Reklama

Reklama

Znepokojujúci skutočný príbeh 17-ročnej Lisy McVeyovej (Katie Douglas), ktorú v roku 1984 uniesol, niekoľkokrát znásilnil a neskôr pustil na slobodu sadistický sériový vrah Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Napriek prežitej hrôze však všetci jej príbeh spochybňujú. (TV Doma)

Recenzie (62)

celticek 

všetky recenzie používateľa

Holka chytrá, únosce strašný debil. Špatně je udělaná zejména pasáž, kdy si máme myslet, že na základě práce v koblihárně Lisa ukecá i sériového vraha. To bylo hodně uhozené. Že je to TV film vidíme okamžitě, ale nevadí. Mohlo to být uvěřitelnější, kdyby se děvče tak chovalo, pravý by ji určitě zlikvidoval, jak všechny ostatní. Skutečné Lise respekt. Rodinu pozavírat až zčerná. ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

[3,5*]     Desivý skutočný príbeh s až neskutočnou súhrou nešťastných okolností pre hlavnú hrdinku Lisu. Veď uznajte, či to nie je až absurdné: dlhodobo sexuálne zneužívaná -> takmer samovražda -> únos masovým vrahom -> ďalšie sexuálne zneužívanie-> takmer vražda. Asi len vďaka tomu, čím si Lisa musela v živote prejsť, dokázala prežiť aj nemožné. Film je plný nechutných kreatúr - chlípny strýc so zvrhlou babkou, odpudivá, bezohľadná matka, hnusne tlstí žrúti šišiek. A akoby to všetko nestačilo, do tohto panoptika vstupuje ešte aj perverzný masový vrah. Opäť raz americký Juh ako vyšitý. Škoda, že danú látku trochu degraduje TV spracovanie, ktoré sa najviac prejavuje obrazom (neprirodzené farby) a hereckými prejavmi. Najlepšie nakrútené sú určite thrillerové scény, pri ktorých sa až dych zatajuje, naopak, emotívne scény sú ako z nejakej telenovely a to vyšetrovanie je ako epizóda nejakého lacného krimi seriálu. Celkom dobre sú obsadení hlavná hrdinka (Katie Douglas) a aj úchyl (Rossif Sutherland). ()

Reklama

LdaVinci 

všetky recenzie používateľa

No ty vole! tak to bylo silný kafe teda.. a ještě podle skutečné události.. obrovskej respekt této děvčici, protože ano, tohle bylo výjimečné a ona je výjimečná. Celej život v prdeli, pak se jí stane toto a ještě ji pomalu nikdo nevěří. Jinak film jako takový je podle mě skvěle zpracovanej, hlavní protagonistka podle mě výborně a přesvědčivě zahrála a vzhledem k takto silnému tématu si dovoluji dat za plnej. :) ()

Necrotongue 

všetky recenzie používateľa

A takový to byl dnes krásný podzimní den... Pak jsem si pustil tenhle film a všechno zešedlo. Já vím, že teď zas budu politicky nekorektní a genderově nevyvážený, ale jsem už natolik opotřebovaný životem, že na to zvysoka...kašlu. Já prostě násilí na ženách nemám rád, takže mi snímek svým obsahem nedělal příliš dobře, pokud jde ale o formu, ta se povedla velice. Scénář se kupodivu jen neochotně občas vzdálil skutečným událostem, takže musím uznat, že si skutečná Lisa McVey zaslouží sakra velký obdiv za to, jak dobře dokáže svou hru hrát, přestože jí na samém začátku rozdali extrémně mizerné karty. Katie Douglas vystřihla titulní roli parádně a doufám, že bude v budoucnu dostávat u filmu více prostoru, už teď mám několik nápadů, které herečky by mohla hbitě nahradit. Obvykle se snažím své komentáře/ recenze odlehčit nějakými těmi humory, ale tady se mi nechce. Vydařená záležitost. ()

bobby_jean 

všetky recenzie používateľa

Tak tu sa dajú sledovať dve úrovne. Jedna je tá reálna, obeť Bobby Joe Longa, ktorá sa zachránila a pomohla ho odhaliť. Druhá je tá filmová, kde herecké "výkony" a spracovanie zabíjajú inak veľmi dramatický a zaujímavý príbeh. Napriek mojej obľube vo filmoch o skutočných zločinoch, v tomto prípade sa mi nedá dať vyšší počet. ()

Galéria (47)

Zaujímavosti (6)

  • Bobby Joe Long se narodil s extra X chromosomem, mutací známou též jako 47,XXY, jednou z variant Klinefelterova syndromu. (Morrighan)
  • Okrem televízneho vysielania sa film dočkal aj špeciálneho premietania v Tampe, v tom istom kine, kde bol v roku 1984 zatknutý Bobby Joe Long (Rossif Sutherland). Na premietaní tohto filmu sa zúčastnila skutočná aj skutočná Lisa McVey Noland (Katie Douglas). (Arsenal83)
  • Únosce a vrah Bobby Joe Long byl popraven smrtící injekcí 23. května 2019. (Morrighan)

Reklama

Reklama