Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Jaká by byla Francie bez něho? V roce 2020 si Francie připomínala hned tři výročí spojené s velkou postavou nejen francouzských, evropských a světových dějin – generála de Gaulla. Uplynulo 130 let od jeho narození, 50 let od jeho smrti a 80 let od jeho zásadního apelu k národu, který pronesl 18. června 1940. Každý zná de Gaulla jako muže – vojáka, který se odmítl vzdát, politika, vizionáře, tvůrce V. republiky, státníka, který měl svou ideu a šel za ní. Ale jaký byl Charles de Gaulle jako člověk? Co bylo jeho hnací silou, jakou roli sehrála v jeho životě, který zasvětil své zemi, manželka Yvonne?  A čím bylo pro něho dcera Anna, která mu dodávala sílu ve chvílích pochybností? Život de Gaulla a zároveň historii Francie v „jeho období“ zachytili francouzští tvůrci v šestidílném seriálu De Gaulle, kterému dali podtitul Lesk a tajemství... (Česká televize)

(viac)

Zaujímavosti (4)

  • Seriál bol naplánovaný a natočený na štyri epizódy, ale nakoniec bol upravený do šiestich. (Arsenal83)
  • Odvysielanie seriálu v roku 2020 si pripomína 130. výročie narodenia Charlesa de Gaulla, 50. výročie jeho smrti a 80. výročie jeho slávnej výzvy z 18. júna 1940. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa v Nancy, Ambleteuse, Reims a Épernay, ale aj v Paríži, najmä v Elyzejskom paláci. Niektoré scény boli natočené v La Boisserie v Colombey les Deux Eglises, v skutočných apartmánoch generála de Gaulla. Natáčanie prebiehalo od októbra 2019 do januára 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama