Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladé dievča, ktoré sa obáva opustiť domov a s ním aj svoje detstvo, stretáva Petra Pana, chlapca, ktorý odmieta dospieť. Spolu so svojimi bratmi a malou vílou Cililing cestuje s Petrom do čarovného sveta Krajiny-Nekrajiny. Tam sa stretne s pirátskym kapitánom Hookom a vydá sa na napínavé dobrodružstvo, ktoré navždy zmení jej život. (Disney+)

(viac)

Videá (2)

Trailer 4

Recenzie (71)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Príbeh o chlapcovi, ktorý odmietal dospieť a jeho zradenom kamarátovi, ktorý zas dospel až moc rýchlo. Niekde na pozadí je tam ešte banda detí, ktoré nemajú upresnený význam. Herecké obsadenie: Mechcem sa moc k tejto téme vyjadrovať aby som zas a znova nevyzeral ako xenofób. Ale poviem to takto Disney ide v presne zabehnutých šľapajách rasovej korektnosti, ktorú ja neakceptujem o čom svedčí aj moje hodnotenie. Jude Law sa z toho biedneho scenára snaží aspoň vykresať emóciu ale je na to sám. Prevedenie: Chovanie postáv je nelogické a vybudovať si k niektorej z nich vzťah je prakticky nemožné. Aj preto sú vám osudy postáv totálne u riti a ak k tomu pridáme skopírovaný scenár z kreslenéj predlohy, divák sa dokáže oprieť už iba o vizuálne efekty, ktoré tento nezmysélný počin zachránili od odpadu. Pridaná hodnota: Odmietam sa pozerať na Indického Petra Pana a idem si pozrieť film z 2003, ktorý formoval moje detstvo. 17% ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Politicky korektné - sám režisér a scenárista priznal, že to urobil, lebo doba sa zmenila - a tým pádom aj tradíciu príbehu búrajúce dielo, ktoré obdivovateľom Petra Pana nemôže stačiť. Vizuálne a trikovo pekné, ale všetko násilne feminizovať, genderovo a rasovo vyvažovať, a to aj v starých osvedčených príbehoch, to je fakt päsť na oko. Až tak sa dnešní filmári sústredia na tieto libtardské novoty, že potom celý film stráca kúzlo. Klasiku spláchli do záchoda, ale nedokážu ju adekvátne nahradiť. ()

Reklama

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Peter Pain. Budu s ohledem na hodnocení shovívavý, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že Lowery se rozhodl natočit na motivy této klasické pohádky psychologické drama s Peterem Panem coby tím jediným opravdovým záporákem celého příběhu, ale myšák mu do toho začal kecat. A tak ve výsledku vznikl mišmaš, který pro dospělého diváka z hlediska vyprávění skončil někde na půli cesty a pro děcka je to prostě hrozně pomalé, na poměry Disney pohádky levně působící a bez pohádkové výpravnosti. Celý film je brutálně tmavý (bez dvojsmyslu), Země Nezemě pustá (skoro jak nějaké posmrtné limbo) a kvůli tomu i celkem depresivní. Casting za mě jinak v pohodě. Ever Anderson připomíná mladší verzi Milly Jovovich. Peter je tu spíše upozaděný, typově i herecky ok, etnicita zcela nepodstatná. Nejvíce mě ale bavil Jude Law v roli kapitána Hooka, který herecky dost výrazně převyšuje všechny okolo. A Tinkerbellu bych jednou ranou o stěnu rozmáznul v každém filmu, takže tady se nic nemění. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Vizuálne pekné, ale až na detaily (gigantická lietajúca loď, ehm) žiadny zázrak. Herecky fajn, ale tiež nič, z čoho by ste padli na zadok (a je divné, že Law je tu nijaký a bez problémov ho prehráva bezprostredná Ever Anderson z Resident Evil: Poslednej kapitoly). Scenár neprekvapí nikoho, kto aspoň raz v živote počul o tom, kto je Peter Pan atď. (alebo videl film s Johnnym Deppom). Niektoré scény príjemne sentimentálne, poetické a dojemné (natáčal to David Lowery – Pete a jeho drak, Prízrak, Zelený rytier, Gentleman s revolverom), lež je ich málo. Vyzeralo to ako remake o 8 rokov staršieho Pana: Cestu do Krajiny-Nekrajiny s Hughom Jackmanom, ktorý sa tiež psychologicky piplal vo vzťahu kapitána Hooka a Petra Pana resp. v tom, či je kapitán skutočne zlý, alebo je pravda komplikovanejšia. Škoda, že je tu tak málo scén, v ktorých hrá prím hudba; minimálne scéna s krokodílom je v dobrom nákazlivá. Videl som už veľa petropanoviek, ale priznám sa, že až teraz ma zarazila zápletka. Fakt je to o tom, ako dospelý znetvorený chlap chce úkladne vyvraždiť malé deti? To sa Barrie po*ral, nie? ()

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Na hrané zpracování z roku 2003 to rozhodně nemá. Tomuhle filmu schází duše. Vizuálně naprosto skvělé, tady prostě Disney vždycky postaví laťku fakt vysoko, ale pak to všechno zkolabuje na příběhu. Líbí se mi, že je to příběhově jiné než zpracování z roku 2003, alespoň to není přes kopírák, ale sakra proč je to natočené tak zrychleně, bez duše, bez emocí? Divák si ani nestihne vytvořit vazbu s jakoukoliv postavou, protože příběh neskutečně rychle běží a pořád se tam něco děje. Na druhou stranu, oproti filmu z 2003 se mi tady víc líbila Tinkerbell, byla milejší, přívětivější, přesně taková jaká má být. Taky mi vůbec nevadil Peter Pan, přesně takhle jsem si ho vždycky představovala, ale Hook a Wendy totálně mimo. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (7)

  • Film nenasleduje tradíciu, že kapitána Hooka a Georgea Darlinga (Otec) hrá tá istá osoba. Otca hrá Alan Tudyk a kapitána Hooka hrá Jude Law. (Arsenal83)
  • David Lowery opísal film ako „najosobnejší“, „najdospelejší“ a "najlepší" film, aký kedy natočil. (Arsenal83)
  • Jude Law daroval zmrzlinu všetkým deťom, ktoré hrali vo filme v posledný deň natáčania, ako ospravedlnenie za to, že mnohé z nich vystrašil, keď stvárnil kapitána Hooka v kostýme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené