a biele vlasy jej dodavaju ojedinelost, ktora bola v prudkom kontraste s ostatnym klerom. Tak ako tvorcovia i zamyslali. Prostredie bolo obcas usmevne a naivne, ale odpovedalo klise v ramci zanru. Cajicek. Moze sadnut, siahol som po tomto len kvoli tomu ,ze som myslel, ze mi aspon obcas dvihne tepy. :) Nestalo sa, lakacky ocakavate a hlasne zvuky su proste len neprijemne. Neodporucam ist do tohoto s podobnym ocakavanim, len dalsia kopia uz x-krat videneho. 40% ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Keďže je v cirkevnej hierarchii nemožné, aby exorcizmus vykonávala žena, musí sestra Ann potláčať svoju túžbu po jeho vykonávaní. Naskytne sa jej však príležitosť byť svedkom jeho vyučovania a do jednej z konfrontácii s posadnutou osobou sa zhodou náhod zapojí aj ona sama. Vyučujúci zisťuje, že Ann má pozoruhodný talent, ktorý by mohol pomôcť pri tých najťažších exorcizmoch. - Jeden z najmenej výrazných kinohororov tohto roka, u ktorého som zabudol, že vôbec vznikol a až dnes ráno keď vyšiel som si spomenul, že je to vlastne od režiséra celkom slušného 13 Sins. Ten som pozeral nedávno, takže som tu postrehol viacero vecí, ktoré sa v jeho tvorbe opakujú a vie s nimi dobre narábať. Páči sa mi, že dokáže stavať postavy do nepríjemných situácií a dokáže to urobiť bez nejakého obšírneho moralizovania (túžba po bohatstve aj cez mrtvoly v 13 Sins / pocity viny z minulosti v Prey for the Devil). Potešila ma prítomnosť Virginie Madsen a velmi slušná hudba, ktorá sa trošku inšpirovala Charliem Clouserom, ale keďže tento štýl hororovej hudby milujem, nemám to Nathanovi Barrovi za zlé. Pre dlhý zimný večer ideálny horor, ktorý ale v kinách nemal čo robiť. ()

Reklama

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Vymietačský horor, kde nebol zrovna najmenší rozpočet a ktorý sa celkom podaril. Škola exorcizmu výborný nápad, hlavná hrdina je sympatické a po hororvej stránke občas niečo príjemne vystraší. Inak je to ale všetko v starých kolajoch, kde miestami poteší atmosféra.  Snažilo sa to byť aj reálne začo chválim, nemôžem si však pomôcť, že to mohlo a malo byť lepšie. Koniec v katakombách, výborne zvolené miesto ale hrozne rýchly. Finále v taxíku skôr na smiech. U mňa za čisté 3* ale jednu prihodím, nakoľko takýchto hororov, ktoré nestoja za prd je veľmi málo. ()

Hellknight12 

všetky recenzie používateľa

Práve som sa vrátil z kina. Do kina som išiel s veľmi malým očakávaním, keďže som sa bál, že v traileri všetko vyzradily. Našťastie sa tak nestalo. Máme tu pár slušných nápadov. Bohužiaľ autori sa asi báli takto ísť až do samotného konca. Máme tu ukázané ako sa učia exorcisti. Čo sa vidí v horore málokedy a tiež je tu viac posadnutých osôb. Prvý nápad sa rozvíjať nemusel ale čo by som uvítal rozviť je druhý nápad a tak skĺzli do úplného klišé. Koniec sa mi tiež páčil. Bohužiaľ niektoré veci sa dajú predvídať už cca od polovice filmu. Hudba a atmosféra sú zvládnuté veľmi dobre. Film sa snaží navodiť atmosféru už v prvých pár minútach a drží si laťku. Hlavná postava je snáď najsympatickejšia z celého filmu. Zvyšné postavy sú fajn. Musím vyzdvihnúť herečku, ktorá hrala sestru Ann. Zvládla to výborne. Nie je to na oscarový výkon ale je to oproti ostatným skvelé. Zvyšný herci sa snažia a je to vidno. Film môžem odporučiť. Za mňa oplatí sa na to ísť do kina. Celkové hodnotenie za mňa je 75%. ()

Omnibus 

všetky recenzie používateľa

"Když se duše stydí, démon do ní vidí!" Čert vem církevní dablmanuál, KVÍZOVÉ OKÉNKO zařadím hned na úvod. [][] Kdo to tluče na dveře? A) Šílená maminka, hlavou. B) Šílený Psychor, svými predikačními koulemi. C) Vrána, svými křídly. [][] Uhodli jste, je to ten pták. Nemyslím ten z B), ale ten z C). Bílá vrána mezi černými exorcistickými havrany, která buší na dveře genderově nevyváženého Vatikánu. V tom jí dopomáhej Bůh, modlitby a kreativní scénář, zářící jako paprsky Boží milosti mezi spoustou šablonovitých, v církevních dogmatech ustrnulých vymítacích filmech. Pomáhal i démon a zodpovědně přiložil pařáty k dílu. Tu vykouknul, aby předvedl ošklivý zlozvyk cucat si vlasy, tu zašumoval v nafouklém bříšku... a najednou šššš, zmizel jak pára nad nevinným pekáčem. Spoiler: samozřejmě nezmizel :-). Jo jo, exorcismus, to je stres a dřina, řehole a stres. A dá-li Bůh, i prvek překvapení. Potěšil i starý dobrý happy end. Pro emancipovanou exorcistku se práce stala koníčkem (to závidím), takže i ve svém volném čase vymítala vše, co jí jen před krucifix vlezlo. Chudák taxikář. Závěrem návrh pro Vatikán: U státnic by studenti prováděli vymítání ďábla z pacienta Psychor, kterého očividně posedl démon samolibosti. A já, ač ateista, bych dal na modlení, aby se jim to podařilo. Kolikrát uhodil "expert" hlavou o zeď? Čtyřikrát! ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)

Reklama

Reklama