Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (253)

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Objektívne jeden z najzbytočnejších remakeov všetkých čias, čo ale znamená skôr to, že prišiel príliš skoro po origináli a neprináša nič špeciálne nové, než že by bolo všetko zle. Čo ale dobré nie je, je pocit, že v momente, kedy sa Vinník začne rozbiehať, tak zrazu skončí. Osobne by som si celkom rád užil nejaký zásah v horiacom Los Angeles a pozrel by som sa aj na súd. Ale Pizzolatto a Fuqua chceli byť tak iní a verní atmosfére originálu, až im to publikum neakceptovalo. No a tie hviezdne mená v titulkoch sú okrem Gyllenhaala čistý blud. Ak vám samozrejme nestačia ku šťastiu iba ich hlasy. 50% ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[77%] Ale jo, mě se to líbilo. Dánská verze z r. 2018 má taky co do sebe. Takže nebudu zde psát žádné srovnání. Největším kladem tohoto filmu byl jednoznačně Jake Gyllenhaal. Jeho herecký výkon byl supr a hlavně měl výbornou postavu. Takže sem tam utrousil dobré hlášky a i emoce se z něj v určitých pasážích přímo chrlily. Téma je jednoduché, stejně tak rozpočet, minimum dalších herců, ale i tak jsem byl chvílemi dost napnut. Navíc to jeho telefonování má ke konci i solidní zvrat. Máme tu i nahlédnutí do jeho soukromého života atd … Nicméně, nevím, co by se zde dalo vylepšovat. Možná ještě víc zapamatujících momentů, nebo přidat pár scén mimo tísňové centrum, ale to asi kecám nesmysly. V rámci možností to asi ani lépe dopadnout nemohlo. Jsem spokojen a při dobré náladě si to v budoucnu ještě pustím. ()

Reklama

maddy 

všetky recenzie používateľa

Typická (zbytočná) americká verzia, inak skvelého dánskeho filmu. Napriek tejto prvej vete musím povedať, že s americkými remakemi zahraničných filmov nemám najmenší problém. Svojhočasu sme si ich užili nadmieru, keď sa po americku remakoval snáď každý druhý úspešnejší ázijsky horor. A mnoho divákov tak nafrflalo ako keď sa jedná o remake európskeho filmu. Problémom však je, že tento remake sa ani zďaleko nepokúša o nič nové a je doslovnou kopírkou toho predošlého. Príbehovo tak už nemá absolútne čím prekvapiť a jediné čo robí "inak" je, že celé dianie klasicky po hollywoodsky zbytočne prehnane dramatizuje a tak sa v americkej verzii The Guilty viac kričí, plače, duní intenzívnejšia hudba a všetko musí byť teatrálnejšie. Jake Gyllenhaal síce odvádza do bodky presný výkon a je radosť na neho celých 90 minút počas ktorých ani na sekundu nezíde z obrazovky pozerať. Ale čo z toho, keď podobný výkon odvádza vo filme, ktorý síce vďaka skromnejšej stopáži nestihne ani raz nudiť, ale ani raz obhájiť zmysel svojej existencie. Iba z minimalistického dánskeho filmu robí typický americký thriller, ktorý musí diváka neustále niečím nadchýňať, až nakoniec pôsobí ako stovka ďalších thrillerov ktorá sa v US už natočila. Typický príklad filmu, ktorý nemá koho čím uraziť, ale ani absolútne ničím (okrem výkonu Gyllenhaala) nadchnúť, hlavne pokiaľ ste videli originál. CELKOVO: 6/10 ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Scenáru Nica Pizzolatta sa nedá upierať, že šikovne aktualizuje pôvodný scenár o niekoľko nových prvkov, no samo o sebe to akosi nestačí. V princípe pritom nemám vôbec nič proti remakom, v tomto prípade však nevidím mimo výnimočného hereckého výkonu Jaka Gyllenhaala (a ktorý sa tak nejak čakal) žiadnu pridanú hodnotu. Je to skrátka až príliš veľká stávka na istotu, kde by snáď i pomohlo, ak by sa dej vzdialil od hlavného hrdinu a divák si tak mohol prežiť niektoré udalosti na vlastnej koži. Iste, to by zase niektorí vyčítali nepochopenie konceptu, či rovno neúctu k originálu, no posun k tradičnejšiemu thrilleru by ďaleko viac opodstatňoval až tak skorý vznik remaku k mimoriadne komorne vystavanému filmu. A kto vie, možno by sme sa nakoniec ani nemuseli baviť o prehre so cťou, ako v tomto prípade. ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Bohužel jsem neviděla dánskou originální verzi, což je možná hlavní důvod mého vysokého hodnocení. Vědět dopředu, kam se celý film bude ubírat, asi bych nebyla schopná si film užit tak, jako jsem si ho ve skutečnosti užila. Naprosto chápu, že pro ty, kteří mají rádi originál, tohle může být naprosto zbytečný film. Na mě to fungovalo, po celou dobu jsem byla napnutá a neměla absolutně žádné tušení, jaké bude rozuzlení. A když k tomu přičtu naprosto výborného Jakea Gyllenhaala, musím dát 4*. ()

Galéria (6)

Zaujímavosti (5)

  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Súvisiace novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (viac)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (viac)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené