Reklama

Reklama

Keď sa červenám

  • Česko Proměna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Meilin Lee je energická školáčka. Bujará, ambiciózna a nadmieru úspešná, vyniká v škole aj doma. Jej partia verných kamarátov jej vždy kryje chrbát – majú spoločnú posadnutosť chlapcami zo chlapčenskej hudobnej skupiny 4*Town, ktorá sa vymyká kontrole, ale ktorá trinásťročná dievčina to tak nemá? Doma je Mei poslušná a cieľavedomá strážkyňa rodinného chrámu predkov, ktorá spokojne pracuje po boku svojej matky Ming. Jedného dňa sa však tínedžerka Meilin začne záhadne a z ničoho nič “meniť” na obrovskú, mimoriadne emotívnu červenú pandu a deje sa to práve v tých najnevhodnejších chvíľach, keď sa Mei veľmi rozruší. Medzi Mei a jej mamou sa týmto otvára priepasť, ktorá ju prinúti sa vyrovnať so svojimi dvoma ja: oduševnenou tínedžerkou a poslušnou dcérou a faktom že sa musí vyrovnať s rodinnou kliatbou. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (193)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Mailin je dospievajúca teenegerka, ktorá sa musí denne potýkať s problémami svojho veku a svojho etnického zaradenia. Na rozdiel od svojich rovesníkov nemusí ale krotiť iba uhry na tvári ale aj démona v podobe červenej pandy, ktorý v nej drieme a snaží sa dostať na povrch. Herecké obsadenie: Opäť ako pri väčšine animovanej tvorby veľmi dobrý slovenský dabing. Prevedenie: Mňa osobne tento príbeh veľmi nevytrhol zo stoličky. Nie je zasadený do prostredia ktoré by ma nijako zaujalo alebo zaujímalo. Na druhej strane pár dobre zvolených vtipov a na konci menšia emočná dráma nie je nikdy na škodu. Pocity: Nič moc som od novej Pixarovky nečakal a tak ma mohla už iba milo prekvapiť. Mojim deťom sa ale evidentne páči a tak som nútený ju pozerať minimálne 3x do týždňa a tým pádom donútený aby sa páčila aj mne. Pridaná hodnota: Som rád že Pixaru nedochádza dych a má stále množstvo neopozeraných námetov na kvalitné rozprávky. Nenastal sice Wow efekt ako pri "Príbehu hračiek" ale na škodu to úplne nie je. 71% ()

Anet21 

všetky recenzie používateľa

⚪Disney nám naskočil na vlnu ,,filmov pre ADHD deti" vyrastajúce na Tiktoku, Instagrame a Youtube a ktoré nie sú schopné udržať pozornosť dlhšie ako na čas jedného reelsu či tiktoku. A to nie vyslovene týmto konkrétnym filmov, ale pri tomto filme už je to vyslovene do očí bijúce.⚪ Počas celého času niekto kričí, behá, skrátka robí čokoľvek, aby sa na obraze čosi hýbalo a náhodou sa nestalo, že by scenár dostal možnosť na jednu konverzačnú ,,tichú" scénu.⚪Rovnako všetky postavy majú tak schematické a prehľadné charaktery, ktoré by mali byť pre mladých asi cool typu: hláškujúca kamarátka, prehypovaná kamarátka, sarkastická kamarátka a podobne, čo na jednej strane dobre - veď ide stále o film pre deti a mládež - no celá táto snaha je skôr podobná memu ,,How do you do, fellow kids," kedy prestarnutí scenáristi premýšľajú, čo ešte zapracovať do scenáru tak, aby to bolo relevantné pre dnešné deti a vlastne sú úplne mimo.⚪ Celý ten ,,vysoko neprekuknuteľný" motív premeny ako parafrázy na pubertu a konflikt s rodičmi a okolím je skôr lacný a nie zaujímavo zapracovaný, takisto som vôbec nepochopila, prečo postavy, pochádzajúce očividne z Číny sú nakreslené s normálnymi europoidnými črtami, akoby už i zobrazovanie typických fyziognomických čŕt bol prejav rasizmu. Tak hlavne, že už sú i u Disneyho medzi okoloidúcimi zobrazované postavy s hijabom a hlavné postavy neveria v Boha, ale len vo svojich predkov. Gratulujeme.⚪ ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec viac záležitosť pre rovesníčky hlavnej hrdinky, než celorodinný film. Turning Red ma tak najviac upútal prostredím Toronta, na ktoré mám krásne spomienky. Finále v Sky Dome, Čínska štvrť a CN Tower. A príbeh adekvátny pre cieľovú skupinu. Čiže animák, ktorý na jeden krát poteší, ale nikdy ho už vidieť nepotrebujem. Asi ani s potencionálnymi potomkami v budúcnosti. ()

Claw 

všetky recenzie používateľa

Jako nadšený příznivec animované tvorby jsem byl vždy zastáncem specifického způsobu vyprávění Pixaru, kde příběh a postavy mají přednost před ostatním. V uplynulých několika letech jsem viděl, jak se společnosti Pixar daří díky jejím postupným počinům. Byl jsem pozorovatelem na jejich cestě k přizpůsobení se nezbytným změnám a veledůležité rozmanitosti. Líbí se mi, s jakou precizností a smyslem pro detail Pixar vypráví "banální" příběhy, a přitom předkládá výpovědní hodnotu jako nikdo jiný z jejich konkurence. Tento film opět dokázal, že je dalším krokem správným směrem. Režijní debut Domee Shi „Proměna“ je jedinečný, je zcela odlišný od toho, co Pixar v poslední době natočil. Film je netradiční, místy trochu zvláštní a je si neuvěřitelně vědom své odlišnosti. Proto příběh radostně přijímá všechny podivnosti a zvláštnosti. Vyprávění vypráví hlavně o dvou věcech - jedna je o "vnitřních bestiích", s nimiž se všichni potýkáme a které máme všichni tendenci mít hluboko v mysli. A ta druhá je o útrapách, které prožívá dítě v před dospělém věku. Ačkoli zastřešující zápletka je v nejširších obrysech poněkud předvídatelná a finále působí na své vlastní dobro až příliš přehnaně, zůstává film po celou dobu pozoruhodně konzistentní. Po technické stránce je to výjimečná práce. Upřímně řečeno, není to žádné překvapení! Animace, vizuální stránka, barvy - bylo to plné živosti a energie. Také střih je dynamický, zvuk abstraktní a hudba kulturně odpovídající (s bonusovou popovou písní). Dabing je opět pozoruhodně zvládnutý příslušnými tvůrci. U filmu jsem se i přes pár nedostatků velmi bavil. Zpočátku jsem o tom nebyl přesvědčen a jsem si jistý, že vy budete mít stejný pocit. Důvodem je, že kdykoli slyšíme slovo "Pixar", naladíme se na něj s předsudky, s předem daným přesvědčením o tom, jak by jejich filmy "měly dopadnout", ale tento vynucený názor se může stejně dobře přetvořit, protože změna je právě tady a teď, v dobrém i zlém. A i když „Proměna“ není ani zdaleka nejlepší pixarovka, tak ji mohu vřele doporučit. /70%/ ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

" I like boys! I like loud music! I like gyrating! I'm 13! Deal with it!"     K tomuto animovanému filmu ma prilákala jeho nominovanie na Oscara a neodradilo ma ani jeho nízke hodnotenie na ČSFD. Film ma ale sklamal svojou plytkosťou, trápnym humorom, umelým dolovaním emócií a k tomu všetkému ešte aj prízemnou hudbou, na hony vzdialenou môjmu vkusu. Vlastne si nespomínam na ďalšiu takto nepodarenú pixarovku, s jedinou výnimkou, ktorou je kvalitou porovnateľný film Monsters University (2013). Príbeh sa odohráva v 90. rokoch, ktoré priniesli také neduhy, akými boli chlapčenské skupiny a tamagoči. A tá chlapčenská skupina vo filme (4*Town) je niečo tak príšerného, že som mal celý čas veľkú dilemu, či náhodou nejde o satiru. Ak to budem brať ako satiru, tak v podstate celá tá dejová linka okolo 4*Town je výborná. Postavy filmu sú len také prázdne karikatúry bez duše, napr. tie 4 strelené kamarátky, ale najmä matka, ktorej ustavičné nezmyselné (alebo skôr debilné) jednanie je ďaleko za hranicou aj na pomery animovaného filmu. Z filmu ma ešte celkom bavilo to dianie okolo premien na červenú pandu (inak zaujímavá metafora), napr. perfektné testy ovládania emócií (mačiatka vládnu).     "He looks like a hobo!" "A hot hobo!" ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (13)

  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (BMW12)
  • Dvě sochy pand před chrámem se jmenují Bart a Lisa podle postaviček ze seriálu Simpsonovi (od r. 1989). (BMW12)
  • Na jedné ze záchodových kabinek v Meiině škole je samolepka s klaunem, která odkazuje na film Hledá se Nemo (2003). (BMW12)

Súvisiace novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (viac)

Reklama

Reklama