Reklama

Reklama

Slovenský panteón


Gustáv Husák (E08)

(epizóda)

Obsahy(1)

Pred viac než 100 rokmi sa v Dúbravke narodil človek, ktorý dlhé roky formoval osud celého Československa. Bol jedným z najvýznamnejších slovenských komunistických politikov a stal sa prvým Slovákom, ktorý „dobyl“ Pražský hrad. Počas svojho života nikdy nezapochyboval o správnosti ideológie komunizmu. Veril, že účel svätí prostriedky a bol presvedčený, že má v živote vyššie poslanie. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Osud Husáka je fakt šokujúci, komunista až za hrob, napriek tomu, že vlastní sa mu v istom čase odmenili ťažkým žalárom. A z basy sa stal až normalizačným prezidentom. Inak presvedčeným komunistom bol aj Dubček, takže toto by som pri hodnotení osobnosti nebral ako bernú mincu. Celkovo je naša top 10 z dielne rtvs kontroverzná, Tisa vylúčili, pretože mal veľa hlasov, Husáka ponechali a je tam aj taký Sagan, čo je už fakt na hlavu. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Komunista z presvedčenia, o svojom názore presvedčený aj v najťažších chvíľach, keď ho komunistická bezpečnosť vyšetrovala a uväznila, až trikrát vylúčený z komunistickej strany. Aj také osobnosti máme v panteóne a nič s tým neurobíme, lebo Top10 si ľudia demokraticky zvolili hlasovaním asi pred rokom. Dokument je klasicky výborný, zaujímavý a zapamätám si z neho určite viac ako z učebnice dejepisu. ()

Reklama

Galéria (11)

Reklama

Reklama