Reklama

Reklama

Epidemie

(festivalový názov)
  • Dánsko Epidemic (viac)

Obsahy(1)

EPIDEMIE je film o natáčení filmu, který dává nakonec dohromady film. Žánrově zde Trier přirovnává snímek k Felliniho 8 a 1/2, Godardova vášeň nebo k Americké noci. Režisér Lars a scénarista Niels zjistí, že jejich dlouhá práce na scénáři k filmu Komisař a děvka byla zbytečná, scénář byl totiž vymazán z počítače. V rychlosti tedy sepíší nový scénář, který poté prezentují producentovi. Nový projekt nese název Epidemic a hlavním hrdinou v něm je doktor Mesmer (Trier), který se rozhodne vést boj proti zhoubné epidemii, i když ví, že je marný. Doktor je přímým zdrojem nákazy, a zná smutnou pravdu, že cesta do pekla je stavěna dobrými úmysly. Mezitím co v rámcovém příběhu už režisér a scénárista připravují další projekt, začne se Evropou šířit nová epidemie... (Aristes)

(viac)

Recenzie (45)

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Konečně jsem dostal možnost zhlédnou toto Trierovo dílo a musím se opět hluboce sklonit před jeho mistrovským talentem. Scénář k filmu napsal Niels Vørsel, se kterým von Trier spolupracoval například na seriálu RIGET (v Epidemii také navštívíme Říškou nemocnici). Originální příběh vypráví o dr. Mesmerovi, který se snaží vymýtit mor a stane se tak sám jeho hlavním šiřitelem... víc snad není třeba psát. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Nepriek tomu, že Larsa von triera radím medzi jedného zo svojich najobľúbenejších režisérov, film Epidemic ma sklamal. Po Prvku zločinu sa tentokrát ponoril do témy moru, ktorá sužovala Európu v minulosti často a snažil sa vykresliť aj problémy vtedajšej Európy ako mor. Avšak celé to pôsobí akosi nesúrodo, neucelene a opakovaný hurónsky smiech postáv je tak iritujúci, že uberá ešte aj atmosfére, ktorú dodalo čiernobiele spracovanie filmu. Škoda, som zvedavý ako dopadne posledná časť tejto trilógie film Europa, ale Epidémia sa prvku zločinu ani len nepriblížila. ()

Reklama

GodComplex 

všetky recenzie používateľa

Trier to u me zacina projizdet na cele care. I Epidemic, ve ktery jsem vzhledem k zanru a atmosfere vkladal nejvetsi nadeje byl spatny a nudil me. Vizualne hnusne a hlavne zase ta strasna danstina! Totalne nesympaticke charaktery, snaha o originalitu, kdy opet zustava jen u te snahy a predevsim pro Triera tak typicka nuda, az ten zaver to jakz-takz zachranuje. "All a nigger needs is a loose shoes, tight pussy and a warm place to shit." 4/10 ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Pro Triera mám (soudě podle toho, co jsem zatím viděl) celkem slabost, ale Epidemic mě příliš nezaujal. O čem to vlastně - kromě toho, co je napsáno v obsahu, bylo? Je to autorská sebereflexe, žert, podobenství zlých důsledků dobře míněných příčin ... ? Nápady by určitě byly, nejednoznačné filmy mám rád, ale v tomto tak nějak chybí patrnější vodítka. ()

TomX2 

všetky recenzie používateľa

Po Antikrist (r. 2009) je Epidemic mojím druhým stretom s tvorbou dánskeho režiséra Lars von Trier a žiaľ, aj tentoraz som mu nevedel prísť na chuť. Film bol pre mňa veľmi nudný a nezáživný, dokonca by som si aj dovolil tvrdiť, že pozerať ho do konca je pre mňa utrpením. Herecké obsadenie je - na rovinu - zle až hrozné, po technickej a hudobnej stránke film leží niekde za priemerom a vcelku sa mi na neho nepozeralo dobre. S veľkou pravdepodobnosťou Epidemic hlbší zmysel má, no ja som ho bohužiaľ nenašiel a celé mi to prišlo ako jedna podivnosť. Tak isto ako aj Antikrist, som vo filme našiel niekoľko momentov, ktoré mi prišli divné a nechápajúce, tak sa filmu podarilo aspoň trochu zdesiť - kvôli tejto časti by som filmu priradil ešte jednu hviezdičku, no to by bolo rozpisovanie záporov zbytočné a preto ostanem pri dvoch. ()

Galéria (15)

Reklama

Reklama