Reklama

Reklama

VOD (1)

Úspešný inžinier Gustave Eiffel práve ukončil svoju prácu na Soche slobody a stojí pred novou výzvou. Francúzska vláda by chcela v súvislosti s blížiacou sa Svetovou výstavou v Paríži vybudovať spektakulárny projekt. Eiffel nie je rozhodnutý, akú podobu by tento projekt mal mať, keď mu cestu skríži záhadná žena z jeho minulosti. Ich dávna vášeň sa pre neho stáva zdrojom inšpirácie, vďaka ktorému navždy zmení tvár Paríža... (RTVS)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (27)

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Eiffelovu vezu netreba nikomu opisovat,nie je cloveka na svete,ktory by ju nepoznal a prave preto som si chcel pozriet aj tento zivotopisny film o jej stvoritelovi,ktory sa nesmrtelne zapisal do svetovych dejin,celkovo sa mi to pacilo,kvalitny snimok,fajn herecke obsadenie i vykony,Emma Mackey je krasavica a Romain Duris je sympatak,cize moja spokojnost...:-) ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemný a kvalitný film o zákulisí stavby monumentálnej Eiffelovky, ktorá v čase svojho vzniku vyvolávala u Parížanov aj viacerých odborníkov obrovské kontroverzie a nedôveru. A napokon sa z nej stal jeden zo symbolov Paríža! Film sa sústreďuje nielen na samotnú náročnú stavbu, ale aj na výber monumentu pre EXPO, a taktiež sa retrospektívne ocitneme v Bordeaux, kde sa mladý Gustave viedol svoju prvú veľkú stavbu a popri tomu sa stihol zamilovať. Film sa mi páčil po všetkých stránkach, no najmä zaujala skvelá výprava a kulisy. Akurát toho milostného príbehu tam mohlo byť menej a trochu viac architektúry, možno aj ostatných projektov, ktoré viedol a získali si nimi svetové renomé. Ale inak super, za 4* ()

Reklama

movemat 

všetky recenzie používateľa

Až príliš chladne a bez citu natočený ľúbostný príbeh na pozadí jednej z najikonickejších stavieb sveta. Skoro všetko tu funguje tak na pol plynu - od staviteľskej príbehovej linky, cez tú romantickú až po skromne pôsobiaci vizuál. Nadštandardná je tu ale určite hudba - tá viackrát polahodí ušiam. Celkovo slabšie 3 hviezdičky. ()

marhoul 

všetky recenzie používateľa

V dobrém rozmaru přihodím, protože nádherná kamera a scény v duchu obrazů impresionistů byly nádherné, taky si myslím, že film mohl být natočen výrazně svižněji, mohl se více věnovat práci Eiffela, ale nevadí. Víc než solidní životopisný příběh je to velká love story, takže nic jiného nečekejte. Člověk, který zničující lásce nerozumí, nikdy ji nepoznal, nebude s touto fiktivní romancí spokojen, těžko vysvětlit, že kus kovu na ruce v takové šlamastyce nehraje žádnou roli, ale kdo si chce udělat pohodový večer u nenáročného filmu, který není vyloženě artový ani stupidní, litovat by nemusel. Objektivní tři, ale díky světlu, barvám, náladě za čtyři. ()

Ingtar2 

všetky recenzie používateľa

Na úvod by som rád poznamenal, že ide celkom určite o jeden z najlepších životopisných filmov aké som kedy videl - merať sa mu môže len Ip Man. Mnohí so mnou budú pravdepodobne nesúhlasiť, ale skoro všetko tu funguje tak, ako má - počínajú hereckými výkonmi, cez atmosféru Paríža dopĺňanú nádhernou Desplatovou hudbou (fakt!) až po niektoré zábery kamery - najmä na konci, kde som mal zimomriavky, čo sa mi pri Francúzskych filmoch väčšinou nestáva. Chválim takisto niektoré detaily vo filme - napríklad spôsob, akým Eiffel kreslil, držal ceruzku, to že pri kreslení ťahal po papieri celú dlaň a nepohyboval len zápästím a podobne. Emma Mackey si u mňa deinitívne potvrdzuje, že je dobrou herečkou a myslím, že si ju môžem spravodlivo zaradiť do rebríčka top 10. Paradoxne ma však pasáže s ňou zaujímali menej ako stavba samotnej veže, jej technické parametre a podobne aj napriek tomu, že tu ukázala viac ako v Sex Education. Tl;dr: Ide o kvalitný historický, životopisný film so skvelými hercami, kostýmami, hudbou a krásnymi zábermi na Paríž. 78%, 4*. ()

Galéria (37)

Reklama

Reklama