Reklama

Reklama

Utrhnutý z reťaze

  • Slovensko Odtrhnutý z reťaze (viac)
Trailer

Příběh se odehrává v zachmuřeném Skotsku. Kruťák Bart (Bob Hoskins) vychoval z kluka Dannyho (Jet Li) bojového otroka. Danny vyrůstá v kleci, živí se konzervami a na krku nosí obojek. Nemá vzdělání, mentálně je na tom jako desetileté dítě. Když mu ale Bart obojek odepne, dělá Danny to, co jediné se naučil - zabíjí. Bart Dannyho nasazuje do ilegálních zápasů a vydělává majlant. Bart: "Když je dostanete mladé, možnosti jsou nekonečné. Pak ale přijde bouračka. Bart skončí v komatu a Danny se ocitne u starého slepce, ladiče pian Sama (Morgan Freeman)." Li k tomu říká: "Danny dokáže během chvilky zmlátit spoustu lidí. Ale nerozumí životu. Nemá přátele, nemá rodinu a tak potká postavu Morgana Freemana. Je to ladič pian a zasvětí mě do světa hudby. A jeho hudba mi pomůže stát se normálním člověkem. Poznám přátelství, lásku i rodinu." Bojové scény se nesou v pouličním stylu, neboť Dannyho nikdo neučil. Jejich choreografem je Yuen Woo-Ping, jehož sláva se dotkla nebes díky wire-fu v Matrixu , dále vymýšlel bojovou akci v Tarantinově Kill Billovi a s Jetem Li spolupracoval již mnohokrát. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (625)

tron 

všetky recenzie používateľa

Snímka s infarktovo jednoduchým scenárom sa dravo rúti naprieč dostihovou dráhou, z pusy jej fŕkajú sliny a len čo si myslíte, že to tvorcom nemá šancu vyjsť, vytasia sa s drsnými akčnými scénami, vďakabohu humoru zbaveným príbehom a drzým (ale fungujúcim) hereckým obsadením mrazivého Boba Hoskinsa a mentora Morgana Freemana, ktorých nejaký šialenec skombinoval s Jetom Li a najbizarnejšie na tom je, to funguje. ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

Dannyho predchádzala povesť výborného filmu, ktorý vracia Bessona-scenáristu do prvej ligy. Príbeh o človeku – psovi v podaní majstra wushu, s choreografiou Yuen Wo Pinga, za účasti Morgana Freemana, Boba Hoskinsa a Massive Attack je zaisto zaujímavým námetom na spracovanie. Horšie je to s výsledkom. Film napriek výbornému scenáru zhadzuje očividná snaha o fincherovsko – ritchieovskú formálnu stránku za zachovania bessonovského feelingu komornej drámy na pozadí akčnej rezanice, pretože ide len o nedfunkčný pokus o takúto syntézu. Hercov treba pochváliť; Jet Li vo svojom asi prvom neázijskom filme, kde mu to naozaj „hraje“, Bob Hoskins si strihol „dobrosrdečného“ strýčkovského gangstra s príšerným prízvukom a Freeman odviedol svoj štandard múdreho starca. Pokiaľ ide o akčné scény, sú dobré, ale to čo som nedávno videl predvádzať Jeta zamladi na wushu súťažiach sa s tým nedá porovnávať a jeho potenciál mohol byť využitý i lepšie. Na záver už len nemá otázka: prečo Besson nezobral prvý scenár ktorý od Messengera stojí za to a neukázal nám Leona pre nové tisícročie? Prečo film nerežíroval sám, keď ide o príbeh, ktorý si pýta práve prístup tohto majstra tak ako ho predviedol v Léonovi či Nikite ? Odpoveď sa už asi nedozvieme, Dannyho však odporúčam. 7/10 ()

Reklama

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Jeta Li jsem nikdy moc nemusel, ale v tomhle snímku se mi velmi líbil a odvedl i slušný herecký výkon (nemyslím jen boje). Příběh o člověku (psu :-)), kterému když jeho pán vezme z krku obojek tak bojuje dokud své protivníky minimálně nezmrzačí, je skvěle napsaný. Morgan Freeman v roli slepého klavíristy stojí určitě za zmínku a jeho role filmu skvěle prospěla. Povedený mix amerického příběhu a asijského kung-fu. ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý akčný film s Jet Lim, ktorý patrí medzi jeho lepšie filmy. Má celkom dobrý príbeh o mužovi, ktorý bol od detstva vychovávaný ako bojový pes žijúci v neľudských podmienkach určený len na nelegálne aktivity svojho pána, pri ktorých využíva svoje drsné bojové umenie, ale po jednej nehode, po ktorej si myslí, že jeho pán umrel sa dostane na slobodu, spozná sa so slepým ladičom pián a jeho dcérou a tí si ho vezmú k sebe, kde konečne spoznáva príjemný život bez násilia, ale minulosť si ho nájde a tak sa s ňou musí raz a navždy vysporiadať. So spracovaním som nadmieru spokojný, tu ani nemám čo kritizovať, film by sa dal rozdeliť na tri fázy, prvá zoznámi okrem hlavného hrdinu a jeho spôsobu života obzvlášť so zápornými postavami, v následnej síce zmizne akcia, ale je radosť sledovať na postupnú premenu hlavného hrdiny, ktorý sa učí novým veciam a spoznáva pekné stránky života a navyše chválim aj menšiu líniu zameranú na hľadanie pravdy o matke a vzťahu k piánam a v záverečnej sa už očakávane prepojí súčasný spôsob života s minulým a považujem to za vrchol filmu. Takže v tomto prípade scenár rozhodne neslúži len ako výplň medzi akčnými scénami, je im viac, než len rovnocenný a aj mimo akcie ponúkne niekoľko nezabudnuteľných momentov. Zvláštny pocit mám jedine z toho, že k štyridsiatnikovi sa tu všetci správajú ako k teenagerovi, ale to je len taký detail. Akcie je tu dosť a je výborná. Tvoria ju prakticky iba súboje, ktoré majú výbornú choreografiu, sú veľmi dobre natočené, aj keď tých spomaľovačiek a nereálne letiacich protivníkov po údere mohlo byť aj menej, ale zase na celkovom dojme to prakticky ani neuberá a chválim aj ich nadmernú súrovosť, toto už nie je žiadne lahodné kung-fu, ale jeho omnoho drsnejšia verzia, kde občas poteší aj nejaká tá zlomenina. Najviac sa mi páči celá záverečná akcia v paneláku, obzvlášť súboj s najlepším protivníkom v bielom alebo arénový súboj so štvoricou protivníkov, ale všetka akcia je výborná. Herecké obsadenie je skvelé, Jet Li v trochu netypickej úlohe, ale zvládol ju výborne, ako vždy skvelý Morgan Freeman, slušný záporák Bob Hoskins, sympatická Kerry Condon a v maličkej úlohe bojovníka v aréne sa objaví aj Scott Adkins. Čo sa týka réžie a technickej stránky, tak film pôsobí miestami tak zvláštne komorne, v mnohých scénach chýbajú civilisti a podobne, ale s týmto ani nemám problém, film má zaujímavú atmosféru, miestami skvelú kameru, navyše aj akcia je zvládnutá výborne, takže som určite spokojný. Síce táto tématika pre mňa nemá potenciál na plné hodnotenie, ale inak tomu ani nemám čo vytknúť, výborný francúzsky akčný film, Francúzi na rozdiel od americkej produkcie vedia potenciál Jet Liho využiť a tak po filme Bozk draka je Utrhnutý z reťaze najlepší Jet Liho film točený mimo Áziu. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 82%. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Francouzský krátkosrstý Le Teriér a jeho drsná verze Srstkova Chcete mě.. Ač bojové plemeno, je čínský palácový psík Danny velmi přítulný a k dětem se chová jako beránek. Kostičky nekouše, ale láme, rád hraje na piano a chtěl by do nějaké hodné rodiny, kde jej nebude týrat zlý gangsterský páneček z Glasgow.. Povrchním šmahem servírovaná Fairy tale o lásce a rodinných hodnotách, u které jsem na počátku litoval, že tam je málo akce a na konci si přál, aby už skončila. Jete, zpátky do boudy..! ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (13)

  • O krátké přestávce mezi natáčením si Bob Hoskins (Bart) a jeden ze členů štábu zaskočili na kávu do nedaleké pobočky řetězce Starbucks. Pro (v Británii beztak velmi slavného) Hoskinse bylo nemožné neupoutat pozornost, protože měl na sobě oblek, celý pocákaný umělou krví. Příštích deset minut pak tedy rozdával jeden autogram za druhým, než jej povolali zpátky na plac. Ale obě kávy byly na účet podniku. (NIRO)
  • Když jede gang v autě a Bart (Bob Hoskins) mluví o rodinách, Danny (Jet Li) otočí volantem doprava, ale auto přitom zatočí doleva. (BloodMax)

Súvisiace novinky

Komiksové novinky

Komiksové novinky

03.02.2007

Restarty se v poslední době těší velké divácké oblibě, je to patrné na úspěšnosti Batmana, který začíná a Casina Royale. Proč nezkusit nový přístup k látce, i když máme za sebou teprve jeden díl? To… (viac)

Reklama

Reklama