Reklama

Reklama

Dejiny Mossadu

(seriál)
  • Česko Historie Mosadu (viac)
Nemecko, 2019, 2 h 15 min (Minutáž: 45 min)

Réžia:

Ina Kessebohm

VOD (1)

Epizódy(3)

Obsahy(1)

Mossad je izraelská zahraničná spravodajská služba. Založili ju 13.decembra 1949. jej úlohou bolo zabezpečiť existenciu novo-vzniknutého štátu Izrael. Krajiny, ktorá sa stala predovšetkým útočišťom i domovom Židov z celého sveta - po druhej svetovej vojne. Táto agentúra má byť aj akousi poistkou proti druhému holokaustu. Agenti tejto služby majú mimoriadne práva - aj právo zabiť....toto je príbeh jednej z najskloňovanejších spravodajských služieb na svete. (RTVS)

(viac)

Recenzie (5)

subic 

všetky recenzie používateľa

Čím se živíš? Dělám pro úřad premiéra... a každý ví, že děláš pro Mossad. V Izraeli je to stále velmi prestižní zaměstnavatel, v podstatě něco jako elitní klub. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nie len o úspechoch Mosadu v podobe dolapenie vojnových zločincov z II svetovej vojny, ale aj o spolupráci so samotnými nacistami ako bol Skorzeny či vnútorných záujmoch Izraela, ktorý postupne vďaka operáciam tejto tajnej organizácie zabral čoraz väčšie územie Palestíny. Mrzí ma, že sa dokument v úvode podrobnejšie nevenoval Izraelsko - Palestínskemu konfliktu, ktorý ozrejmuje, nie OBHAJUJE následne teroristické útoky. Izraelský Mosad si v podstate ide totožnou “cestou” ako Americká CIA. Funguje snáď na totožných princípoch. Čo sa samotného dokumentu týka, posledná epizóda je ako súhrn prvých troch, pričom miestami mal človek dojem, že prvé tri ani nemusel vidieť. Dobrý dokument .. ()

Galéria (8)

Reklama

Reklama