Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Akčný
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenzie (221)

plagát

Interstellar (2014) 

Bohužiaľ som sa väčšinu filmu necítil zainvestovaný do emocionálnej roviny ktorá bola silno prvoplánová a predvídateľná. Prišlo mi že je silno závyslá od určitého šoku diváka z toho čo sa deje, čo u mňa nefungovalo lebo mám určité základy vrámci týhto hovadín zo zakrivením času a priestoru (pri ktorom porušil doslova všetko čo sa dalo ale fajn). Ak chcete vidieť tieto veci dobre spracované, pustite si seriál Hviezdna brána, nie toto.

plagát

Avatar: Legenda o Aangovi - Sever (2024) (epizóda) 

Strašne uťahané s pár dobrými scénami. Choreografia boja s majstrom Paku pôsobila väčšinu času dosť lenivo. Prekvapuje ma že ostatné epizódy boli schopné narvať niekoľko dejových oblúkov dokopy zatiaľ čo tu len natiahli niečo čo v animovanej podobe trvá 20 minút na 50 minút.

plagát

Avatar: Legenda o Aangovi - Válečníci (2024) (epizóda) 

Koniec dobrý ale diel celkovo sa hrozne tiahol. Celá linka s Katarou učiaca sa ovládať vodu a hľadanie zvytku šla preč. Všetky zaujímavé veci okolo Kyoshi ostrova zo seriálu boli zredukované na tréning Soky a pridali Aangovu meditáciu. Chápem že ako nový divák by som to asi vnímal inak ale takto väčšina dielu mi prišlo ako nuda.

plagát

Avatar: Legenda o Aangovi - Aang (2024) (epizóda) 

Fajn rozbeh príbehu kde šlo cítiť emócie z osudu postáv. Rozdieľ od originálu cítiť v štýle uvedenia do deja kde originál nám nič nevysvetlil a spolu s Aangom sme museli všetko zistiť. Tu dej začína na začiatku vojny v Sozinovej ére, kde sa divák dozvie základy a aj Sozinov plán. Zatiaľ seriál pôsobí že sa nesnaží o mystično ale skôr o temnotu, uvidím ako bude vyzerať zvyšok seriálu.

plagát

Kráľ Artuš (2004) 

O skutočnej legende o Artušovy toľko neviem ale všetko to posobilo strašne zvláštne a na konci uťahaná nuda. Prakticky všetka nenávisť nebola smerovaná ani voči Rimanom ale voči cirkvi (pričom bol Artuš silný veriaci), všetko pôsobí strašne neprirodzené scény ak napr. Artuša každý spoznáva už len po hlase, hláška že kuša prestrelý štít je top ale aj tak štíty nikto nepoužíva aj keď ich majú. Boje celkovo sú vtipostrofa. Celý film pôsobí bezcielne a naťahovane. Na žiadnych z tých postáv mi reálne nezáležalo.

plagát

Holly Hobbieová a přátelé (2005) (seriál) 

Nejde o seriál ale sériu krátkych filmov. Holly je dievča z New York City city ktorá cez letné a zimné prázdniny chodí za rodinou do malo mesta Clover kde narozdiel od New Yorku si rozumie viac s ľuďmi. Dej sleduje mimo iné okrem jej života a kamarátok aj jej rodinu. Príbeh není nič extra ale po rokoch po znovu pozretí trochu častí ( Vánoční přání (2006) , Narozeninová párty (2005) , Navždy přátelé (2007) ) som bol milo prekvapený prirodzenosťou scenára ktorá v moderných detských seriáloch často dosť chýba a tiež tento seriál patrí k mojim najzapamätateľnejším z detstva z nejakého dôvodu. Dej není vyložene epizodický ale preskakovaním sa nestratíte. Nevidel som zvyšok a čo si pamätám kvalita po týchto 3 epizódach klesla ale tieto 3 môžem odporučiť ak hľadáte detský animák ktorého príbeh sú proste ľudia z malého mesta a ich zážitky. Aj také seriály treba deťom vidieť. P.S. riaďte sa rokmi vydania, nie číslami na DVD obaloch, Mirax poradie označil zle.

plagát

Tajemství ostrova Hitogashima - Jsem doma (2022) (epizóda) 

Dosť veľká časť epizódy mi prišla pokazená hraním si na Your name koniec ale ten posledný moment stál za to. Len to nemuseli spraviť tak naťahovane.

plagát

Hi no Tori: Eden no Sora (2023) (seriál) 

Keď skombinujete sci-fi a post apo. Prišlo mi to celé prehnane tlačené na depresívnu notu kde ľudia boli zlý len pretože boli chamtiví absurdným spôsobom. Fyzika vesmírneho lietania si tu robila čo chcela (nie, keď sa otočí loď vo vesmíre neotočí sa jej gravitácia). Chápem snahu o tón tajemna, zachovalo to dojem a veľa nápadov bolo vážne zaujímavých (aj keď často tlačené cez plot holy) ale občas to vážne pôsobilo že ani samotný autori poriadne nevedia čo robia a chceli proste len vykresliť svet kde ľudia utekajú zo Zeme pred šialencami do vesmíru ktorý není o veľa lepší.

plagát

Ahsoka - Časť šiesta: Veľmi, veľmi ďaleko (2023) (epizóda) 

Táto epizóda presne ukázala problém ktorý mám s formátom 8 epizód na čo seriály posledné roky nabehli. Bola to dobrá epizóda ale stalo sa toho málo. V minulosti keď mal mať seriál 20 či už 20 min alebo 40 min prišlo mi že sa toho dialo viac. Áno boli tu experti ktorý zvyšok seriálu zahlzili fillermi ale inak som nemal tak často ako dnes pocit že séria končí v momente keď sa len začína hlavná zápletka.

plagát

Kimecu no jaiba - Katanakadži no sato hen (2023) (séria) 

Séria aj keď stále naozaj dobrá, pri dlhšom sledovaní cítiť únavu dejom. Predchádzajúce série mali väčšinou boje o niečo kratšie a sústredenjšie a príbeh postáv sme sa dozvedali aj čiastočne predtým ako len cez boj. Kvôli tomu celá séria pôsobí ako jeden film a divák ani nevie ako si rozdeliť sledovanie. Neviem si predstaviť toto sledovať s týždenými premiérami. Tiež tie samotné príbehy mi neprišli okrem jednoho zas tak zaujímavé, špeciálne záporáci mávali predtým oveľa lepšie. Hlavne u Mitsurin bola škoda lebo jej flashback ako keby smeroval k niečomu zaujímavému a potom ako keby sa to utlo a skočilo o pár rokov.