Reklama

Reklama

Kazň

  • Rusko Казнь (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Po celá léta se sovětská policie snažila zastavit nejchytřejšího a nejhledanějšího sériového vraha v zemi. Když ho nakonec chytí, není schopna dokázat jeho vinu. Vyšetřování vrcholí a souboj mezi kriminalisty a podezřelým se stává stále osobnějším. (dogma97)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (19)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Trocha viac hereckej hystérie než som bol ochotný prijať. Inak to bolo trochu šľahnuté Škandináviou, silný skutočný príbeh ťahajúci sa 16 rokov, na konci ktorého neostane ani jedna otázka. Pochmúrnosť, surovosť i depresia akoby nezapadali len do príbehu, ale celkovo do sovietskej a postsovietskej atmosféry. Chýbala tomu lineárnosť, preskakovanie medzi časovými rovinami prináša aj zmätok. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Až kým sa nedostaví záverečná tretina, ktorá ponúka niekoľko twistov, ktoré by mali paradoxne pomôcť, tak sa stal presný opak. Ono nie že by to vyslovene nedávalo zmysel, akurát sa samotný námet minul účinku príbehov o "sériovom vrahovi", ktorý napĺňa, napĺňal svoje plány. Film ale dobrý! O tom potom .. ()

Reklama

Fr 

všetky recenzie používateľa

„DALI BYCHOM COKOLIV, ABYSME PŘEŽILI…“     Ruskej příběh z časů, kdy systém nepotřeboval vraha, ale viníka. Nechronologický, místy artový vyprávění o člověku, kterej chtěl toho sériových otýpka odhalit. Se vším všudy… Hele, vobčas jsem v tom ztracenej. Nevím, jestli je to jenom moje chyba…. snažím se ze všech sil, ale dal bych tady přednost normálnímu vyprávění. Pak bych byl spokojenej. Takhle mě baví jen ty „nezmatečný“ pasáže. A pak závěr, na kterým už kurva fakt není co kombinovat!     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem artově zaměřenej sériovej vrah. 2.) Sbírám holky. Do sérky.  /// Thx za titule „Piorun“.                   PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

grogodil 

všetky recenzie používateľa

Tie dve striedajúce sa časové lajny, keď jedna 3/4 stopáže dobieha druhú, sú trochu otravné. Účel svätí prostriedky a ešteže to v závere obháji opodstatnenosť tohto neustáleho preskakovania. Celkovo vďaka finále tomu odpustí asi vačšina ľudí dosť a oplatí sa počkať si na pointu a rozkľúčovanie tohoto prípadu. Lebo finálna pointa je z toho ranku vopred neprekuknuteľných twistov... A pritom nie úplne blbých twistov. Aj keď asi závisí od tolerancie diváka. Hlavne ten záver totiž preverí každého, že ako moc je tomu kto ochotný odpustiť a privierať oko nad tým, že s tými pribúdajúcimi zvratmi to je čoraz viac pritiahnuté za vlasy. Za mňa teda zručne a starostlivo natočená drsná napínavá žánrovka, ktorej pristane navyše to neokukané ruské prostredie a atmosféra. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Ruská temná detektivka, která má nádech Nordic Noirů a Korejských Thrillerů s tématikou sériových vrahů. The Execution popisuje desetiletý manhunt na proslulého sovětského sériového vraha, který úspěšně utíkal před policií a je tu vše, co by výborný Krimi/Thriller měl mít. Kazň je víc než jen serial killer mystery, je to i o beznaději celého Sovětského svazu. Film je vyprávěn retrospektivně a je trochu matoucí. Máme zde rovinu z minulosti a současnosti a tyhle dvě linie se navzájem prolínají, ale na to se dá zvyknout, protože má to svůj účel. Kazň má skvělou atmosféru, je to temné, syrové, zlé, nepříjemné, bezvýchodní ( samotných vražd si sice divák moc neužije, spíše jsou záběry na mrtvoly), ale jsou tu využity drsné metody vyslýchání, ústřední dva detektivové hrají výborně ( je zde i jistá inspirace Mindhunterem- vyslýchání jiných vrahů k dopadení nového) a potěší i samotný děj, který vrcholí závěrečným aktem a přinese řadu překvapivých a nečekaných twistů, takhle šílený konec jsem opravdu nečekal. I přes delší stopáž 140 minut jsem se nenudil a bavilo mě to. Fanoušek sériových vrahů by měl zbystřit. Opravdu povedená věc. Příběh 4/5. Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 5/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Galéria (18)

Reklama

Reklama