Reklama

Reklama

Kráľovstvo mačiek

  • Slovensko Ghibli World: Kráľovstvo mačiek (viac)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hanblivé dievča Haru zachráni mačacieho princa Luna, aby ho neprešlo auto. Za odmenu sa má stať jeho manželkou v mačacom kráľovstve, a sama sa tak zmeniť na mačku. Elegantný kocúr Barón a jeho pomocníci, tučný Muta a havran Toto, sa jej rozhodnú pomôcť a zachrániť ju nielen pred nanúteným sobášom, ale vyliečiť ju aj z hanblivosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (85)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Ani v tom nejpoučnějším módu Studio Ghibli neselhává a skrze úžasné charaktery (Baron), překvapivé množství hlášek (při honičce v labyrintu jsem slzel smíchy) a dojemný soundtrack jsem jen překvapeně zíral na to, jak komplexně tahle kratičká pohádka funguje, byť na více než podobném konceptu jako o rok starší Cesta do fantazie. Nebýt neodbytného pocitu, že ve finále funguje Království skoro jako první díl nějakého pořádně výpravného seriálu, okořením hodnocení maximální várkou, i takhle ale zůstanou na cestu roztomilé Haru vzpomínky maximálně pozitivní. ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Příběh o dívce Haru, studentce střední školy, která jednoho dne zachrání kocourka (princ Lune) od přejetí nákladním automobilem a zjišťuje, že rozumí řeči koček. Dostane se jí poděkování od kočičího krále a mnoho dárků, ale zároveň na ní ještě jeden nechtěný v podobě svatby s kočičím princem čeká . . . ()

Reklama

pekas 

všetky recenzie používateľa

Po zdejších hodnoceních jsem se trochu bál toto DVD koupit. Naprosto zbytečně. Studio Ghibli se za tento kousek dle mne stydět nemusí. A že to není tolik pro dospělé, jako jiné kousky? No a co? To je snad dobře, že se na to s chutí podívá se mnou celá rodina a dokonce vícekrát. To snad není měřítko nekvality ne? Prostě je to pěkná a zábavná pohádka pro celou rodinu a díky za ni. Dokonce se mi zdá i cz dabing dobrý, což já často neříkám. ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Keď v animovanom filme o hľadaní samej seba a prekonávaní strachu čeliť nepríjemnostiam sa zjaví táto pravda pomocou barličky v podobe vety: "No vidíš a teraz si sama sebou !" a nie prostredníctvom prvkov, kreslenému filmu vlastným, čosi nie je úplne v poriadku. Uvedený základný nedostatok sa prejaví viackrát v priebehu deja, no aj tak sa mi Kráľovstvo mačiek celkom páčilo. Roztomilé ladenie teplých farieb, s dominujúcimi odtieňmi zelenej a žltej, spôsoby presunu medzi paralelnými svetmi a práca s detailom, patrili ku kladom. V myšlienkovej rovine potešili, v príbehu primárne určenom malým deťom, pochybovačné úvahy o tom, či je naozaj správne počúvať každý hlas do bodky, alebo naznačenie skutočnosti, že vďaka za prejavené dobro sa často nevhodne zameranou horlivosťou zachráneného stáva skôr neželaným obťažovaním. 70%. ()

ing.man 

všetky recenzie používateľa

I já bych tedy něco mohl napsat. Lehko se kritizuje, ale už jsem se přestal trápit nad formami. Ona ta forma, nebo žánr není tak důležitý. Vemte si téměř jakýkoliv Miyazakiho film, vždycky najdete splývání světů, reálného či nereálného. Ekologická výchova či obrovský dopad atomových katastrof, tím vším jsou Ghibli filmy prosycené. Ystad, tohle švédské město mi připomnělo to kouzelné náměstíčko, které bych i já rád našel ve svém městě. Oddat se snům a šplhat po střechách, kde by na mě čekala v mém případě asi baronka nevysokého vzrůstu zato by mohla naplnit můj příběh. Určitě ano. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (1)

  • Snímek je stejně jako film Mimi wo sumaseba (1995) natočen na motivy mangy "Mimi wo Sumaseba" od Aoi Hiiragi. (Terva)

Reklama

Reklama