Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V záverečnej časti trilógie vedie armáda Zionov, podporovaná odvážnymi civilnými dobrovoľníkmi, neúprosný boj, aby odvrátila inváziu Sentinelu. Zostávajúce ľudské pokolenie bojuje nielen o holé životy, ale o budúcnosť ľudstva samotného. Neznámy prvok otrávi mužstvo a ničivého plánu Smitha sa okamžite zmocní Bane, člen konvoja. Každým ďalším okamihom sila rastie. Smith je za hranicou kontroly robotov a teraz hrozí zničenie ich ríše, reálneho sveta Matrixu. Veštkyňa ponúka Neovi (Keanu Reeves) svoje rady. Prijíma ich s vedomím, že jej slová môžu byť iba ďalšou klamnou rovinou veľkého systému Matrix. S pomocou Niobe volí Neo a Trinity (Carrie-Anne Mossová) ďalekú cestu, na akú sa ešte nikdy žiaden človek nepodujal - nebezpečnú cestu nad zemou, až do vnútra hrozivého mesta robotov. V tejto mechanizovanej metropole sa Neo stretáva tvárou v tvár s najvyššou mocou sveta robotov. (TV Dajto)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (959)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Miesto tretieho, zase inakšie pojatého filmu, čo by mi vyhovovalo viac sme na záver trilógie vlastne dostali len druhú polovicu Reloaded, keďže Revolutions pokračuje presne tam, kde skončil a aj v rovnakom štýle a už tu vidno, že tvorcom celkom došiel dych, aj nápady. Zase zlé to nie je, chystá sa obrana Zionu, takže tá atmosféra extrémneho nebezpečia, ktoré nastane už o pár hodín sa mi páčila, už ani tie vedľajšie postavy nie sú tak nové a nevýrazné, takže som s nimi sympatizoval a aj celá hlavná fáza filmu našťastie splní to, čo divák čaká a tak tu sa je na čo pozerať. Ale Matrix samotný je už riadne v úzadí, vlastne iba v úvode dostane nejaký priestor, inak sa film venuje reálnemu svetu a tu nemá moc čo prekvapiť, čo bolo predsa len doménou hlavne prvého filmu. A aj Neo samotný je celú prvú polovicu filmu vlastne úplne zbytočným, táto línia ma teda absolútne nezaujímala. No nanešťastie film nečaká nejaké uspokojivé vyvrcholenie a tak to po obrane Zionu dosť upadne a finále ma už vlastne vôbec nebavilo, čo je hlavne vzhľadom na prelomovosť prvého filmu riadna škoda. Už ani tie postavy nie sú, čo bývali, hlavné trio Keanu Reeves, Carrie-Anne Moss a Laurence Fishburne stále majú svoju charizmu, ale majú veľmi málo priestoru a ani ten im už nedokáže ponúknuť tú štýlovosť, ako predtým. Vlastne iba v úvode. Hugo Weaving je tu už úplne zbytočný a vôbec sa mi nepáči, čo z jeho postavy urobili, to by som celé vymazal. Ale všetky tie vedľajšie postavy, ktoré majú priestor pri obrane nesklamú a fandil som im. Čo sa týka akcie, tak tá je teda poriadne rozporuplná. Určite chválim obranu Zionu, tá je perfektná v každom ohľade, je to veľkolepé, napínavé, s viacerými výbornými momentmi a navyše s vizuálom na štýl Votrelcov alebo Terminátora, čo teda určite chválim. Akcia v klube, ktorá vlastne jediná pripomína predchádzajúce diely tiež nie je zlá, ale ani už taká nezabudnuteľná, predtým to tvorcovia zvládali čosi lepšie. A samostatnou kapitolou je finálny súboj, ktorý teda išiel úplne mimo mňa. Tu chceli všetci natočiť asi najakčnejší a najveľkolepejší súboj všetkých čias, ale sa im to hneď vymklo z rúk a cítil som sa pritom len trápne. Tu sa mi nepáčilo vôbec nič. A technicky si to už samozrejme drží svoj štandard, pozerá sa na to veľmi dobre. Takže aj Revolutions som si už párkrát pozrel, kladov je tu dosť a na tú obranu Zionu je radosť pozerať, ale inak je to už jasne najslabší diel a v porovnaní s kultovým pôvodným filmom výrazný pokles. 64% ()

Arachneuss 

všetky recenzie používateľa

Why, Mr. Anderson? Why do you do it? Why get up? Why keep fighting? Do you believe you're fighting for something? For more than your survival? Can you tell me what it is? Do you even know? Is it freedom? Or truth? Perhaps peace? Yes? No? Could it be for love? Illusions, Mr. Anderson. Vagaries of perception. The temporary constructs of a feeble human intellect trying desperately to justify an existence that is without meaning or purpose. And all of them as artificial as the Matrix itself, although only a human mind could invent something as insipid as love. You must be able to see it, Mr. Anderson. You must know it by now. You can't win. It's pointless to keep fighting. Why, Mr. Anderson? Why? Why do you persist? Because I choose to. Revoluční snímek s revolučními efekty, revolučním námětem a revolučně geniální scénářem. Lepší zakončení trilogie jsem si ani nemohl přát! Pro mne se jedná o nejlepší film všech dob. ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

„Veštkyňa, ako môžeš čakať, že ti po tom všetkom ešte uverím?“ – „Nečakám nič, drahý Morpheus. Len to, čo som od teba očakávala vždy.“ Bože to sú dialógy... nie je to už až blbé? Hm. No nič. Filozofia po americky alebo trilógia MATRIX sa konečne zatvorila a my sa v nej (znova) stávame svedkami fyzicky takmer až terminátorovsky namakaných hercov, bombastickej vizuálnej žranice, šialene siláckych schwarzeneggerských drístov („Cez tie dvere prejdeš len cez moju mŕtvu riť.“ – „V poriadku.“) a desať-a-viac-významových slov (Strojvodca, Karma, Program, Láska, Vírus, Predurčenie, Vďačnosť, Obeta, Boh, Veštkyňa, Francúz). Vlastne ani neviem, ako to skončilo a mám na práci dôležitejšie veci, ako nad tým rozmýšľať. Je pôvabné, že MATRIX REVOLUTIONS to v technických oscarových kategóriách schytal od komornej drámy SEABISCUIT - DUPOT KONÍ (Wachowskí, otcovia bullet-timeov, aj keď ich v skutočnosti nevynašli, hoci sa klame, že vynašli, sa utopili vo vlastných bullet-timeoch a prestali ich používať v rozumnej miere). ()

Wacoslav1 odpad!

všetky recenzie používateľa

Oh my god no!! Chraň nás před podobnýma vocasárnama! Nevím do jaký míry moje hodnocení ovlivňuje fakt, že do příběhu a pojetí série Matrix jsem se nikdy nedostal, ale bylo to z každým dalším dílem horší a horší. Co naplat, když je pro mě něco odpad, tak je to odpad. Za to, že to byla naštěstí jenom trilogie dám 5% ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

5 / 10 Neskutočné sklamanie zabalené do pekného digitálneho šatu sa síce tvári ako filozoficky hlboké veľdielo, ale v skutočnosti je to len kŕčovitá snaha nejako sa vyvlieknuť z jedného veľkého prúseru - prúseru, do ktorého sa bratia Wachowski dostali v momente, keď veľmi nerozvážne vyhlásili, že Matrix bol už od začiatku plánovaný ako trilógia. Je podivuhodné s akou eleganciou a noblesou sa dokázali tvorcovia oboch pokračovaní vymaniť z okov prvého dielu a doslova poprieť svoje korene - tam, kde nás pôvodný Matrix udivoval nádhernou vizuálnou stránkou skombinovanou s myšlienkovou plnosťou, tam druhý a tretí diel len bezmocne tápu v tme - ale na rozdiel od Reloaded, ktorý zachránila úchvatná automobilová naháňačka a pár ďalší momentov, Revolutions neponúka nič iné, ako úbohú popkornovú zábavu. A ten koniec už nie je nič iné ako nie príliš vtipná groteska. Holt, vidina peňazí je veľmi silná a opojná droga. PS: Ak si ešte stále myslíte, že Wachowsky dali vzniknúť dnes už legendárnemu bullet-timu, mýlite sa - v skutočnosti za ním stojí tento vizionár (viď. Smirnoff - Smarienberg) ()

Galéria (120)

Zaujímavosti (70)

  • Ve filmu je 804 trikových záběrů. (Elisebah)
  • Při souboji s agentem Smithem (Hugo Weaving) se Neo (Keanu Reeves) odrazí od zdi, srazí se s ním a je mrštěn na dřevěný trám. V té chvíli je dobře možné rozpoznat jeho dubléra. (Mr.Hudson)
  • Ve scéně, kdy přijdou Morpheus (Laurence Fishburne) a Trinity (Carrie-Anne Moss) za Vědmou, se Trinity zmateně zeptá: „Kdo jste?“ Natož Vědma odpoví, že jí velice mrzí, že se to stalo. A že tam nemůže sedět taková, jakou si jí pamatují, protože to nebylo předurčeno. Celý tento dialog je určitým vysvětlením přeobsazení herečky z Glorie Foster, která ztvárnila vědmu v prvních dvou dílech na Mary Alice. Původní herečka totiž zemřela na cukrovku po dokončení svých scén pro Matrix Reloaded (2003), a tak za ní museli tvůrci pro poslední film sehnat náhradu. Trinitina otázka a Vědmina odpověď jsou tedy zajímavým řešením přeobsazení postavy oproti mnohým snímkům, kde vše obvykle proběhne bez jakékoli úpravy scénáře a změna herce má proběhnout "bez povšimnutí". (LucasAbelle)

Súvisiace novinky

Wachowští se vrací k Matrixu?

Wachowští se vrací k Matrixu?

04.03.2014

Studio 20th Century Fox se brzy vrhne do natáčení třech pokračování Avatara a u Disneyho chystají první ze tří nových epizod Star Wars. Velké sci-fi filmy jsou zkrátka v kurzu a pozadu nechtějí… (viac)

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

Soukromé „topky“ předních uživatelů ČSFD.cz

30.12.2010

Jak jde čas, některé filmy přirůstají k našim srdcím a získávají na hodnotě, jiné naopak můžou zapadat prachem, i když nás v době svého uvedení nadchly sebevíce... Zde vám přinášíme přehled… (viac)

Reklama

Reklama