Reklama

Reklama

Keď sa červenám

  • Česko Proměna (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Meilin Lee je energická školáčka. Bujará, ambiciózna a nadmieru úspešná, vyniká v škole aj doma. Jej partia verných kamarátov jej vždy kryje chrbát – majú spoločnú posadnutosť chlapcami zo chlapčenskej hudobnej skupiny 4*Town, ktorá sa vymyká kontrole, ale ktorá trinásťročná dievčina to tak nemá? Doma je Mei poslušná a cieľavedomá strážkyňa rodinného chrámu predkov, ktorá spokojne pracuje po boku svojej matky Ming. Jedného dňa sa však tínedžerka Meilin začne záhadne a z ničoho nič “meniť” na obrovskú, mimoriadne emotívnu červenú pandu a deje sa to práve v tých najnevhodnejších chvíľach, keď sa Mei veľmi rozruší. Medzi Mei a jej mamou sa týmto otvára priepasť, ktorá ju prinúti sa vyrovnať so svojimi dvoma ja: oduševnenou tínedžerkou a poslušnou dcérou a faktom že sa musí vyrovnať s rodinnou kliatbou. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (192)

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Mei si hraje na rebelku, ale , když po ní něco chce její matka tak se vždy zasere jednoho dne se promění v pandu a zjistí, že pokud bude v klidu bude člověk pokud ne bude panda.  Bohužel není to vůbec vtipné (pokud se teda nezasmějete tomu, že matka dá dceři 5 druhů vložek v kině se nesmál nikdo )  a není zde žádná postav co se stará o humor. Ke konci se film pohřbí sám tím, že matka nadává Meiným kamarádkám, že ji využívají přičemž ona sama ji využívá pro svůj byznys tak, že kdo je teda lepší? 60 procent na stejné úrovni jak Luca a Frčíme. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Nakoniec viac záležitosť pre rovesníčky hlavnej hrdinky, než celorodinný film. Turning Red ma tak najviac upútal prostredím Toronta, na ktoré mám krásne spomienky. Finále v Sky Dome, Čínska štvrť a CN Tower. A príbeh adekvátny pre cieľovú skupinu. Čiže animák, ktorý na jeden krát poteší, ale nikdy ho už vidieť nepotrebujem. Asi ani s potencionálnymi potomkami v budúcnosti. ()

Reklama

Silence 

všetky recenzie používateľa

V jádru sice jednoduchá, ale veskrze sympatická a trefná coming of age metafora pandou. Je to takový ten novodobý Pixar na půl plynu, což znamená, že hranice originality se nikam neposouvají, ale animací jde stále o nadprůměr. Dobře známý vizuál studia tentokrát šmrncnutý asijskými přísadami podpořený již několikrát adaptovaným, ale stále dobře zpracovaným, příběhem pojednávajícím o dospíváním mladého člověka a adaptace jeho vztahů s rodiči v návaznosti na tuto snahu o nabývání vlastní svobody a nacházení vlastního místa ve světě. Příjemné. 7/10 ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Mailin je dospievajúca teenegerka, ktorá sa musí denne potýkať s problémami svojho veku a svojho etnického zaradenia. Na rozdiel od svojich rovesníkov nemusí ale krotiť iba uhry na tvári ale aj démona v podobe červenej pandy, ktorý v nej drieme a snaží sa dostať na povrch. Herecké obsadenie: Opäť ako pri väčšine animovanej tvorby veľmi dobrý slovenský dabing. Prevedenie: Mňa osobne tento príbeh veľmi nevytrhol zo stoličky. Nie je zasadený do prostredia ktoré by ma nijako zaujalo alebo zaujímalo. Na druhej strane pár dobre zvolených vtipov a na konci menšia emočná dráma nie je nikdy na škodu. Pocity: Nič moc som od novej Pixarovky nečakal a tak ma mohla už iba milo prekvapiť. Mojim deťom sa ale evidentne páči a tak som nútený ju pozerať minimálne 3x do týždňa a tým pádom donútený aby sa páčila aj mne. Pridaná hodnota: Som rád že Pixaru nedochádza dych a má stále množstvo neopozeraných námetov na kvalitné rozprávky. Nenastal sice Wow efekt ako pri "Príbehu hračiek" ale na škodu to úplne nie je. 71% ()

kajas 

všetky recenzie používateľa

Za poslední roky nejsem z pixarovek příliš nadšená (jejich zlatou éru pořád vidím mezi lety 1995-2007) a k novým příspěvkům tudíž nemívám velká očekávání. Byla jsem tedy mile překvapená zábavným zpracováním a hlavně na mě dýchla atmosféra let, kdy byly třináctileté holčičky prostě ještě děti, co šílely z chlapeckých kapel, malovaly si do deníčků, že někoho milují, a neřešily make-up, sex a alkohol jako dnešní puberťačky (aspoň tak mi připadá dnešní svět). Animaci samozřejmě není co vytknout a vážně jsem se moc bavila, i když se samozřejmě nejedná o nijak přelomové téma. Prima rodinná podívaná. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (13)

  • Meiin elektronický mazlíček Robaire Jr. je Tamagoči, velmi populární hračka na přelomu 90. let a roku 2000, kdy se film odehrává. (BMW12)
  • V den, kdy se Mei začne proměňovat, má chlapec na chodbě ve škole na sobě svetr rockové skupiny „Escápula“ z filmu Coco (2017). (BMW12)
  • Na jedné ze záchodových kabinek v Meiině škole je samolepka s klaunem, která odkazuje na film Hledá se Nemo (2003). (BMW12)

Reklama

Reklama