Reklama

Reklama

Služka

(seriál)
  • USA Maid
Trailer 1
USA, 2021, 9 h 5 min (Minutáž: 48–60 min)

VOD (1)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Matka samoživitelka zápasí s chudobou, vidinou ztráty střechy nad hlavou a byrokracií. Aby se uživila, začne pracovat jako uklízečka. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (117)

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Je to velmi empaticke, autenticke.Hrdinka z platna prakticky nesleze, takze si k ni lze vytvorit silny vztah. Da se rict, ze jde krome thrilleru o materske melodrama a socioekonomickou studii. Projdete si s hrdinkou hromadeni jejich problemu. Ucelem ale neni ukazat,jak se hrdinka trapit,ale jakou ma "hardiness". ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Tomuto "žánru" sa väčšinou vyhýbam. K pozretiu ma zlomili pozitívne recenzie a predovšetkým Margaret Qualley, ktorú som chcel vidieť niekde, kde dostane konečne nemalý priestor sa ukázať. Príbeh nie je ničím šokujúci, klasické drama zo života. Celý dojem ťahá skvelá Margaret a jej nie len filmová matka Andie MacDowell. Páčil sa mi štýl rozprávania, kde sledujete súčasnosť a občasné záblesky minulosti, ktoré dávajú potrebný kontext. Tak isto sa mi páčilo, že detská postava tu nijakým spôsobom nepôsobí ako ždímač emócii. A to je pritom stredobodom všetkého. Vadil mi ten stále sa opakujúci cyklus. Nastal problém, ktorý bránil všetkému. Ten sa vyriešil, zadaril sa drobný pokrok a prišiel nový, opäť všetkému brániaci problém. Plus postava Reginy mala až priveľmi happy endový vplyv. Príbeh je vo výsledku, až na zopár momentov, uveriteľný, skvelo zahraný, ale okrem túžby vidieť Margaret Qualley v áčkovom filme, neprináša žiadnu času odolnú emóciu. Už len so seriálom nesúvisiaca poznámka na záver. Odporúčam pozrieť na youtube Kenzo World, pretože práve tu som, možno časom členku môjho súkromného klubu TOP 10 herečiek, náhodne objavil. ()

Reklama

Eleanor05 

všetky recenzie používateľa

Krásná a talentovaná Margaret Qualley a její méně krásná a méně talentovaná matka Andie MacDowell v celkem zábavném příběhu o tom, jak se životem protlouká dívka z nižší sociální vrstvy s dítětem na krku. Přes sociální úřady, azylové domy a podřadné, špatně placené práce, přičemž musí rovněž řešit složité vztahy s bláznivou matkou a latentně agresivním přítelem… Realistické, lehce nadprůměrné drama, které nejvíce vyniká svojí uvěřitelností a přirozeností jak v postavách, tak v dějových zápletkách. Jeho slabinou je naopak nepříliš velký spád a ne zrovna strhující a napínavý děj. Zajímavé, nikoliv však výjimečné. ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Kvalitní drama, na kterém mě nejvíc zaujala nejednoznačnost postav. Ona mě občas docela srala a naopak jsem fandil tomu týpkovi. Pak se vše dokáže přirozeně otočit a vy chápete, proč se ty týraný ženský vracej a hned zase zdrhaj. Taktéž oceňuji lidské řešení konfliktů. Nedějí se tam žádné vyhrocené výjevy, vše je takové obyčejné a to je dobře. Herecky mi přišel dobrej ten týpek, věřil jsem mu to ale nejvíc utkví správně šílená Andie MacDowell. Úplně jsem zapoměl, že existuje, ale cáklou matku dala bravurně. ()

zahadum 

všetky recenzie používateľa

Silný príbeh o skoro silnej mladej žene ktorá sa nedokázala ani na chvíľu odpútať od problémov života v Amerike. Dosť v tom je robilo aj problémy ,že jej z blízkych nikto nepodal pomocnú ruku a v podstate sa so všetkým bila sama. Pomohli jej cudzí ľudia, dobrý seriál ktorý ukazuje správne tú pravú tvár života v USA a bez rozprávkových ilúzii. Kombo matky stvárnili skutočná matka a jej nadaná dcéra ktorá verne zobrazila život ťažko skúšanej matky ale hrdej ženy ktorá to nevzdáva a ide si za svojím cieľom. Za mňa 5 . ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (7)

  • Obaja hlavní herci Margaret Qualley (Alex) a Nick Robinson (Sean) pochádzajú z oblasti, kde sa seriál odohráva. Margaret Qualley pochádza z Kalispell, Montana, čo je neďaleko Missouli, kde býva postava Alex. Nick Robinson pochádza priamo zo Seattlu, kde sa seriál odohráva. (Arsenal83)
  • Minisérie je natočena podle knihy „Maid: Hard Work, Low Pay and Mother's Will to Survive“ od Stephanie Land. Kniha se umístila na třetí příčce bestsellerů podle The New York Times. (Axarus)

Reklama

Reklama