Reklama

Reklama

Svět mimozemšťanů


Janus (E02)

(epizóda)
  • Veľká Británia Janus
Veľká Británia, 2020, 46 min

Hrajú:

Sophie Okonedo (rozprávač)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Mravenci, škorpióni a světlušky inspirují představy vědců o životě na exoplanetě Janus, kde by mohli žít i pentapodi, kteří se umí dokonale přizpůsobit tamnímu prostředí. (Netflix)

Recenzie (3)

mety6 

všetky recenzie používateľa

Dookola opakujuce sa animacie, ktorych je minimum v porovnani s komentarmi “vedcov”. Pri piatom opakovani Pentapodu odchadzajuceho od toho isteho kamena som to uz vypol. ()

Krnac 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vydržal som do 33. minúty a úprimne problém není ani tak nedostatok CGI ako skôr tempo a odfláklosť planéty. Reálna dĺžka CGI je pár minút, boli tam len 3 mimozemské druhy s čoho 2 boli modré mravce so štyrmi nohami a svetluškové kobylky. Takže len jeden zaujímavý druh. Ale zostrihať tento materiál do 15-20 minút je to v pohode na zamyslenie sa na planétou úsvitu ktorá je obývateľná len v určitých lokalitách ale takto som mal pocit že len umelo predlžujú tempo kecaním vedcov namiesto predlžovaním napr. kecaním o fyzike biómov planéty. Čo má spoločné kyselinová jaskyňa s planétou púšte a ľadu? Boli v púšti, prečo nešli napríklad na Sibír alebo do Antarktídy? Asi rozpočet. A prečo púštny segment bol natočený tak zvláštne že sa tý mimozemšťania skrývajú pod nerealisticky vyzerajúcimi skalami a tvária sa ako keby takýto život bol po celom povrchu ale planéta tak blízko hviezde sa v jednej oblasti doslova taví. Namiesto toho sme dostali vsuvku o UV a škorpiónoch. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Taková dokumentární sci-fi, jak by skutečně mohli vypadat mimozemské světy. Je to takové reálné. Zároveň to vyvrací mýtus, že nám mimozemšťané chtějí vyhladit. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (1)

  • Fiktívna planéta Janus obieha okolo trpasličej hviezdy vo vzdialenosti 0,18-násobku vzdialenosti medzi Zemou a Slnkom. Kvôli tejto extrémnej blízkosti je jej rotácia viazaná, to znamená, že k hviezde je vždy otočená jednou stranou. V dôsledku toho na planéte neexistuje striedanie dňa a noci. Na strane obrátenej k hviezde je stále deň, na tej odvrátenej je stále noc. To sa odzrkadľuje aj na extrémnych teplotách od -58°C do +65°C. Jeden obeh okolo hviezdy potom trvá 48,5 pozemských dní. Priemer planéty je 11468 km. (ČSFD)

Reklama

Reklama