Reklama

Reklama

Malá morská víla

  • Česko Malá mořská víla (viac)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá morská víla je obľúbený rozprávkový príbeh Ariel, krásnej a temperamentnej mladej morskej víly s túžbou po dobrodružstve. Najmladšia z dcér kráľa Tritona a zároveň najodvážnejšia Ariel sa túži dozvedieť viac o svete mimo oceánu a počas návštevy hladiny sa zamiluje do temperamentného princa Erika. Hoci morské panny majú zakázané komunikovať s ľuďmi, Ariel nasleduje svoje srdce a uzavrie dohodu so zlou morskou čarodejnicou Ursulou, ktorá jej dá šancu zažiť život na súši a spoznať Erika, ale nakoniec ohrozí jej život  a korunu  a kráľovstvo jej otca kráľa Trittona. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (219)

hroubek 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem film, který mě bude nudit, a ve výsledku jsem dostal fajn hranou pohádku, co celkem šlape. Nechci tvrdit, že je film nějaký zázrak, ale po těch trailerech jsem očekával větší peklo. Film má dva zásadní problémy. Je hodně dlouhý, a kdyby se půlhodina vystřihla, tak se nic nestane. A druhý problém je, že je to vizuálně hnusný - scény pod vodou a zvířata vypadají fakt hodně ošklivě a tvůrci by si za tohle zasloužili pár facek. Po herecké stránce je to dobré, má to hezkou atmosféru a některé scény fungují, tak jak mají, a scény na souši jsou moc pěkně natočené a jsou na nich vidět prachy a talent. Malá mořská víla je o dost lepší, než jsem čekal. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

║Rozpočet $250miliónov║ Tržby USA $298,172,056║ Tržby Celosvetovo $569,626,289▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ No čakal som hrôzu, po prvotných indíciách, či už po výzore filmu, kto na nom robí, teda režíruje, či hereckom obsadení, či aj samotnom hodnotení užívateľov...  ale tá hrôza sa nakoniec nekoná, aspoň nie v tak veľkom merítku. Ako výsledok je teda aspoň v nejakej tej úrovni priemeru, ktorý až tak neurazí, nezhnusí, som bol až nečakane prekvapený že som to zniesol bez nejakej väčšej ujmy. No tak či onak by už Disney mohlo sklidnit hormón a ponúkať viac konzistentné snímky nie tak rozmanito ustrelené. /60%/ ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nová kontroverzná verzia The Little Mermaid so sebou priniesla kopu rozruchu, ale tým pádom aj zvedavosti divákov. Vizuálne je to rozhodne na vysokej úrovni, a celý ten podmorský, ale aj nadmorský svet pôsobia skvelým dojmom. Je to natočené veľmi pekne a aj dejovo to je vyvážené, dômyselné vo všetkých ohľadoch. Ale súhlasím, že Halle Bailey sa do role Ariel skutočne nehodila. Jej celková vizáž a vzhľad (a nemyslím tým len jej kreolský look) mi na Ariel proste nepasoval. Každopádne, spracovanie tejto klasiky bolo kvalitné a rozhodne stojí za pozretie. Silné 3* (nechýbalo veľa k štyrom) ()

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa že nie som veľkým fanúšikom modernej disneyho diverzity v obsadzovaní, pretože to takmer vždy vo filme pôsobí rušivo, ale hodnotenie na hranici odpadu si táto rozprávka fakt nezaslúži. S obsadením Halle Bailey problém nemám, je to sympatická naivka, presne ako jej postava a celkovo môžem povedať že casting sa vydaril. Pesničky boli fajn, 3D taktiež- krásne vynikli všetky podmorské zábery či búrka na lodi, vizuál vcelku vydarený vrátane trikov aj keď istý priestor na lepší dizajn kraba a rybky určite bol, romantika kde Ariel prišla o hlas a dvorila sa princovi bola milá a scéna s tržnicou a tancami príjemným osviežením. Záver dokázal aj dojať i keď zase to trochu kazili nasilu vsunutými zábermi všetkých možných etník ale keď to už musí byť tak budiš....solídnych 70% a chválim aj sk dabing. ()

Fiftis odpad!

všetky recenzie používateľa

V prvom rade mi dovoľte vysvetliť mnohým dúhovým liberálom čo je to skutočný rasizmus. Nie to, keď človek ako ja je nespokojný, že jeho ikonickú kreslenú postavičku z detstva zmenia z bielej morskej panny s krásnymi červenými vlasmi na celoročne opálenú pannu s nepremokavými vlasmi. Skutočný rasizmus je, keď uprednostňujete jednu rasu nad ostatnými. Uvediem krátky príklad zo života. Jedna nemenovaná producentka sa vyjadrila že jej vadilo, že v seriáli Chernobyl nehral žiadny černoch. Toto je "krásny" čistý rasizmus, pretože okrem toho že naozaj neviem koľko černochov žilo na Ukrajine pred rokom 1986 a neviem ani koľko ich tam žije teraz a už naozaj neviem koľko černochov pracovalo v jadrovej elektrárni, rasizmus je to preto že jej už nevadí absencia aziatov, mexikáncov, eskimákov, indiánov a podobne. Poznáme však spoločnosť Dysney a vieme, že tento radikálny krok urobila nie preto, že by nemala žiadnu vhodnú belošku na rolu Ariel, ale aby sme boli "rasovo korektní". Ja preto navrhujem (a zaujímalo by ma aké reakcie by boli vo svete) aby životopisný film o Martinovi Lutherovi Kingovi hral Leonardo DiCaprio, film o Michaelovi Jordanovi hral Chris Hemsworth a film o feťákovi Georgovi Floydovi hral Brad Pitt. Pointa je - prestaňte meniť rasy ikonickým postavám, ale ak chcete byť "rasovo korektní" tak natáčajte viacej filmov s černochmi (alebo aj inými rasami) a vytvárajte viacej čiernych hrdinov a postáv. Ale nepreobsadzujte ich! Pretože práve to smrdí rasizmom. Tému ukončím slovami - že jeden z TOP 10 filmov ktoré mám na tejto stránke je film Entergalactic - romantická snímka o dvojici afroameričanov, takže ťažko ma označiť za rasistu. ()

Galéria (55)

Zaujímavosti (27)

  • V máji 2023 editoriál čínskeho štátneho bulvárneho denníka Global Times obvinil Disney z „núteného začleňovania menšín“ a „lenivého a nezodpovedného prerozprávania príbehov“, pričom slabý výkon filmu v Číne pripisoval tomu, že: „Disney premenil klasické rozprávky na ‚obetné baránky‘ za politickú korektnosť.“ (Arsenal83)
  • Jodi Benson, ktorá nahovorila Ariel v pôvodnom animovanom filme, sa mihne v malej postave predavačky na trhu, ktorá hlavnej hrdinke podáva vidličku. Od tvorcov išlo o symbolické gesto, keďže vidlička bola vždy poznávacím predmetom Ariel a pôvodná malá morská víla tak svojej nástupkyni vo filme predala žezlo. (matthew.17)

Súvisiace novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (viac)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (viac)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (viac)

Reklama

Reklama