Reklama

Reklama

Svět mimozemšťanů


Atlas (E01)

(epizóda)
  • Veľká Británia Atlas
Veľká Británia, 2020, 41 min

Réžia:

Daniel M. Smith

Hrajú:

Sophie Okonedo (rozprávač), Robert Hollingworth

VOD (1)

Obsahy(1)

Na exoplanetě Atlas vytváří silná gravitace hustou atmosféru. Ve vzduchu se díky tomu dobře daří různým formám života, které se umí skvěle přizpůsobit okolnímu prostředí. (Netflix)

Recenzie (3)

Krnac 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

7/10 dobré zamyslenie a úvod do takéhoto seriálu ale na konci dielu trochu nepremyslené. Vidím tu problém v tom že sú mimozemšťania nasilu zaujímavý, na pohľad a je to dobré ale vyvoláva pocit že by klasický predátor s akejkoľvek doby na Zemi (jašterice predátori/raptorovitý/vlkom podobný) rozbil logiku tohto sveta. ()

adam2311 

všetky recenzie používateľa

Na tento doku-serial som cakal asi 2 tyzdne :) Celkom prijemne porovnanie podla podmienok a platnych zakonov na planete Zem. Alien worlds vizualizacii je menej ako som ocakaval, ale stale pekne nacrtnuty odhad mimozemskeho zivota, ktory vobec nemusi byt daleko od reality. 75% ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý a originálny koncept, ale v konečnom dôsledku mierne rozpačitý. Úvodná časť zaujme viac prírodopisom našej zemskej fauny, keďže mimozemské tvory sú výplodom fantázie tvorcov, ako by to mohlo vyzerať na planéte Atlas, ak vychádzame z našich podmienok a pretavujeme ich do podmienok na tejto planéte. Ten život na tejto exoplanéte by mohol samozrejme vyzerať absolútne inak, ale predsa len sa snaha a fantázia tvorcov cení. Vystupuje tu aj vedec, ktorý objavil prvú planétu mimo našej slnečnej sústavy. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • Fiktívna planéta Atlas obieha okolo svojej hviezdy vo vzdialenosti 1,4-násobku vzdialenosti medzi Zemou a Slnkom. Jej rok trvá 598 dní, ktoré majú dĺžku 19,28 hodín. Jej priemer je 16845 kilometrov a gravitácia dosahuje 2,896-násobok tej zemskej. Hustota atmosféry je 6,5 kg na meter kubický. (ČSFD)

Reklama

Reklama